Emilia Sjödin

sminkborstar guide #2
Hej igen!  Kul att ni tyckte om mitt förra inlägg om sminkborstar för ansiktet! Här kommer del två med sminkborstar för ögonbryn, ögon och läppar. Hoppas ni gillar det här inlägget också. 
Kom gärna med förslag på sminkrelaterade inlägg så blir jag superglad! Ha en bra dag alla! 
Snedställda borstar används till att fylla i ögonbrynen med eller för att applicera en krämeyeliner. Att borsten är snedställd gör det mycket lättare att lägga en fin och jämn eyeliner med. Dessutom funkar det pefekt om man vill lägga en vinge (När eyelinern fortsätter en bit längre ut än när ögat slutar). När man fyller i ögonbrynen med en skygga så använder man sig av sneställda borstar. Mest för att de är så tunna och kompakta. Mycket lättare att lägga fina raka linjer med. Att den är snedställd gör det också lätt att applicera skugga längs ögonbrynet och få till den tunna änden av ögonbrynet (kommer inte ihåg namnet för tillfället). 
De snedställda borstarna har olika storlekar och tjocklek eftersom det beror på hur smal eyeliner du vill ha, eller hur håriga ögonbryn man har. 
 
 
När man ser en sminkborste som är väldigt kompakt och väligt liten så använder man dem till concealer. Jag har tre olika varianter. Den första borsten på bilden är väldigt lång, alltså hårstråna är långa vilket gör det lättare att täcka rödheter på till exempel hakan. Självklart kan man använda den till att täcka finnar också men det brukar funkar bäst med små concealer borstar. Borsten i mitten är väldigt bred vilket jag gillar jättemycket! Den funkar jättebra att lägga under ögonbrynen för att få ett skarpare ögonbryn. Den funkar även bra till att lägga concealer under ögat med. Den sista borsten är väldigt kort och hård vilket är perfekt för att lägga concealer runt näsan med. Sedan är den jättebra att täcka finnar med!
 
Här fanns det väldigt många olika sorter på läppborstar. Det kan vara väldigt svårt att skilja på en concealerborste och en läppborste men en läppborste är oftast mindre och inte lika kompakt. 
Pointed lip brush är väldigt bra när det kommer till att göra konturer för läpparna. Man kan göra amorbågen väldigt fin med denna. 
Professional lip brush är en väldigt lång borse och därför jättebra till att blanda ut läppstift som man har haft på läpparna. Oftast håller läppstiften mycket bättre när man använder sig av en läppborste då färgen lägger sig i alla vecken. 
Snedställd läppborste är väldigt bra på att göra fina linjer. Långa fina drag med en läpprodukt applicerad. Även väldigt bra på att smeta ut färgen bra. 
detailed brush En borste som är väldigt liten och lite kompakt vilket gör att du kan använda den måste till concealer och läppar. En kombinationsborste. 
Applikatorborste är den typiska borsten man nästan alltid får med när man köper en ögonskuggspalett. Den är endast till för att applicera en ögonskugga på ögonlocket med. 
Eyeshadow brush Är väldigt hård och kompakt vilket man kan använda som läppensel eller concealerborste om man vill. Men den här är i allafall en ögonskuggsborste. Används mest till att lägga ögonskuggan över hela ögonlocket eller för att lägga en ljus skugga i ögonvrån. 
Shading brush. Den här borsten används till att applicera eller för att sudda ut skuggorna. Jättebra till att lägga en mörk ögonskugga i globlinjen med. Kanske inte den bästa borsten att blanda ut skuggorna med men det går! 
De två sista borstarna är väldigt mjuka och motsatsen till kompakta. Används för att lägga skugga i globlinjen med. 
Vad använder man sotningsborstar till? Jo man blandar ut skuggor med dem. För att kunna blanda ut skuggorna i globlinjen eller i yttre v:et för att inte få skarpa kanter.
Det finns såklart olika former. Fluffiga borstar som är bäst till att blanda ut de allra mörkaste skuggorna med. Kan även funka till att lägga en färg över hela ögonlocket snabbt med. Borstarna med längre hårstrån används i globlinjen för att sudda ut linjerna med. Breda eller fluffiga borstar kan man även lägga under brynbenet med. Tar man en ljus skugga så highlightar man jättefint under ögonbrynet. 
Dessa borstar är extremt hårda vilket gör att man kan lägga skuggor på under fransraden. Oftast brukar man applicera en valfri färg på under fransraden med en snedställd borste. Men för att inte få linjerna så skarpa så suddar man ut dessa med de här hårda kompakta borstarna. 
Hoppas ni lärde er något nytt! Ha en bra kväll!