Emilia Sjödin

Klarade jag mina nyårslöften 2018?
Godmorgon fina ni!
 
Jag hoppas verkligen ni får en bra start på det nya året. Jag vaknade upp till ett meddelande som löd "Jag älskar dig", och jag kände direkt att det nya året kommer vara full med massa kärlek. 
 
I det här inlägget tänkte jag att vi ska prata om mina nyårslöften jag hade under 2018. Vad har jag klarat och vad har jag inte klarat? 
 
1. Köra bil till Umeå. 
Det första målet jag skrev var att köra bil från Falun till Umeå. Men det gick på skit, haha. Jag hatar verkligen att köra bil. 
 
2. Gå på festival! 
Jag gick på brännbollsyran och ställde upp i brännbolls-VM (Jag minns när blogg.se lade ut en bild på mig och skrev att jag var med i VM, haha jag dör). 
 
 
3. Skaffa ett sommarjobb. 
Jag jobbade på mitt vanliga sommarjobb här i byn, så den punkten klarade jag av! 
 
4. Bädda sängen varje dag. 
Alltså, jag borde få ett halvt poäng för denna punkt. Jag bäddade sängen varje dag i ett halvår, tills jag kom hem till Dalarna och började sova i en ny säng...Så typiskt, jag glömde helt bort mitt nyårslöfte då. Men jag kanske har bäddat sängen varje dag det här året förutom 2 veckor. 
 
5. Rensa lägenheten på plast. 
Den här punkten var superdum. Det var en god tanke, men problemet är att jag inte har haft behovet av att köpa nya saker, vilket gör att jag hellre spar det jag har i plast än att köpa något nytt. Så att slänga det jag har i plast och ersätta det med något mer hållbart är ju inte mer hållbart, förstår ni hur jag tänker?
 
6. Äta mindre kött. 
När jag bodde hemma åt jag kött nästan varje dag. Nu när jag har bott själv, så har jag inte varit lika sugen på kött. De flesta av mina vänner i Umeå äter vegetariskt och det påverkar mig såklart. Jag är glad över att jag äter mindre kött, men det är inget jag har planerat att sluta med helt. 
 
7. Inte använda mobilen i sängen. 
Åh, jag var så sjukt duktig på det här i början av året...Sen gick det utför. Jag vill däremot ha samma nyårslöfte i år igen. 
 
8. Lägga ut en video på Youtube. 
Jag har älskat Youtube sedan 2010. Har varje år sedan dess haft viljan att publicera en video som vanliga vloggare gör, meeeen nope, det är alltid något som stoppar mig. Men jag har däremot lagt ut en annan video, så egentligen har jag klarat punkten, haha!
 
9. Hyra en egen lägenhet. 
Jag lyckades få tag i ett förstahandskontrakt! Så skönt! 
 
10. Köra manuell bil. 
Jag har kört manuell bil en gång i år, haha! Tönten i mig skäms. 
 
11. Prata med en psykolog. 
Jag hörde av mig till Umo och jag har gått på samtal. Jag gick väl dock dit i fel tid då jag kände att jag var stabil. Men jag har min kurators nummer, så jag kan höra av mig närsomhelst. 
 
12. Köpa skoter eller en kamera. 
Jag köpte en kamera! Jag skulle dock vilja ha en skoter nu när heeeela min familj har köpt nya maskiner, men vet inte vad jag hade fått för skoter för 35k, så det blev en kamera och ett objektiv istället!  
 
 
 
13. Åka tåg själv med flera byten. 
Alltsååååå, hur kan jag inte ha klarat av den här punkten? Jag är lite besviken på mig själv, skärpning. 
 
14. Planera bättre, veckoplanera. 
Jag köpte min kalender för någon månad sedan, så resterade månader har varit kaotiska. 
 
15. Testa brun utan sol. 
Jag tappade intresset för brun utan sol. Jag testade det aldrig. 
 
16. Satsa på bloggandet. 
Jag kan inte säga att jag har satsat på att blogga. Men jag vet att jag mår som bäst när jag bloggar. Jag har däremot uppdaterat bloggen sjukt mycket mer än förra året, så i år kan jag till och med göra en årsresumé som jag kan visa er! 
 
17. Fixa kalender. 
I sista stund, men ja! 
 
18. Läsa två böcker.
Jag har läst en bok det här året (Om man räknar bort Lillbus barnböcker). Jag är väldigt besviken då en till bok inte hade varit svår att klara av. 
 
19. Göra något nytt med håret. 
Haha, jag är den tragiska människan som har samma frisyr genom alla år...
 
20. Sluta bita på naglarna. 
En punkt som jag faktiskt har klarat av! 
 
21. Köpa en menskopp. 
En kompis skrämde upp mig då hon berättade att en menskopp är ganska äcklig och att jag med blodfobi förmodligen inte skulle klara av det. Sååååååå jag har inte vågat mig på en menskopp. 
 
22. Sova i fläta varje natt. 
Löften om att göra något varje natt hållet ju inte... 
 
Vad har ni haft för löften? Vad klarade ni/inte klarade?
Hoppas ni får ett fantastiskt år så kikar vi snart på en tillbaka blick på 2018! 
KRAMAR! 
 
#1 - Alice

Vad kul att läsa! Jag skulle också vilja sätta upp ett mål för 2019 att inte använda mobilen i sängen

Svar: Vad kul att du tycker det! Ja men absolut, det tycker jag verkligen att du ska göra. Läs en bok istället, jag lovar att du kommer somna mycket snabbare :)
Emilia Sjödin