Emilia Sjödin

Mitt 2013 år
Oj, vad ska man säga om Januari? Jag hade min första skolbal som var jätterolig, min blogg fick statistikrekordet  och jag fick jättemånga stöttande kommentarer, ni är så söta. Min familj tände ljus vid min mammas grav eftersom det hade gått ett helt år sedan hon gick bort. Sedan har jag allmänt tokat runt i skolan.
 
 
 
Februari - Under den här månaden tyckte jag det var kul att träna vilket jag gjorde ofta, nu hatar jag det haha. Den värsta dagen var nog när jag och mina kompisar hade haft någon filmkväll har jag för mig att det var, alla fick väl paltkoma och dagen efter skulle vi åka in och träna på friskis (ett jobbigt pass). Vi hade planerat att vi skulle äta frukosten på stan så medans vi tränade var vi vrålhungriga och det var så jobbigt haha! Kommer nog aldrig glömma den dagen.
Jag har varit hemma hos Lina på alla hjärtansdag med några kompisar och då blev det ett rån i affären under oss och det hade skett skottlossningar, läskigt. Skotercrossen var jag och kollade på, väldigt roligt.
 
 
Här hände det mycket. Jag och mina familj åkte upp till fjällen och åkte skoter, det var jätteroligt! Jag hittade mystiska lappar i stugan som jag tror en liten unge hade skrivit, det var ett litet uppdrag som gick ut på att jag skulle leta lappar och få reda på varför stugan var hemsökt, haha. Det slutade med att en bebis hade dött i en barnstol och något jättekonstigt haha. Sedan var det påsk och då var hela min familj, mina kusiner och några vänner till oss hemma hos en bekant, där de söp och anglade varje dag, väldigt mysigt faktiskt. 
Jag åkte iväg till siba med pappa för att köpa min lilla älsklingen Mac datorn! Jag kommer ihåg hur glad jag var! Jag blev facerapad och fick namnet Torbjörn av Gustav och han kallar mig fortfarande Torbjörn...
En annan rolig dag var när jag och mina vänner hade lunch och vi skulle gå till pizzerian och äta mat, och det blåste så in i att vi kanppt kunde gå, kommer ihåg hur mycket vi garvade, vi sprang lite då och då för att vi skulle skynda oss för annars hade vi blåst iväg haha. Inne på pizzerian blev alla ofräscha och våra hår stog ut åt alla håll och vi åt jättesulligt. Men månaden var kul ändå. 
 
Den här månaden hade jag och Nanna otur med klädvalet, vi hade lika stuk på våra kläder två dagar i rad, haha. En annan dag hade jag en lika tröja som Fanny haha. Jag gick i nian och det var våran tur att samla in pengar inför polenresan och då fick vi engagera spökvandringen, det var kul och läskigt men efter ett tag blev det långtråkigt, haha. Jag hälsade på Mikaela och fotade hennes valpisar. Lina fyllde år och vi firade henne med ett roligt kalas. Jag fotograferade Emelie, lärde mig att locka håret med en penna, var typ besatt av patrick i svampbob, haha. 
Maj - oj, här kollade jag, Filippa och Mikaela på skräckfilm, vi såg mama på bio och det var skitläskigt. Vi satt längst bak, hade jackor över huvudet och typ skrek genom hela filmen, haha. Eller inte Filippa för hon är van att se på skräckfilm men jag och Mikaela var livrädda. Jag hade en mysig kväll med mina vänner ute sent på kvällen, satt och pratade och jag tror till och med att vi hade varit ute på en moppetrip och så hamnade vi vid en bro där vi spelade musik och hade det jättemysigt, saknar den tiden. Sedan var det dags för polenresan och alla nior på hela skolan åkte ner till polen och hade det jättekul! Ett minne för livet, verkligen. Både hemska och skitroliga dagar. 
Juni, här hände det mycket. Skolavslutning med fest på kvällen, 9A skiter i de sexuella, åh minnen! Det hände så mycket under juni så jag tänker bara rabbla upp lite snabbt. Jag fick en av mina bästa glossyboxs, jag och Jessica blev jagade av kossor efter båten Jessica rodde haha. Firade midsommar i Jessicas stuga, det var jättemysigt och roligt. Jag badade mycket, hade mysiga kvällar med mina vänner under bron i vår by där vi snackar om allt möjligt tills sent på natten. Jag fyllde 16 år också, kommer dock inte ihåg vad jag gjorde på min födelsedag. 
I juli var jag ute med mina kompisar väldigt ofta, roliga standfester och många roliga minnen. Jag åkter till Aquva nova med Filippa och Mikaela, jag åkte hem till Lina och solade och badade, Kristin var även med då, vi alla brände oss nog väldigt mycket, har nog aldrig varit så brun som jag var då. Jag och mina kompisa tältade och badade vid en mysig badplats. Jag och mina vänner tog en tur med våran båt då vi jagade en bäver vi var rädda för haha. Sedan hade jag även en släktträff som var mysig. 
 
Jag var på sabaton konserten, bodde i husvagn med kompisar, blev bjuden till en stuga mitt ute i sjön hos en släkting, åkte på pokerrunn med Filippa och Nanna, blev kompis med Dåris (ida). Gjorde det läskigaste i hela mitt liv eftersom jag började första året i gymnasiumet helt själv. Fiskade med brodern min väldigt mycket, skar min fot så jag inte kunde gå, haha jag hoppade ner från en trappa bara. Hade en finkväll med mina vänner då vi blev bjudna på mat av Filippa vilket var jättemysigt. 
I september gick jag och mina vänner på ggs - granny goes street där vi såg på framförallt Norlie & KKV vilket var  superkul. Jag blev allt bätte kompis med Emma och Nathalie, mina små töntar. Jag fick hem mig fotobok som jag hade gjort själv, blev väldigt nöjd med den. Jag sportade på egen hand, hur orkade jag, haha. Det hamnade en bild på mig och Nanna i det här kollaget såg jag, men det är en gammal bild haha, ta bort den. 
Oktober - Jag och Filippa gick på en rolig fest i bjurs. Min blogg fyllde 1 år! Jag åt lunch med mina vänner på stan som var stressande eftersom jag skulle hinna tillbaka till skolan igen, haha. Vi pratade inte så mycket under lunchen utan vi åt snabbt och sedan skynda alla sig tillbaka till sina skolor igen. Jag fick min skoldator. Jag satt upp en hylla i mitt rum. Gjorde hemlagad pizza. 
 
 Jag köpte en ny skoterhjälm, rosa såklart. Skrev ett långt inlägg om cancer när jag hade köpt rosabandet som finns under kategorien min mamma gick bort i cancer. Jag fotade inför min julkalender som inte riktigt höll dagarna haha. Jag fotade mig själv en hel del. Myste med kissemissen. Fotade ljung i fint solljus. 
 
 
 
 December var glossybox månaden, haha. Jag fick julboxen och guldboxen vilket är dem bästa boxarna jag någonsin fått tror jag, sjukt bra grejer för bra priser. Sedan var det jul också, jag bakade lussebullar och pepparkakor och lade ut en hel julkalender med tips till er. Jag fotade självporträtt och gjorde om min design på bloggen. Jag fick fina julklappar. December är ännu inte slut med jag kan redan säga nu att det kommer mycket bilder under nyår kan jag tänka mig, men det kan jag lägga ut i efterhand i så fall. 
 
Mitt år har varit fantastikt bra, en av dem bästa och en av dem sämsta. Jag har hunnit med mycket skoj och upptäckter samt kommit långt i min sorgprocess stolt. Jag har träffat nya fantastiska människor och kommit mycket närmare mina syskon. 
 
Hur har erat år varit? 
 
Nu peppar vi inför 2014 som kommer bli ännu bättre får vi hoppas på, jag har inte kommit på något nyårslöfte än men jag minns att mitt förra löfte var att träna mer och ta chanser vilket jag tycker att jag har lyckats med väldigt bra. Träna har jag inte gjort så mycket egentligen men mer än vad jag har gjort dem andra åren i alla fall så jag är då nöjd. 
 
Vad hade ni för löften?
Vad ska era nya löften bli?