Emilia Sjödin

Everyone dies, and not everyone lives. Everyone takes, but not everyone gives.
 
Alla tar men inte alla ger. Har ni någon gång stött på någon som aldrig ger dig komplimanger, en person som blir jätteglad för allt du ger men ger inget tillbaka? Eller att du alltid bjuder en kompis på fika, mat eller egentligen vad som helst, men sedan får du aldrig något tillbaka? Det är så frustrerande. Det är minst lika viktigt att ge som att ta. Visst man kanske inte ger tillbaka om man har blivit bjuden på fika, en gång gör inte mycket precis. Men när det blir flera gånger kan det enkelt bli frustrerande. Å ena sidan kanske inte personen har råd att bjuda tillbaka, men då är det en helt annan sak. Men som komplimanger till exempel, det är inte speciellt svårt att ge någon en komplimang. Självklart behöver man inte ge andra komplimanger men jag tycker det är väldigt viktig för andra människors skull för att Förstärka självkänslan. 
        När man stärker någon annans självförtroende och självkänsla blir man väldigt glad själv över att man har lyckats fått någon annan att må bättre. Men där kan man själv drabbas istället och se ner på sig själv för att man inte får något tillbaka. Får man inte en komplimang av den personen du ger massor av komplimanger kan man börja tvivla på sig själv och då påverkas sin egna självkänsla negativt. Ofta överreagerar man väldigt mycket för bara småsaker. Du ger någon uppskattning men du får aldrig uppsakttning tillbaka, men sen kanske du ser hon/han ge någon annan uppskattning. Det är då ens självkänsla sjunker. 
       Men har man då en bra grund att stå på med tillräckligt bra självkänsla kommer man inte se ner på sig själv. Därför är det så viktigt att lyssna på sig själv istället för andra. Man ska ta åt sig men du ska inte ta åt dig det du inte får. Du duger ändå, och du är mycket bättre eftersom du får andra att må bättre! 
 
Kram på er! 
 
#1 - Vicky

Fin text och super fin tjej! :)

Självklart kan vi göra bloglovinbyte, säg till när du följer mig så följer jag dig sedan :)

#2 - Matilda

Fint skrivet! Och ja, jag gör gärna ett blogloivinbyte :)

#3 - ♡ Hanna Andersson ♡

Så fin du är! :D

Svar: Tack vad glad jag blir! Du är väldigt fin du också ska du veta! Kram :)
Emilia Sjödin

#4 - HJJONSSON

Såååååå vacker! Älskar leenden!

Svar: Tack vad glad jag blir hörru! Tycker precis likadant, leenden är så fint! Hoppas du får en bra dag fina snälla du :)
Emilia Sjödin