Larv i skolmaten + Np + födelsedagsfirande

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Bild från i sommras 
 
 
Hej! Idag har det varit en väldigt händelserik dag, både positivt och negativt. Dagen började med att jag skulle framföra min redovisning som är ett nationellt prov i svenska. Jag själv tycker att jag inte lade ner tillräckligt mycket tid på min redovisning. Jag var inte alls nöjd men samtidigt ville jag inte lägga ner energi på att förbättra den, latmasken Emilia. Efter min redovisning kände jag en klump i magen och jag kände att jag inte alls var lika duktig som de andra i min grupp. Men efter min redovisning stötte jag på min lärare i korridoren och det visade sig att hon tyckte om min redovisning. Alltid när jag blir nöjd med mitt arbete får jag dåligt betyg, men när jag inte presterar dåligt får jag högre betyg. Kan ni hålla med om det? Haha sjukt konstigt i allafall. 
 
Dagens äckliga : Idag vid skollunchen hittade min kompis en larv i sin mat, en larv!! Jag blev så äcklad att jag inte kunde äta upp min mat. Usch. Mattaterna verkade inte bry sig så mycket när hon klagade, sjukt! 
 
Efter skolan drog jag och mina vänner ner på stan, köpte en blomma och begav oss hem till Emma för att fira hennes 19- årsdag! Det bjöds på kladdkaka och det var riktigt mysigt, saknar verkligen dessa tjejer! 
 
Hoppas er skolmat gick att äta och att dagen har varit bra, haha! 
Vi syns snart igen! 
 
 

Studenten - Skor & klänningar

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Ett / Två / Tre / Fyra / Fem / Sex 
 
Hur vackra skapelser? Jag älskar när skor är "Lace up", allstå när snörningen fortsätter upp på benet. Dessa skor skulle verkligen passa perfekt till studenten. Nackdelen med skorna 1-4 är att de har så himla smal klack, efter en lång studentdag är nog fötterna döda, haha. 
 
Har ni ännu inte hittat en klänning till studenten/ skolavslutningen så har ni sex stilrena klänningar här ovanför. Min favorit av dessa är nummer två! Jag har redan funnit den perfekta studenklänningen som jag kommer att ha, känner mig så fin i den. Här har ni en sneak peak (länk).   
 
Jag har dock inte hittat en balklänning som jag vill ha än, panik!! Har ni tips på en bra svensk hemsida får ni jättegärna länka i kommentarerna! 
 
Kram på er ! 
 
 
 
 

Studentresa + Ingen ångest längre

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
Bilder från när jag var i Teneriffa med mina vänner. 
 
Hur mysiga är inte bilderna ovan? När man kikar på bilderna längtar man verkligen tillbaka till värmen. Men snart är det min tur att resa igen! Den 28 maj drar jag och mina vänner till Magaluf på studentresa, nervöst men sjukt kul!  Ska någon av er på studentresa? Isåfall vart? 
 
Angående mitt förra inlägg så måste jag berätta att min ångest har försvunit! Jag har tagit itu med mina känslor och pratat med min pojkvän och det gjorde susen! Sjukt skönt! 
 
Hoppas ni får en härlig vecka finisar! 
 

Oförklarlig ångest

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Känslor osv
 
Den där illamående känslan som uppstår när jag vaknar. Att inte ha någon energi till någonting, jag orkar inte ens lyfta ett finger. Jag kan knappt plugga, jag känner ångest. Jag kan inte sova för att jag känner ångest. 
 
Visst jag är rädd för framtiden, att behöva göra jobbiga val som leder till ensamhet. Alla mina vänner har sökt utbildningar utspritt i landet och även min pojkvän har sökt utbildning långt bort. Själv sitter jag här och är missnöjd med utbildningarna jag har sökt. Jag har bra betyg i skolan men inte A i alla ämnen som utbildningarna jag har sökt kräver. Men detta har jag pratar om och det känns inte som att min ångest grundar sig i detta. Just nu är det en ångest som bara irriterar mig, som får mig att bli jättekänslig och gråtfärdig. Hela natten fick min pojkvän hålla om mig för att jag grät så mycket, men jag vet inte varför?
 
Känner någon av er igen er? Kan ni ibland få ångest utan orsak? Hjälp mig, vad ska jag göra? 
 

Kenza 9 Jacket

Skrivet:    ·  Alla inlägg, hiss/diss
Hej mina finisar! Hur många av er följer Linn Ahlborg på Youtube? Jag kikade på en av hennes videos här om dagen och såg att hon hade köpt Kenzas Jacka nummer 9. Jag har själv denna jacka sedan två år tillbaka och jag blev påmind att ta fram den ur garderoben. När jag tog fram jackan insåg jag att jag hade fått "vattenfläckar" på jackan, så jag måste rengöra den på något konstigt vis, tyvärr. Man måste ta väl hand om äkta skinn! 
 
Vad tycker ni om jackan? Den finns även i svart men jag tycker att en röd skinnjacka sticker ut mer och är snäppet snyggare! 
 
Hoppas allt är superbra med er! KRAAAAAMAR! 
 
 
 

Hur gick provet?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Ja, ungefär så här gick det idag på nationella provet i svenska, haha! Nej men seriöst, jag blev så tidspressad. Jag satt och skrev provet från 08:30 till 12:30.. inte konstigt att jag är helt orklös nu. Hur gick det för er? Vilket ämne skrev ni om? Jag skrev om alternativ 2, hoten om små språk, eller något sådant haha. 
 
Skönt att det är över nu, en applåd till oss! 
 
Ikväll blir det betydligt mycket roligare! Jag ska gå på en fest som heter 50 dagars festen, alltså 50 dagar kvar till studenten!!
Hoppas ni får en bra dag finisar! 
 
 

Outfit - Vår

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
Polotröja - GinaTricot   Vita Jeans - VeroModa  Rosa kappa - VeroModa  Väska - Chiquelle  Klocka - Daniel Wellington 
 
Idag bar jag min rosa kappa som nyligen är framtagen ut garderoben. Nu är äntligen våren här och solen skiner, och då träder pastellfärgerna fram, äntligen! Jag verkligen älskar mina nya vita jeans, mina outfits blir så fräscha och våriga, ellerhur? 
Polotröjan är en av mina favoriter och den passar perfekt nu när det är soligt men blåsigt ute, jag är trots allt en fryslort, haha. 
 
Jag fick faktiskt en komplimang angående min outfit idag i skolan, jag såg tydligen snygg och vårig ut. En liten komplimang från en främlig kan göra dagen lite bättre! 
 
Ha en jättebra dag så syns vi snart igen! 
 
 

Sämsta morgonen + NP

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej alla fina! Denna dag började på sämsta sätt.. Jag åkte in till skolan, ungefär 08:30. Jag mötte upp min lärare som sade att alla i min klass hade sjukanmält sig, typiskt. Alla mina lektioner blev då inställda och jag åkte hem. Nu ska jag bara vänta en timme och sedan ska jag in till skolan igen för att gå på information om studenten. 
 
När jag återigen kommer hem ska jag plugga inför nationella provet imorgon, någon mer som är nervös inför det? 

Lösningen på trasiga naglar!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, recension
Är ni som mig och ohygieniskt nog biter på naglarna? Enda sedan jag började använda detta Garlic treatment så har mina naglar blivit sjukt fina (i jämförelse med innan). De blir stenhårda och dessutom känns det som att naglarna växer under bara en natt, helt sjukt?! Klicka på någon utav bilderna för att komma till hemsidan där du kan köpa lacket! 

Kära mamma

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
Ni som har hängt med ett bra tag på bloggen vet att jag har en bok som jag skriver mina blogginläggtips i. På en av sidorna skriver jag inlägg om endast död, sorg och min mamma. Jag hittade ett förfrågat inlägg som jag ännu inte har hunnit gjort, av en okänd anledning. Inlägget går ut på att beskriva min mamma, vem var hon? Jag tycker det lät som en superbra idé så här kommer svaret! 
Kära mamma, hur ska jag beskriva dig? Det räcker inte med att säga att du var den vackraste på denna planet och att du alltid satte andras lycka framför din egna. Det var även du som förde familjen och släkten samman. Den som alltid frågade mig hur jag mådde och den som alltid gav mig trygghet. Du var framförallt den i familjen jag pratade mina "problem" med. Jag kunde alltid höra ditt sköna skratt på helgernas kvällar då du fått i dig lite vin. Jag fick ofta höra att vi var världens bästa familj, en familj som tog hand om varandra och var supertighta. 
 
Kära mamma, du fanns i mitt liv i bara fjorton år. De sista tre åren var de kämpiga. Så vad hände? du var fortfarande min mamma, men helt förändrad. Du var låg och mådde sällan toppen. Vi fick hem folk varje dag som tog hand om dig. Dag in, och dag ut. Kära mamma, det jag älskade mest som barn är det jag hatar mest idag, högtider. Utan dig finns inte samma sammanhållning, samma gemenskap eller samma känsla. Jag vet inte om högtider blir värre desto äldre man blir, men när du var med i bilden kändes allt så enkelt och alla var glada. 
 
Nu är mina bröder de som hjälper mig med mina "problem", och de vet inte om det förflutna vi pratade om. Jag behöver fortfarande dig!  
 
Vad hände med alla kommentarer om vår underbara familj? Vad hände? 
 
 
...Cancer, jag hatar dig. 

På min Spotify

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Hur ser mitt rum ut?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Wantie // Carli Bybel eyeshadow & highlighter palette

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Carli Bybel - 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette
 
Dagens wantie! Är så extremt sugen på att köpa Carli Bybels palett med både ögonskuggor och highlighters i. Vet ni inte vem denna gudinna är så borde ni verkligen kolla in henne på Youtube, LÄNK!  Hon är så duktig på att sminka sig och dessutom är hon en av världens snyggaste människor, enligt min åsikt. 
 
Det jag gillar med paletten är att skuggorna är så otroligt fina och neutrala! I paletten ingår även fyra olika highlighters ser otroligt fina ut! Är det någon av er som har testat denna palett? Om inte, så finns den att köpa HÄR! 
 
 
 
 

OOTD // Vita jeans

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
Jeans // Veromoda    Linne & tunn trench coat //Ginatricot. 
 
Hejsan mina fina bloggläsare! I fredags tog jag och Nanna en tur till borlänge där jag hittade dessa fina vita jeans på veromoda, vad tycker ni? De är rätt tjocka och det går absolut inte att se en skymt av trosor i dem, vilket jag tycker man ser på nästan alla tjejer som bär vita jeans, tyvärr. 
 
Vad har ni för planer idag? 
 

Svar på frågestunden!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar, självkänsla/självförtroende
Är du bekväm med dig själv (kropp) i ditt förhållande?
Ja, idag skulle jag påstå att jag är väldigt bekväm i mig själv, både i utseendet och beteendet. Jag är en tjej som alltid har jobbat med självkänslan och idag har jag kommit till den punkten då jag är väldigt nöjd med min kropp. Philip har sagt att jag i början var lite obekväm, att jag hade lite kroppskomplex och så, vilket jag håller med om. Jag kan själv säga att jag sov med smink i början då jag träffade Philip då jag inte ville visa mina finnar, jag tyckte jag var betydligt mycket finare i smink. Idag däremot är det sällan jag visar mig med smink när jag är med Philip, haha! 
 
På vilket sätt jobbar du med självkänslan?
Jag ger oftast mig själv bekräftelse genom att säga att jag är vacker, för det tycker jag att jag är, inget konstigt med det. Jag tycker ofta att personer som är lik mig är väldigt vackra också. Jag får ofta höra att jag är lik min mamma vilket gör mig väldigt glad eftersom hon var världens vackraste människa! Idag jobbar jag inte så mycket med självkänslan då jag är väldigt nöjd med min kropp. Men för några år sedan trivdes jag inte alls i min kropp, men jag fick lära mig själv att acceptera de delar jag inte var nöjd med. 
Vill ni att jag ska skriva fler inlägg om självkänsla får ni gärna lämna en kommentar! 
 
Skulle du påstå att kärlek är den bästa känslan? 
Nej jag skulle påstå att trygghet är den bästa känslan, och det får jag genom exempelvis kärlek! Så på sätt och vis är kärlek något som bidrar till en väldigt härlig känsla. Philip är den personen som kan koppla bort mina jobbiga tankar genom att jag känner mig tygg och lugn i hans sällskap. Utan kärleken hade jag inte varit lika stabil som jag är i dagens läge. Vad tycker ni? Vilken är eran bästa känsla?  
 
Vad gör du och Phlip när ni umgås? 
Oftast tittar vi på serier, vi är nästan alltid på kvällarna och då gör vi inte så mycket. Vi äter typ poppcorn och ser på criminal minds, haha! Det händer att vi ibland går ut på dejter eller firar de dagar vi varit tillsammans. Vårat förhållande är väldigt simpelt, inte så krävande om jag säger så, vilket är väldigt skönt. 
 
Vad har du för kamera? 
Jag fotar med min systemkamera som heter Canon EOS 500D! 
 
Vad har du för planer efter studenten? 
Det är faktiskt väldigt oklart! Det jag vet är att jag ska sommarjobba på en affär här i min by. Jag har sökt till ett psykologprogram i Lindköping och kommer jag in där så flyttar jag dit och pluggar till hösten. Kommer jag inte in på ett program som känns bra så stannar jag kvar hemma och tar ett tillfälligt jobb! 
 
Vart går ditt drömresemål? 
Något som ni kanske inte vet om mig är att jag hatar att resa. Visst, jag gillar värmen och att vara ledig men jag gillar inte förändringar, och att resa till ett annat land ger mig ångest och rädsla haha! Men jag har ju varit i Egypten och Teneriffa, och snart ska jag till Magaluf på studentresa! Det har, och kommer bli roligt men jag blir alltid så nojig haha! Men jag skulle möjligtvis vilja åka till filippinerna, vilket jag har sagt enda sedan jag var liten. 
Vilken bronzer? Är den bra? Den ser jättefin ut! 
Denna kommentar är till denna bild ovan! Bronzern jag använder finns i Anastasias contourpalett i färgen havana. 
 
 
Så himla roligt med glossbox, varför slutade du? Är det något du rekomenderar eller är det bara skit?  
Jag slutade med glossybox för att spara pengar. Jag har prenumererat på glossybox i nästan två år vilket har gjort att jag har spenderat otroligt mycket pengar på smink. Ungefär hälften av de produkterna jag får är det som jag använder, resten ligger bara och skräpar. Men jag älskar glossybox! Det är alltid en trevlig överraskning när man ser en låda i brevlådan. Jag rekomenderar glossybox starkt då man får testa på nya produkter som är svåra att få tag i! 

Klänningar från IMSO.com

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
Hej mina fina! Just nu har jag ett samarbete med Blogfame där jag har möjligheten att ge er en rabattkod på IMSO.com. De har sjukt fina klänningar så jag tycker verkligen ni borde kika in den. Anger ni koden imso20 i kassan så får ni 20%rabatt på eran order. Koden gäller i hela april! 
 
Hoppas ni eran måndag blir toppenbra så syns vi imorgon! 
 

Vi har gjort en tjejtidning!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självkänsla/självförtroende
 
Hej alla fina! Som rubriken lyder så har vi (min klass) gjort en tjejtidning! Detta har varit ett gymnasiearbete där jag har fått chansen att skriva om det jag tycker är roligt, smink och självkänsla! För tillfället ligger denna tidning utspridd på hela min skola! Vill ni se det jag har skrivit så får ni kika på bilderna under. 
Dessa tre sidor har jag skrivit! Den första handlar om självkänsla, en liten egoboost. Sedan har ni en guide till balsammetoden och därefter ett uppslag med bra sminkprodukter som jag tipsar om! 
Hoppas ni tycker om dessa sidor lika mycket som jag gör! Hoppas ni får en fin dag så syns vi! KRAMAR! 
 
 
 

Hur jag redigerar

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Vi alla redigerar på olika vis. Jag redigerar nästan alla mina bilder precis likandant, det har blivit till en vana. Jag använder mig av både photoshop och Picmonkey när jag redigerar mina bilder.  Här är en lista över det jag gör:
  • Ljusar upp! Jag ljusar alltid upp mina bilder, desto ljusare desto finare! 
 
  • Stärka färgerna! Som ni ser är alla redigerade bilder mer färgglada vilket jag tycker blir mycket finare. Som ni ser på första bilden får mitt hår mycket mer liv i bilden när den får en starkare färg.
 
  • Värm upp! Varma toner i bilder tycker jag är det finaste. Jag väljer rödare nyanser och värmer upp bilden med. 
 
  • Suddig bakgrund! Jag tycker det är jättefint att ha en bakgrund i oskärpa, det är dessutom väldigt smidigt när bakgrunden är stökig också! Bokéh effekt är något jag alltid försöker att ha i bakgrunden på mina bilder. 
 
  • Mindre storlek! På bloggen kan man inte ladda upp bilderna i full storlek (skulle ta upp hela bloggen) så därför förminskar jag bilderna till 1000 i bredd som passar perfekt till bloggen! 
 
  • På med skärpa! När bilden blir mindre blir även skärpan bättre, men det gör ingenting att lägga på ytterligare skärpa! 
 
 

FRÅGESTUND!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej mina fina! Jag drar igång en frågestund idag då jag själv tycker det är väldigt roligt att svara på frågor, samt att ni kanske undrar något! Ställ frågor om vad som helst, min relation med Philip, studenten, framtida planer, självkänsla, vänner osv? 
 
Hoppas ni hittar på några roliga frågor! Kraaaaam
 

Mirakelprodukten! / Calming Face Toner

Skrivet:    ·  Alla inlägg, recension
 
Mirakelprodukten! Här kommer mitt bästa tips på en produkt som får bort all smut och sminkrester från ansiktet, nämligen ett ansiktsvatten från märket NAOBAY! Enda sedan jag började använda denna otroliga produkt har min hy blivit superlen och fräsch, inga finnar! 
 
Jag brukar ta bort mitt smink med hjälp av sminkborttagningsservetter och det funkar jättebra! Dock tror man att sminket försvinner helt, men icke! Efter att jag tvättat bort mitt smink använder jag detta ansiktsvatten med hjälp av en bomullspad och då ser jag väldigt tydligt att sminkresterna hamnar på bomullspaden. Efter användning av denna toner (ansiktsvatten) blir min hy superfräsch och fri från orenheter, dessutom lugnar denna produkt huden! Bästa produkten jag äger! 
 
  •  99,13% av ingredienserna är av naturligt ursprung.
  • 12,16% av ingredienserna är ekologiskt odlade! 
  • Ansiktsvatten används efter rengöring men före fuktkräm! 
  • Ansiktsvatten tar bort orenheter och rester av smink! 
BTW - Jag har även testat fler produkter från detta märke, såsom deras dagkräm och ansiktsskrubb, vilket också är otroligt bra produkter! 
 
Hoppas inlägget uppskattas och att allt är jättebra med er så hörs vi!