Glossybox - Januari 2014

Skrivet:    ·  
 
1. Revlon proffessional equave hydro nutritive detangling conditioner. 
Vårdande leave- in balsam med keratin. Skyddar på utsidan och gör håret mer lätthanterligt och elastiskt vilket förhindrar att topparna bryts av. Från insidan vårdas håret med näring och fukt. 
Orginalprodukt 149kr/200ml  men jag fick 9ml. 
 
2. Sumita brow set. 
Bristtiska tidningen Marie Claire rekomenderar denna brynpenna som fixerar dina ögonbryn till exakt den form du önskar. Den genomskilniga vaxformulan ger ett natruligt och hållbart resultat.
Orginalprodukt 139kr/st
 
3. Benefit cosmetics the porefessional. 
Mirakelprimer som direkt minskar synligheten av porer och fina linjer. Ger dig en jämnare hud som bas och gör så att din makeup håller längre. Vår favoritprodukt från retrolyxiga benefit! 
Orginalprodukt 290kr/ 22ml Men jag fick bara 3.0 ml. 
 
4. Oral-B 3d white luxe glamorous shine (nylansering) 
Lyxig tandkräm som tar bort missfärgningar (upp till 90%), gör tänderna vitare och stärker emailjen. Innehåller 3D-whites bästa teknik för vitare tänder som verkar både direkt och förebyggande. 
orginalprodukt 25kr/ 75ml. Det här var en fullstorlek jag fick. 
 
5. Karmameju charcoal konjac sponge 
Rengöringssvamp som balanserar PH värdena och milt exofilerar huden. Silkfibrer från amorphophallus konjac plantan gör den naturlig är fylld av vitaminer, mineraler och aminosyror. 
Orginalprodukt 89kr/ st. 
 
 
Lite tråkigt att jag inte fick något smink. Men jag är sjukt spänd på att använda svampen, primern från benefit vilket jag alltid har velat haft. Jag har även testat balsamet och det luktade sjukt gott och verkade direkt. Nästa månads box är det ett tema, kan ni gissa vilket? 
ALLA HJÄRTANS DAG! Hoppas man får mycket smink, typ läppstift, rouge eller likande. 

Två år sedan du lämnade oss mammaIdag är det två hela år sedan min mamma tog sitt sista andetag. Det har varit en kämpig dag och jag har tänkt på henne hela tiden. Två år, två hela år har gått och det känns som om jag träffade mamma igår. Tiden har gått så snabbt men det har skett en hel del däremellan.  Förändringar och anpassningar. Det har varit tufft och det är det fortfarande. Men man måste gå vidare, det är det enda sättet för att få sig själv att må bättre. Man ska inte sluta minnas utan man ska acceptera läget och inse att det aldrig kommer bli likadant igen. Det är den jobbigaste delen. Att veta att jag, en sextonåring aldrig kommer att få träffa min mamma igen. Mina minnen efter mamma är så starka att det har gått väldigt bra för mig i min sorgeprocess. Min kurator har sagt att jag har gått igenom alla stadier väldigt fort vilket är otroligt bra, hon är imponerad, jag är imponerad. Att någon så kunnig kan tala om för mig att jag är en av få som har tagit mig så långt på en sån liten tid gör mig sjukt glad. Att veta att jag, nu, hade kunnat mått mycket sämre än vad jag gör just nu är en fantastisk känsla. Jag har hjälpt mig själv till att må bättre. Hade jag varit kvar i det första Stadiet hade jag nog brutit ihop. Jag är stolt över mig själv som kommit så långt. 

Idag är det två år sedan min mamma gick bort men jag är endå glad, jag vet att min mamma alltid är med mig och att jag är den dyraste ägodelen hon har och därför håller hon koll på mig. Min mamma är alltid med mig, oavsett vad. Jag får känslor, vibbar och bilder som påminner mig exakt om hur mamma hade gjort i vissa situationer. Jag inbillar mig att mamma alltid är med och ser det jag gör eller är med om mina händelser. Jag fantiserar alltså om vad mamma hade gjort om hon var här 
med mig nu, och det är just det som gör att jag mår så bra. Det gör det enklare för mig att veta att du är med mig. 

Jag älskar dig obeskrivligt mycket mamma ❤️

Där kan du hitta mig

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Hemma tidigt

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej! Idag hade jag bara en lektion i skolan så dagen var kost. Slutade klockan 11. Nu är jag hemma och har gjort i ordning massa gott att äta. Toast, vanligfil med banan och kanel. Varm choklad med grädde, ckoladsås och kanel! Supergott

Är ett A värt min hälsa? - Peg Magnusson

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende
 
Efter att min bror har försökt tagit bilder på mig sp blev det bättre när jag tog bilden själv. Jag älskar när man ger en kamera till en annan person och bilderna blir helt fel, fokusen stämmer inte och man syns bara i halva bilder, haha. 
Klockan sju har jag bestämt mig för att plugga igen, så roligt att jag väljer ut tider hah. Men då ska jag i alla fall göra mig bekväm med att göra varm oboy med grädde, så supergott. Jag hoppas att ni har haft en bra dag så hörs vi senare. 
 
Hittade en länk som en vän på facebook hade länkat till. Jag tycker det är värt att fundera över, skolbetygen.
 
Ett bra betyg är mer värt än den egentliga kunskap man får med sig. Ska det vara så, undrar Peg Magnusson, elev på Katedralskolan­.
Jag har alltid älskat skolan. Till skillnad från många av mina kamrater har jag gått upp på måndag morgon pigg och laddad inför en ny skolvecka och nya uppgifter. Plugget har varit något positivt och mycket läxor och prov har inte varit något problem, det har mer varit en rolig utmaning än press för mig och betygen har följt därefter.
Så har jag känt från första skoldagen, genom hela grundskolan och till och med under högstadiet, den tiden man ska vara som mest trött på skolan. Därför hade jag höga förväntningar på gymnasiet, den roligaste tiden i ens liv, då man ska träffa sina livskamrater och lära sig allt inför framtiden. Men någonting har förändrats.
Det här jullovet i tvåan­ såg jag inte fram emot att börja skolan igen, istället­ gick jag och mina vänner med klumpar i magen inför det som väntade. Jag kunde knappt se något positivt med att börja­ skolan­ igen. Stressen finns där hela tiden och jag tror att det nya skolsystemet GY11 är en av orsakerna.
Den nya skolan gör att jag hela tiden får planera­ mitt liv in i sista minuten­ men ändå känner jag mig lika stressad. Trots att jag pluggar varje dag känns det inte tillräckligt och skoldagarna känns bara längre och längre. Under hela högstadiet hade vi minst lika mycket plugg som i?dag om inte mer, men trots det så är det nu jag känner den konstanta pressen.
Får jag inte ett A på det här provet också så kommer mitt betyg att sänkas. Om inte allt blir perfekt kommer jag inte nå mina mål och jag misslyckas. Hela tiden har man i bak­huvudet att om man inte får bra betyg har man ingen­ säker framtid och kommer inte in på de ­universiteten man vill.
För att få höga betyg så måste man plugga hårt och det är något jag är beredd att göra och alltid har gjort. Men med ett betygssystem där ett enda E kan sänka slut­betyget från A till C eller D, ett betygssystem där man inte får misslyckas en enda gång för att kunna behålla sitt betyg, där tror jag att något har blivit fel.
Jag vet att mycket av pressen vi tonåringar får har vi satt på oss själva. Men i ett skolsystem där man i stort sett aldrig kan ha en dålig dag, ett dåligt provresultat eller en dålig redovisning utan att ­riskera sitt betyg, då är det svårt att låta bli.
Så klart finns det fortfarande elever som struntar­ i skolan och som skulle klara sig bara de försökte­. Men det finns även elever­ som har svårare att förstå och prestera på prov, elever­ som verkligen vill men som inte klarar sig lika bra i det nya systemet. Och så finns det elever­ som mig. Som har fått inse att man inte kan få så bra betyg man vill ha och har sänkt sina betygsmål bara för att bevara sin egen hälsa. För att inte gå in i väggen helt enkelt. Ett A på slutbetygen är för mig inte värt arbetet och främst stressen det krävs för att ta sig dit.
I de senaste undersökningarna har den svenska skolans­ gymnasieresultat­ sjunkit samtidigt som fler och fler ungdomar blir deprimerade, stressade och mår psykiskt dåligt. Jag tror inte att detta bara beror på skolan, det finns såklart andra faktorer, men skolan är som sagt en av de största delarna av våra liv.
Skolan enligt mig ska handla om att förbereda sig inför framtiden och få den kunskapen som behövs, i?dag känns det som att allt handlar om att få bra betyg oavsett­ den egentliga kunskap man får med sig. Självklart finns det lärare som kan hantera det nya ­systemet på ett bra sätt och ge oss rättvisa betyg men det är svårt även för dem eftersom att rikt­linjerna för vad som krävs för de högre betygen­ är svåra att tyda. Och när man som elev får sänka sina betygsmål för sin egen hälsas skull, då ­kanske det är dags att göra något åt saken.
Peg Magnusson, Katedralskolan
 

Mobilblogg - hårrutin?

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej! Just nu bloggar jag från mobilen och det är inte så ofta jag gör det kan jag säga. Jag sa nyss till mig själv att jag skulle börja plugga när klockan blev 17:30 men den tiden har jag redan gått förbi. Jag känner mig lite stressad eftersom jag har mycket skolarbete som ska göras. Men nog om skolan, det är så tråkigt att läsa om. 

Jag har läste genom era kommentarer och många av er har gett mitt hår komplimanger och jag blir väldigt glad av det, så tack! Ni har frågat hur jag brukar göra med mit hår, vårdar det osv.  Jag tänkte skriva ett inlägg om det i veckan, blir det bra ? Ett hårrutinsinlägg? 

Hoppas ni har haft en bra dag! / ni får några bilder från några minuter sedan. Mobilbilder blir alltid så dåliga. Bättre än ingenting alls i alla fall. Kram

Så sant

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej jag heter Emilia och gillar att klaga

Skrivet:    ·  självporträtt
 
Hejsan! Nu var det länge sedan jag skrev kände jag. Jag har haft en sån där "ful-vecka" då jag bara vill låsa in mig själv i ett rum och aldrig komma ut igen. Ja, jag snackar om att hela mitt face är bombaderad av finnar..Jag har haft så dåligt självförtroende och har absoult inte velat tagit kort på mig själv och lagt ut det på bloggen. Därför bjuder jag på en bild från en annan vecka. 
Idag har jag pluggat hela dagen, varit irriterad har jag också varit, utan anledning dessutom. Jag känner att jag skulle vilja ha en till helg nu på en gång. Ett deppinlägg hurra! 
 
Något vettigt jag har gjort idag är att gå runt sjön med min bror, ganska skönt att få i sig frisk luft. Eller jag tröttnade typ efter halva vägen så jag bad min bror att vi skulle gå över sjön hem, vilket vi gjorde. Nu är jag hemma och myser ner mig i mina träningskläder av någon konstig anledning, bara jag som använder träningskläder som myskläder?
 
Snart ska jag börja plugga igen också...jippi. 
 

Fotofrågor

Skrivet:    ·  frågor och svar
Systemkamera eller kompaktkamera? systemkamera

Vad har du för kamera? Canon Eos 500D

Fotar du med Raw eller JPEG? JPEG

I vilka lägen fotar du? Det är väldigt olika. Oftast CA eftersom jag inte förstår allt på manuell. Men jag fotar också på Av eller M. 
 
 
 
Vad är roligast att fotografera? porträtt och Blommor. 

Hur många objektiv har du? Tre. Standard objektivet som följer med kameran canon 18-55mm. Ett zoomobjektiv canon - 55-250mm och ett zoomobjektiv från tamron - 18-100mm (min favorit). 
 
Föredrar du fasta eller zoom objektiv? zoom helt klart! Det blir mycket bättre skärpa och det bästa enligt mig när man fotar porträtt. 
 
Har du tappat bort något objektivlock? Ett tror jag, haha. 
 
Vad blir ditt nästa inköp? Jag vill jättegärna ha en extern blixt eller en lampa med stativ (värsta studion liksom).
 
 
 
 
Hur redigerar du en bild? Hmm, en svår fråga. Jag brukar antligen göra bilden ljusare eller mörkare, det ror på vad bakgrunden får för ljusstyrka. Sedan brukar jag lägga på lite skuggor, om det behövs. Sedan ändrar jag kontrasten och ökar färgen. Jag slutar alltid med att göra bilden så skarp som möjligt. Jag brukar även göra bilden mindre så att jag kan ladda upp den på bloggen med bra kvalitié.
 
Vilket format sparar du i? JPEG eller PNG
 
Har du varit på något fotouppdrag? fotouppdrag av kompisar, ja. Fotouppdrag annars, nej. 
 
Har kameran något namn? Nej, eller jag brukar kalla den gör kanonen, men det är för att jag har hört att nevnarien gör det haha. Canon = kanonen liksom. 
 
Vad har du för photoshop? Jag har laddat ner photoshop på min pappas dator och jag förstår mig inte på det. Kommer inte ihåg vad den heter. 
 
 
Har du sålt bilder? Nej det har jag inte. 
 
Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Ingen aning om jag ska vara helt ärlig. 
 
Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Haha, en gång faktiskt. Men det var av en liten dam som jag känner. Hon förstod nog sig inte på det här med foto så bra. 
 
Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Skulle inte kalla mig för fotograf men jag är rätt nöjd med mina bilder, särskillt när jag får redigera dem efteråt. Skulle gärna vilja bli bättre. 
 
 
 
 
 

Pluggmode

Skrivet:    ·  
 
( För att veta hur man göra animeringar så klicka HÄR!
Plugg, plugg, plugg. 
Ja på en gång när jag kom hem satt jag mig i sängen för att plugga. Dagen i skolan idag har varit rätt chill faktiskt. Min bästa vän Nanna började i min klass och jag är skitglad för det. Vem klagar när sin bästis ska gå i samma klass som sig själv? Inte jag i alla fall. 
Vad har ni haft för er? Har ni hittat på något skoj eller är det bara plugg för er också? Berätta! jag vill gärna veta.

Nu ska jag göra min broder sällskap och titta på hokey, heja leksand liksom! 
 
 
 

PLL TIME

Skrivet:    ·  
 
 
 

Bling

Skrivet:    ·  självporträtt
 
 
 

Film

Skrivet:    ·  
 Hej där! Hoppas ni har haft en bra start på veckan. Som jag nämde tidigare så har jag redigerat en video som min bror har filmat. Tänkte att någon av er kanske skulle ville se videon? Ja, lite avundsjuk är jag faktiskt. Så himla fint ställe de åkte skoter på. Kolla gärna i HD 

Laddar upp video

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hallå där! Idag har jag haft fullt upp med att redigerat ihop en film från när mina bröder har varit iväg och åkt skoter. Jag försöker ladda upp den på youtube men det tar nio timmar innan den är klar.... Så jag kan typ inte använda min dator, för det går så segt att göra något när videon laddas upp. Haha. Men hoppas ni har haft en bra helg så hörs vi imorgon! 

Vinter

Skrivet:    ·  självporträtt
 
Snö, snö, snö. LYCKA! Det är riktigt fint väder ute just nu och mitt humör är på topp. Nu hoppas jag att det här är riktiga snön och att den kommer att stanna här. Ikväll åker jag och grattar min kusin som har blivit 17 år! Herregud vad tiden går fort. Nästa år 18 år. Tiden går för fort nu.
 
 

Törstig?

Skrivet:    ·  
 

Space kitty

Skrivet:    ·  
 
 
Testade på att redigera. Mixade min katt och "rymden" ihop, och därav det här resultatet. Det är inte ofta min katt fastnar på bild, men när man har en skinkbit, helst medvurst (Haha lika kräsen katt som mig själv) så vill hon vara med på alla bilder. Ett bra tips där. Här har ni också orginalbilden under. 
Min söta katt. 

Bästa kvällen på länge

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Är helt slut..har liksom ingen energi kvar. Skoldagen idag har bara varit allmänt dryg. Det enda positiva var att jag fick veta att min slutbetyg i religion blev ett B, sjukt nöjd. 
Måste bara berätta om min kväll igår som var så mysig. Jag gör en konversation av det. 
 
Bror (Mattias) : Vad vill du se på för film?
Jag : Va? Ska vi se på film?
Bror: Ja, så jag har en anledning till att köpa Ben &Jerry's.
 
Min bror är allt för underbar. Vilken är eran favorit smak på Ben &Jerry's? Min är half baked, så god. Jag hittade även på Ica ett paket med tryfflar! Ni anar inte hur mycket jag älskar tryfflar! Min kväll blev liksom fulländad, och dessutom när vi kom hem tittade vi på Pretty little liars! Kunde inte få en bättre kväll alltså. 
 
Men nu vill jag ha helg om mina planer för morgondagen är bowling med Nathalie, Kim och Emma. På lördag ska jag hem till Jessica och fira henne, 17 bast! Stor tjej. Det börjar nästan bli lite läskigt nu när man blir äldre, tiden går så fort. 
Hoppas ni får en bra kväll och en bra fredag imorgon! Har ni några roliga planer?
 En bild på tryfflarna jag köpte. Den som köper 100 paket tryfflar till mig kommer jag gifta mig med. 
 

Två nya

Skrivet:    ·  shopping
Hej! Igår sprang jag in på Vermoda efters skolan och hittade en stickad mysig kofta. Jag har tittat på den förut och då kostade den 399kr, lite dyrt tycker jag. Men igår så hittade jag tröjan för halva priset! Veromoda och Only ska slå ihop sina affärer där jag bor och därför säljer de kläderna på rea. 
Idag däremot hittade jag en corallfärgad blus/skjorta som är jättefin. Mycket finare i verkligheten än på bilderna. 

Memory Jar

Skrivet:    ·  
(Bild från google)
 
Hejsan! Jag har tittar runt på massor av bloggar och läst att de tipsar om en memory jar. Det är alltså en burk man gör i början av året. Man skriver roliga eller bra minnen man inte vill glömma. Man lägger lapparna i burken och sedan på nyår eller när man nu vill öppna den, kommer den vara fylld med lappar. Jag tycker det här verkar som en rolig idé. Oftast glömmer jag bort minnen och det kan vara kul att bli påmind ett år senare. Man får lite bättre koll på vad man har gjort under året. 
 
Har ni gjort så här någon gång? Ska ni göra det i år också?

Måndag

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Godmorgon! Är ni laddade för ännu en vecka? ...Om ni sade nej så håller jag med er. Det enda jag är pepp inför är fredag och lördag. Jag hoppas att jag ska bowla eller göra något kul på fredag och sedan på lördag fyller min kusin år och på söndag fyller Fanny år, hoppas vi hittar på något skoj. 
 

Liten Emilia

Skrivet:    ·  
 
Haha! Jag letade bland gamla bilder och hittade dem här på mig. Haha gick man verkligen runt sådär. Bilden i mitten beskriver mitt dåvarande liv ganska bra. En stor Johan Palm talva i bakgrunden, hade glömt bort att jag hade en sån. Den tiden var jag helt besatt av han "you're killing me" haha. Hittade ett väldigt fint kollage med bilder där jag bara hade bilder på han och mig, där jag skrev "du och jag". "Jag älskar dig". Haha vad rolig jag var. Men alla har väl varit små?
 

Fem saker du inte visste om mig.

Skrivet:    ·  självporträtt
 
 
Jag såg på Kenzas blogg att hon hade gjort "Fem saker ni inte visste om mig", så jag kör på samma sak. 
 
 1. Jag är alltid iskall om fötterna, om jag lägger upp fötterna på någons ben blir jag tvungen att ta ner dem på en gång för att jag är så kall. Eller om jag bara råkar lägga fötterna emot någon, haha. 
 2. Jag har blivit väldigt aktiv i andras bloggar. Jag kommenterar mycket och ställer frågor, riktigt roligt faktiskt. Brukar få bra respone och fler besökare på det viset. 
 3. Jag bär alltid minst två ringar, en vardera på varje ringfinger. Dock inte på dem här bildern haha, jag hade inte hinnit satt på mig dem än. I alla fall så har jag fått en ring i doppresent och en ring är från min mamma som jag tycker så mycket om. Ringen var mammas från början men sedan gav hon den till mig och det är den betydelsefullaste saken jag har fått från mamma, den betyder oerhört mycket för mig. Jag kommer ihåg att jag förra året hade lagt i från mig ringen på metallslöjden och glömde den där, fick världens panik men så hittade jag den nästa dag. Hade bölat om jag inte hade hittat den. 
 4. När jag skäms blir jag kokhet. Jag osar värme och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag blir även väldigt röd i ansiktet när jag skäms också, haha därav avänder jag rätt så mycket foundation haha. Inte för att en foundation täcker så bra men det är bättre en ingenting. 
 5. Jag är väldigt blyg. Oftast så uppfattas jag som högljud och jobbig men det är när jag är med mina vänner. Träffar jag nytt folk brukar jag vara ganska tillbaka dragen. Ser jag att någon annan går fram och hälsar hänger jag bara på, jag tar liksom inte initiativet själv. 

Ni har bra självkänsla!

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende
Hej! Kom ni ihåg uppgiften ni fick av mig om självkänslan? Jag fick i alla fall rätt mycket kommentarer och jag tänker faktiskt skriva upp vad ni kommenterade. 
 1. Kommentera 5 saker du gillar med ditt utseende.
 2. Kommentera vilka komplimanger du brukar få. 
 3. kommentara hur du brukar göra för att få en bättre självkänsla. (inget måste)
Det ni svarade på fråga ett. Vad ni gillar mer erat utseende. Några av kommentarerna!
 • Stilen utseendemässigt. 
 • Långa ben.
 • Att magen blir lätt tonad. 
 • Ögonen.
 • Passar i glasögon.
 • Håret.
 • Rumpan. 
 • Smilegropar.
 • hela utseendet.
 • Nöjd över kroppen. 
 • Ansiktsformen. 
 • Att håret inte blir slitet. 
 • Benen. 
 • Öron.
 • Kroppen. 
Svaren på fråga två. Vilka komplimanger man brukar få. 
 • Snygg
 • Fina ögon.
 • Sprider positiv och glad energi.
 • Modet att byta frisyrer och passa i dem.
 • Söt. 
 • Vältränad kropp. 
 • Fin kropp. 
 • Snäll.
 • Fin rumpa. 
 • Glad
 • Rolig
 • Fin 
 • Smart.
 • Fint leende. 
 • Bra person. 
Svaren på fråga tre. Vad ska man göra för att få en bättre självkänsla? Hur ni gör. 
 • Säga att man är skitbra och borde vara nöjd över mig själv när man kollar sig i spegeln. 
 • Sminka sig
 • tänka att man ska vara sig själv för alla andra är tagna och man behöver inte vara perfekt.perfektion är det man själv tycker är vackert inte vad omgivningen tycker.
 • Träna. 
 • Fina kläder. 
 • Fixa håret. 


Jag blir så glad när jag ser att ni kan komma på så mycket bra med sig själv. Oftast brukar jag hitta fler saker jag inte gillar med mig själv än vad jag gillar. Nu sitter det säkert någon där hemma och tänker " Jag tränar inte, har inte en fin rumpa, jag har snea tänder och jag har för tjocka ben." Snälla ni! Ni är vackra. Det enda som kan göra er mindre vacker är att man tvekar över sitt utseende, gör det bara inte. Visst , väger man för mycket eller för lite så är det självklart att man kan må dåligt över det, men antingen kan man börja träna för att få den vikten man vill ha, gör det i så fall för att DU vill och inte för att någon annan har sagt att DU ska göra det. Är du nöjd med dig själv ska du strunta totalt i vad andra säger.
 
Jag är underviktig och jag får ofta höra att jag ska gå upp i vikt, jag har bra självkänsla över min kropp men det är när någon börjar klaga över någon annas utseende man börjar tveka på sig själv. Jag hatar verkligen dagens ideal. Man ska vara smal, långa ben och långt hår. Fuck that shit (sorry) men man ska inte gå efter ideal, det är så fel. Nu råkar det vara så att jag har långa ben, är smal och har skapligt långt hår, men jag trivs inte med att vara så smal som idealet. Det är finare att vara kruvig enligt mig. Långa eller korta ben? Vad spelar det förr roll, det är lika fint! Jag får höra att jag skulle passa som modell, men hade jag varit större hade de inte sagt så till mig. Visst skulle det vara roligt att bli modell men inte för att jag är så smal och lång man kanske ska vara för att passa som modell.
Blääää orkar inte, hatar det här. Alla ska må bra över sina kroppar, gör man inte det får man se till att försöka göra det. Acceptera den du är, ingen kan se ut som dig och du kan inte se ut som någon annan. Du har något som någon annan vill ha men inte kan få. 
 
Men glöm inte att Självkänsla handlar inte om utesendet. Det handlar om att du ska vara nöjd med den du är. Du kan få andra att må bra, du kanske alltid är glad eller ger komplimanger till andra. Det är därför du är så jävla vacker! För att du får andra att må bra! 
 
Men jag vet i alla fall att du är vacker! Det är alla! 
 

Snö - blogg tag

Skrivet:    ·  outfits, självporträtt
 
 
Hej där! Är ni ute och leker i snön? Idag har det faktiskt fallit ner något vitt från molnen, det var bäst att fota lite vinterbilder innan snön försvinner igen. Jag har blivit jättesugen på att fotografera på senaste tiden, men när jag kommer hem från skolan är det förbaskat mörkt ute. Jag får passa på att fota på helgerna istället.
 
Nu tänkte jag svara på "tagfrågor" om min blogg. Det är alltså inte jag som har kommit på frågorna, en tag menas att man ska föra vidare frågorna och svara på dem själv. Så nu kör vi! 
 
1. Vad hetar din blogg? emiliasjodin.blogg.se 

2. Vad är bäst/sämst med att blogga? Bästa med att blogga är att man får response, väcka folks intresse och dela med sig av det man tycker är viktigt eller kul. Det sämsta med att blogga är att man måste hålla sig uppdaterad ofta för att inte tappa sina läsare. Ibland kan jag bli stressad över att blogga.

3. Favorit blogg? Nevnarien  för hon har sjukt fina bilder och ger ut jättebra tips. 

4. Vilken sida bloggar du på? Blogg.se 

5. När började du blogga? 2010 började jag blogga för första gången, både sminkblogg och vardagsblogg och fotoblogg, haha jag hade jättemånga bloggar, jag bytte blogg en gång i månaden tror jag, haha. Men den här bloggen har jag haft över ett år i alla fall. 

6. Vad är ditt mål med din blogg? Att bli större, såklart. Jag vill dela med mig av min inspiration till andra, och jag vill få människor till att få bättre självkänsla. 

7. Hur är din blogg om du fick beskriva den med tre ord? Fotografering, vardag och känsloväckande. 

8. Bloggar du mest med mobil elr data? På datorn, bloggar nästan aldrig från mobilen, min bloggapp brukar hacka upp sig. 

9. Vad fick dig att börja blogga? Mina förebilder på den tiden var bloggerskor, jag lärde mig tips och jag ville även dela med mig av det jag kunde. Och en anledning till att sitta framför datorn då, haha. 

10. Vad är ditt tips till alla nya bloggare? Hitta något som är typsikt dig. Skriv om det du själv vill läsa om! 
 

Torsdag

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej hej! Idag har jag på mig den nya tröjan jag köpte! Och ja, jag sa ju att jag kunde göra en större och bättre dubbelhaka än den i tidigare inlägg. Men jag har fortfarande inte visat mitt bästa än. Vill ni se snyggare dubbelhakor får ni lägga till mig på snapchat - emiliasjodin. Enjoy. 
Snart börjar hockeyn också! Heja Leksand! Hoppas ni har haft en bra dag kära bloggläsare!

Shopping

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej! Första dagen i skolan är avklarad. Min lärare var sjuk så jag hade bara två lektioner. Jag började klockan tolv, men den senaste bussen jag kunde ta gjorde så att jag var i skolan till tio. Jag fördröjde tiden på stan iställelt. Jag fick med mig en tröja, allmenacka och ett puder med mig hem. I pudret låg också en test på en foundation som jag har funderat på att köpa, så det var bra. Fick även med en test på en dagkräm också. Jag har varit jättetrött hela kvällen. Firat min mormor som fyllde år idag och sedan har jag bara pluggat. Jag har en redovisning på fredag muntligt. Jag ska prata i fem minuter men jag har kommit upp i tio minuter så jag måste försöka korta ner det. Vet dock inte hur, jag får ta tag i det imorgon istället. 
 
Idag var det pretty little liars också! Gud som jag har längtat! 
Hoppas ni har haft en bra dag! :) 
 

Butter London

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Vill ni vara snälla att svara på två frågor?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Det är okej att säga nej

 
Någonting som min kurator har lärt mig är att säga nej. Nu tänker jag ge ett exempel utifrån mig själv. Jag har förlorat min mamma och det är väl självklart att jag har det jobbigt, ja. Det är bra att jag får prata med andra om hur jag mår. Oftast brukar man ge och ta, dvs att jag pratar om något jag mår dåligt över och någon kompis gör det samma. Du ger bort en del av det jobbiga och du tar även på dig jobbiga saker. Det är inte alltid man mår bättre av det. Det ror ju självklart på vad det är för saker man pratar om, men pratar man med en kompis som mår dåligt och vill dela med det till mig är det okej att säga nej. Jag kan må dåligt över något men när man lyssnar på sina vänner kan man även må smäre, just för att man oroar sig för andra och det kan leda till att man blir stressad. Tänk även på det om du vill dela med dig av något jobbigt till en vän, din kompis kanske får det jobbigare eftersom de lägger på sig mer och har mer saker att oroa sig för.
 
Ett bra alternativ är att gå till en kurator för att prata ut. Kuratorn kommer inte precis dela med sig om sitt privaltiv. Det tycker jag är jättebra. Men om du skulle prata med en vän och känner att du mår redan så pass dåligt och vill inte höra fler jobbiga saker är det okej att säga Nej jag vill inte prata om det. Ge ett förslag om att gå till en kurator och prata ut i stället. Men självklart i vissa fall kan det vara intressant att prata med sina vänner och lyssna för att hjälpa. Det är bara om man mår skit (förlåt) som man borde avstå och säga ifrån. 
 
 
 
 
 

 

De konstiga jag skriver på twitter.

Skrivet:    ·  
min twitter hittar ni här --> LÄNK<--
 
Här har ni mitt twitterflöde! Jag skriver bara en massa konstiga saker, hoppas det blir kul att läsa.
 
Jag och mina bröder pratar om någon Fredrik, sen frågar de mig vem det är. Jag kom på att jag inte känner någon Fredrik, och inte de heller.
 
Emilia U : alltså det är ju självmål för målvakten när det blir mål. Målvakten tog ju pucken sist liksom.
 
 
Bror : Emilia, bindor funkar det ?
Jag : till vad ?
Bror : om man bajsar på sig?
 
 
Sixten - jag har också gått på dans!
Lilla Emma - när du var kille?
Sixten - vänta jag är fortfarande kille!!
 
När man var mindre fick jag alltid pengar av mina föräldrar för att köpa julklappar åt dem haha.
 
Han är så jävla snål att han grinar när han skiter
 
Jag : Men kolla där står det ju en julgran!
Pappa: vart då? Vad menar du med grön häst?
Någon borde skaffa sig nya öron... 
 

Jag :Vi kan köpa vantar till mormor

Jessica: nej hon går inte ut så ofta Men vi kan köpa en fluffig mössa.

Pucko...

Mitt riktiga jag

Skrivet:    ·  
Hallå där! Jag lägger alltid ut bilder på mig när jag försöker framstå som "normal". Men grejen är den att jag inte är så normal som alla tror. Sånna här fula bilder tar jag nästan varje dag på min dator, snapchat använder jag nästan bara för att visa mina kompisar hur ful jag är. Jag säger inte att jag är ful (mitt gamla inlägg om bra självkänsla) utan jag säger att jag kan göra mig ful. Superkul. 
Ibland måste man bjuda på sig tycker jag, i alla fall i bloggen. Man ska inte låtsas som man alltid är perfekt, lever det bästa livet och har aldrig dåliga dagar för det har man. 
Jag vet att ni blev besviken när ni såg det här bilden, jag kan göra min dubbelhaka mycket större och fler än den bilden högst upp till vänster. Det här var bara ett litet smakprov, haha. 

Självkänsla (gammal inlägg)

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende
(Det här inlägget finns redan på bloggen men jag tycker det är viktigt med självkänsla så därför vill jag att ni läser det här inlägget, särskillt er som inte har läst det tidigare) 
 
Jag har aldrig riktigt tänkt på att jag har en bra självkänsla. Jag brukar alltid vara den som sitter och tittar på andra människor och jämför med vad jag tycker är fint på andra med mig själv. Åh vilket fint hår hon har, eller hon har en perfekt kropp. Men om man tänker efter så brukar jag få mycket komplimanger om mitt hår och min kropp. Många säger att jag borde bli modell men det är inget jag siktar på. Men eftersom jag har blogg så lägger jag upp väldigt många bilder, och det flesta är bara på mig. Vilket säger mig att jag borde ha en bra självkänsla? Om jag hade hatat mitt utseende eller aldrig trott på mig själv så skulle jag häller inte lägga ut bilder på mig själv som vem som helst i världen kan se. 
 
Men jag har faktiskt lärt mig att tycka om mig själv. Du kan inte se ut som någon annan gör för du är du, du har så mycket som andra vill ha. Du kanske inte märker det men jag lovar att det finns många där ute som önskar att dom såg ut precis som du. Så gräv inte ner dig för att du inte trivs med hur du ser ut, utan var glad för det du har som inte dom andra har. 
 
Jag är lång, har fräknar, långt brunt hår, smilgropar, väldigt smal och har en fin hy. Men däremot har jag långa händer och fötter som jag gärna skulle vilja byta till mindre. Ibland vill jag gå upp i vikt och ta bort mina smilgropar som jag vet att andra jättegärna skulle vilja ha. 
 
Det enda jag vill säga med den här texten är att du ska älska dig själv, du är unik! 
 

Nu vill jag ge er en liten utmaning, även fast det är svårt vill jag att ni ska försöka!
 1. Kommentera 5 saker du gillar med ditt utseende.
 2. Kommentera vilka komplimanger du brukar få. 
 3. kommentara hur du brukar göra för att få en bättre självkänsla. (inget måste)

Måndag

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Tjenare och godmorgon, vad ska ni hitta på idag? Jag ska i alla fall åka iväg till en släkting och hälsa på, men är han inte hemma drar jag till valbo och shoppar istället. Ikväll drar jag hem till Lina för att träffa mina saknade vänner, vi ska äta pizza, det är typ det enda vi har bestämt. 
Appropå mitt senaste inlägg så var det många av er som tyckte det var smart att döpa bilderna till något som är enkelt att söka på sedan. Det flesta brukade döpa sina bilder till jgpdsjgp eller 1003.123. Okej jag erkänner, alla bilder jag döper heter inte alltid något speciellt. Oftast är namnen redan upptagna och då blir man tvungen att hitta på något annat som oftast kan blir jsgo. 
 
Hoppas ni får en trevlig dag! 
 
 

Fantasin flödar. sök på jag eller Emilia i filerna på datorn.

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Har ni tänkt på vad svårt det är att döpa sin bilder på datorn, när man har redigerat en bild till exempel? Jag har dålig fantasi och dörför brukar jag typ döpa bilderna till samma saker. De bildern här under har jag döpt alla till jag, mig eller Emilia, haha. Jag ska visa er några exemepel. Jag söker på ord på datorn och sedan kommer jag visa er vad som kommer fram, en liten rolig sak bara.
 
Mig, jag, Emilia. 
 
 
Här har jag sökt på skor.  Haha sista bilden är en bild som jag och min kompis tog när vi hade tråkigt, vi testade stora herrskor. 
 
Här sökte jag på söt.
 
 
Här sökte jag på galen och rolig. 
 
 
 
Sökte på katt/missen.
 
 
 
Sökte på blommor. 
 
Sökte på br.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fråga med svar - review

Skrivet:    ·  
Fråga : 
Hej, jag tänkte på en sak. Du prenumererar på glossybox men man får aldrig veta om du tycker produkterna har varit bra? Du visar typ bara ad (Vad?) du får inte vad som blev därefter, förstår du? Det hade i alla fall varit kul att läsa om vad du tyckte om produkterna så man vet om det är värt att köpa/prenumerera på 
 
Svar : 
Jag har faktiskt tänkt på det förut. Jag hade tänkt att spara det tills jag gjort slut på alla produkterna men sedan insåg jag att det skulle ta hundra år att ta slut på produkterna. Men du har rätt, jag borde visa er vad jag tyckte om produkterna så jag tänkte visa er fem produkter nu om vad jag tycker om dem. Flera får jag visa senare. 
 
Review på glossybox produkter fem stycken. Alla bilder från google. 
 I min allra första glossybox fick jag dem här make up remover wipsen som var skonsam. Jag kan säga att jag verkligen tyckte om dem. De tog bort sminket jättebra och man blev väldigt återfuktad i ansiktet efteråt. Skulle jag hitta den här i en affär i närheten skulle jag köpa den, definitivt.
 • Tar bort sminket snabbt och enkelt.
 • Återfuktar
 • Billig (40kr)
 •  - tog slut snabbt.
 • Skonsam. 
5/4 i betyg. 
 Fick den här produkten i Februaris glossybox. Det är en krämrouge eller så kan man använda den som ett läppstift/läppglans. Den är ganska mörk i färgen vilket jag inte gillar, men annars gillar jag den starkt.
 • -Dyr 157kr. 
 • Håller länge.
 • - dryg att använda- kladdar mycket. 
 • Smart att ha både läpp och rouge i samam produkt. 
 • Torkar snabbt. 
3/5 i betyg. 
 Den här produkten fick jag också i min första glossybox. Det är en nagelbandskräm som lutkar så sjukt gott, luktar citrusgodis haha. Den återfuktar jättebra och håller länge.
 • Håller länge.
 • Kostar 79kr, inte dyrt för att hålla i över ett år. 
 • Luktar supergott, jag skulle kunna äta den. 
 • Återfuktar 
 • Stärker negel/nagelbanden bra. 
5/5 !! 
Den här produkten är ett läppstift från Babor, skitsnyggt och jättefin färg. Kostar 199kr. Jag fick den i Aprils glossybox.  Färgen heter juicy pink. 
 • Lyxigt packiterat. 
 • Jättefin korall/rosa färg. 
 • Pigmenterad. 
 •  - dyr 100kr 
 • - Försvinner ganska fort. 
3/5 
 Garnier skin naturals Pure Active 2-in-1 Make-up remover gel. Den här har jag verkligen älskat! Den var jättelätt att ta bort sminket med och efteråt var man väldigt återfuktad och mjuk. 
 • 85 kr kostade den, ganska billigt. 
 • Återfuktade 
 • tog bort sminket snabbt 
 • 2 in 1
 •  - tog slut snabbt. 
4/5
 
 

Rewind

Skrivet:    ·  
 
Haha den här videon är så ful, älskar btw Jenna marbles.

Vad jag köpte på Gekås/Ullared

Skrivet:    ·  shopping
Hej! Ikväll kom jag hem från Gekås/Ullared och jag har en del saker med mig hem. Jag hade förväntat mig att det skulle vara skitstort och stort utbud, men det tyckte jag inte att det var tråkigt nog. Det var heller inte mycket folk där, vilket var bra egentligen men det känns som om en stor grej med att åka dit är att köa haha. Men ska man till Ullared ska man passa på att köpa shampo och deo typ. Det var nog lite onödigt för mig som behövde åka i 7 1/2 timme för att komma fram till Ullared och så fanns det inte så mycket jag ville köpa. 
Men jag fick i alla fall en kommentar om att jag skulle visa vad jag hade köpt när jag kom hem igen så det hade jag tänkt att visa er nu. 
 
Btw - Jag gick in på Ullared/Gekås två gånger. Första gången tror jag att man missar ganska mycket saker så andra gången vi gick in hittade vi lite mer saker. 
 
Jag köpte ett borstsett med 10 bortstar i, man kan även stänga den då man ser det snygga fodralet borstarna ligger i. Fodralet är svart i fake- ormskinn. Borstsettet kostade 149kr. 
1. Jag köpte en Color correcting cream som är en podukt som innehåller 6 olika produkter i samma produkt om ni förstår? Det är både en foundation, concealer, primer, illmuinator, long wear och spf 20. Jag har testat den en gång och den var verkligen superbra ! Jag hade hört mycket bra om den innan jag åkte till Gekås så därför ville jag köpa den och testa den för att se om den var lika bra som alla säger. Den gav faktiskt ett täckande och jämnt resultat. 
2. Den här concealern har jag också hört mycket bra om, därför köpte jag den med. Det är fyra olika färger som ska ljusa upp (den röda färgen) Dvs mörka ringar under ögonen till exemel. Den Gröna färgen ska neutralisera, alltså ta bort det röda i ansiktet så att man blir jämn i färgen. Den hudfärgade är för att täcka - typ finnar och så. Den vita färgen är en highlighter som man lägger för att framhäva till exempel näsbenen/brynbenen eller kindbenen. 
3. Det här är ett ögonbrynssett med två brynskuggor och ett vax för att hålla håren på plats. Sedan finns det också en pincett och en snedskuren borste. Det finns även en inbyggd spegel i settet som man kan dra ut på sidan, vilket var väldigt smart. 
1. Jag köpte en ansiktsskrubb eftersom den jag hade tidigare var slut, och den här skrubben är den jag har haft tidigare så jag vet redan nu att den är bra. Jag brukar använda skrubben till att skrubba ansiktet där jag är torr för att det ska försvinna, jag gillar inte att lägga smink där jag är torr för så ser det bara konstigt ut. 
 
2. Jag köpte ett pack med ansiktsmasker. Det är både masker man ska tvätta bort och dra bort. Man fick med Mud Pac - Drar ut och avlägsnar orenheter. 
Passion peel off - den här masken ska typ skydda huden tror jag. 
Blemish mud - Den här masken fokuserar på hudens problemområden. 
Cucumber peel off - Fräschar upp huden. 
Strawberry - Lämnar huden luftig och utvilad. 
Fruit smoothie - Rengör huden och gör den tråkiga huden len. 
 (Bild fråm Google) 
Köpte en sminkspegel men en zoom spegel på baksidan och på framsidan är det en vanlig spegel. Det var svårt att knäppa kort på spegeln så jag tog en bild från google. Spegeln kostade 20 Kr. 
 
1. Köpte 12 pack hårsnoddar för sex kronor. Jag har hört att metallgrejerna som sitter på snoddarna liter på håret och på dem här snoddarna finns det inga metallgrejer så jag antar att dem här snoddarna är skonsamma. 
 
2. Hårspray från Syoss. Ska tydligen vara lätt att borsta håret efteråt. Det ska även hålla i 24 timmar. 
1. Mikrofiber pads 6 pack. Det är alltså små handdukspads som ska ta bort ditt smink. Man behöver bara blöta padsen och sedan ta bort sminket. Du behöver alltså INTE ta på något sminkbortagningsmedel på padsen. Genom att rengöra padsen behöver man också bara blöta dem. Men efter ett tag kan man tvätta dem i tävttmaskinen, det följer med en påse man kan lägga dem. Väldigt smart sak när man ska sova hos en kompis. 
 
2. Örhängen, pärlor i tre olika storlekar. 
 
3. Nagelfilar två stycken. 
 
Två ecotools borstar! Jag vet inte hur länge jag har velat haft dem här. Borstarna är gjorda av Bamboo. Jag vet inte om borstarna var så billiga men en stor anledning till att jag åkte till Gekås var att jag ville ha dem här borstarna...såklart haha! Jag tror jag har fler sminkborstar än smink. Tycker dem är så mjuka och gosiga haha. 
Hittade världens snyggaste jacka! Jag hade velat haft en ny kappa hur länge som helst så jag blev jätteglad när jag köpte den här. Egentligen var det min kompis som ville ha dem fast en blå. Den kostade 449 kr. 
Sedan köpte jag bara två baslinnen vilket jag behövde. 40 kr styck. 
 
 

Ullared

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej där! Inatt åker jag och Filippa + pappa och Karin till Ullared för att shoppa loss! Vi kommer hem på lördag kväll/ natt så ni kan vara beredda på att jag inte kommer att uppdatera bloggen förens på lördag eller söndag. Men ni kan hålla koll på mig på twitter och instagram där jag antagligen kommer att uppdatera mig. 
Ni får ha det så bra så länge! Bilder från nyår och julafton 

Fotat Emelie

Skrivet:    ·  , Fotografi
Hej! idag har jag varit ute och fotat med Emelie, jag har även fixat hennes header och ändrat kodmallar i hennes blogg. Hon har inte börjat blogga än på sin nya blogg som jag har fixar lite med men ni kan få kika in där ändå och kolla i förväg --> LÄNK! <--
 
Här kommer några bilder också. 
 
 

1 Januari, frågor om 2013

Skrivet:    ·  
 
 
1. Beskriv 2013 med 3 ord. 
Händelserik, jobbig och fantastisk.

2. Säg 3 bra saker med 2013. 
Jag har blivit mer framåt/självsäker, jag har träffat underbara nya vänner och jag har tagit chanser. 

3. Säg 3 sämre saker med 2013. 
Jag har haft den värsta depressionstiden som jag har varit med om, nu på slutet har jag inte haft bra kontakt med mina vänner sen tidigare. Min mormor blev sjuk. 

4. Vilken låt kommer få dig att tänka tillbaka på 2013?
uncover med zara Larsson, Timber med Pitbull, wake me up med avicii och Miley cyrus wrecking ball och we can't stop.

5. Något du gjort som du kommer att komma ihåg nästa år? 
Min resa till polen med alla underbara nior från min gamla skola. 

6. Om du fick göra något som du gjort ogjort, vad skulle det vara och varför?
Oj, den här var knepig. Kanske småsaker då man har skämt ut sig eller liknande och för att det är pinsamt.

7. Om du får säga något till dig i januari 2013, vad hade du sagt?
Tänk på vad jag säger innan jag säger det och konsekvenserna på det. 

8. Bästa saken du fått//köpt 2013?
Min mac dator helt klart! 

9. Vad ska du tänka lite extra på 2014?
Att inte överreagera och försöka se saker possitivt. 

10. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

 reste till ett annat land för första gången. 

11. hur har ditt 2013 varit? 

En av de bästa samt värsta året i hela mitt liv. Jag har varit med om så sjukt mycket roliga grejer och kommit mina vänenr så nära, sedan har jag haft stunder som inte alls har varit särskillt bra. 

12. Blev du kär i år? 

Nej, kanske intresserad men inte kär. 

13. vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 

Det finns inget speciellt datum men jag kan säga att hela min sommar är oglömtbart. 

14. Vad är din största framgång 2013?

Att jag har vågat stått upp för mig själv och kunna utrycka mina egna åsikter även fast det har varit jävligt (förlåt) jobbigt. 

15. Vad spenderade du mest pengar på?

Shopping helt klart, mest på smink tror jag. 

16. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag blir sjukt glad när jag får höra av människor som jag inte umgås med särskillt mycket att jag är fantastisk och stark vilket gör mig tusen gånger starkare. Att bara veta att folk bryr sig utan att känna mig riktigt väl tycker jag är modigt och så bra gjort, man får liksom en syn i att man borde bry sig mycket mer om andra än vad man egentligen gör. Så glad man kan bli av att få höra från folk att "jag bryr mig" det kan göra mycket. 

17.Vem har du umgåtts mest med? 

Mina bröder faktiskt, jag har kommit dem mycket närmare under det här året.

18. Vart reste du under 2013?

Till Polen. 

19. Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? 

Hur kan jag sakna något jag hade igår?

20. Vad gjorde du på din födelsedag? 

Kommer faktiskt inte ihåg. Åt tårta typ. 

21. Finns det någon som skulle gjort ditt år bättre? 

Ja, men det är för privat för mig att säga. 

22. Vem saknade du? 

Fortfarande min mamma. <3

De bästa nya människorna du träffade? De nya personerna måste vara Emma och Nathalie, så otroligt bra vänner jag har kommit nära väldigt snabbt. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

Ha kul, gör mer av det du blir glad av. 

 

De har frågorna har jag bland annat tagit från andra bloggare. 

2014

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Gott nytt år på er allesammans. Har ni haft ett bra nyårsfirande? Jag var ute med mina vänner och hade väldigt kul. Vad gjorde ni?