Emilia Sjödin

Tre fototips till Instagram!
 
1. Stående bilder går hem bäst. Ska du exempelvis publicera en bild på Instagram så är det stående bilder som tar längst tid att skrolla förbi vilket gör att man tittar på bilden en längre tid än vad man gör med en liggande bild. Jag har för mig att man ska eftersträva att ens följare ser bilden i tre sekunder innan den skrollar vidare. Desto större bild desto längre tid kikar man på bilden. 
 
2. Vilken tid på dygnet ska man publicera bilder? Har läst väldigt mycket statistik på när flest människor är aktiva på Instagram (Generellt sätt, inte just bara dina följare). Populäraste tiden att publicera en bild då flest kommer att gilla är efter klockan 18:00 söndagar till onsdagar. 
 
3. Ta inte populära hashtags. Jag har sett att väldigt många tipsar om att man ska tagga sin bilder med hashtags som är populära, men vet ni vad? Om du taggar din bild med exempelvis #photograpghy som har kring 270 MILIONER bilder, så är chansen ganska liten att din bild ligger kvar i toppen i mer än några få sekunder. Leta reda på unika taggar som gör att dina bilder får synas en längre tid! 
 
 
 

#1 - Marie

Ohh bra tips där och ja har också tänkt så att det ger nog eg inget då man länkar i ex facebookgrupper osv, de försvinner ju direkt

Svar: Åh vad kul att du tycker det! Ja men precis, så det gäller att hitta några facebookgrupper med mindre följare/medlemmar :)

Kram!
Emilia Sjödin

#2 - Amanda Persson

otroligt bra tips!

Svar: Tack var kul att du tycker det!! :)
Emilia Sjödin

#3 - Carolina cuevas

Vilka otroliga härliga tips detta ska jag ha i åtanke

Svar: Åh vad kul att du tycker det :)
Emilia Sjödin

#4 - JUNITJEJ

Vilka bra tips!

Svar: Taack vad glad jag blir!! :)
Emilia Sjödin