Emilia Sjödin

Det är okej att säga nej
 
Någonting som min kurator har lärt mig är att säga nej. Nu tänker jag ge ett exempel utifrån mig själv. Jag har förlorat min mamma och det är väl självklart att jag har det jobbigt, ja. Det är bra att jag får prata med andra om hur jag mår. Oftast brukar man ge och ta, dvs att jag pratar om något jag mår dåligt över och någon kompis gör det samma. Du ger bort en del av det jobbiga och du tar även på dig jobbiga saker. Det är inte alltid man mår bättre av det. Det ror ju självklart på vad det är för saker man pratar om, men pratar man med en kompis som mår dåligt och vill dela med det till mig är det okej att säga nej. Jag kan må dåligt över något men när man lyssnar på sina vänner kan man även må smäre, just för att man oroar sig för andra och det kan leda till att man blir stressad. Tänk även på det om du vill dela med dig av något jobbigt till en vän, din kompis kanske får det jobbigare eftersom de lägger på sig mer och har mer saker att oroa sig för.
 
Ett bra alternativ är att gå till en kurator för att prata ut. Kuratorn kommer inte precis dela med sig om sitt privaltiv. Det tycker jag är jättebra. Men om du skulle prata med en vän och känner att du mår redan så pass dåligt och vill inte höra fler jobbiga saker är det okej att säga Nej jag vill inte prata om det. Ge ett förslag om att gå till en kurator och prata ut i stället. Men självklart i vissa fall kan det vara intressant att prata med sina vänner och lyssna för att hjälpa. Det är bara om man mår skit (förlåt) som man borde avstå och säga ifrån. 
 
 
 
 
 

 

#1 - i s a b e l l a w l

Svar: självklart kan jag göra det, jättebra skrivet! ♥

Svar: tack! :) <3
Emilia Sjödin

#2 - Esmeralda

Jag beklagar sorgen efter din mamma! jättebra skrivet inlägg

Svar: Tack så mycket! Betyder väldigt mycket för mig :)
Emilia Sjödin

#3 - Emelie

riktigt bra skrivit! det är viktigt att säga nej också ibland :)

btw fin blogg!

Svar: Tack så sjukt mycket! Ja det är verkligen viktigt! :)
Emilia Sjödin

#4 - vanja

känns omöjligt att förstå dock har jag själv haft 2 fruktansvärda år de senaste två åren och varit nära på att dö, super fint skrivet :)

Svar: Tack så mycket! Det betyder mycket att du bryr dig. Oj vad hemskt! Av vilken orsak var du nära på att mista livet kära vän! Om du vill få du jättegärna prata med mig om du vill :) styrkekramar till dig! :)<3
Emilia Sjödin

#5 - /j<3

du kan alltid komma till mig å prata ut gumman!!<3

Svar: Vet <3
Emilia Sjödin

#6 - amanda

åh vad hemskt att du förlorat din mamma :( skönt med en kurator!

Svar: Jo ja verkligen :)
Emilia Sjödin

#7 - MADDISENJ.SE

Ja vi kan absolut göra ett bloglovinbyte om du vill. Säg till när du lagt till mig och vilket nummer du blev(är kontot med drygt 360 följare som gäller) så gör jag detsamma :)

Svar: vad kul! Jag följer dig nu! Säg till när du har lagt till mig :)
Emilia Sjödin