Glossybox februari

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
  • Glittrig lotion
  • Silvrig och svartglittriga ögonskuggor i samma. 
  • Orange nagelack.
  • Mascara.
  • Återfuktande "plåster" man har under ögonen. 
  • Läkerol. 
Jag blev faktiskt inte så nöjd med den här månadens box. Jag är inte mycket för glitter och mascaran har jag redan sen en tidigare box.

Meow

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självporträtt
 

Clever Cookies

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej hej! Just nu sitter jag och mölar i mig en Ben & Jerry's. Smaken är clever cookies vilket jag aldrig har ätit förut, men jag tycker den var riktigt god. Men min favorit är fortfarande half baked ice cream. Idag är det fruktansvärt tråkigt väder ute.. Det småregnar lite grann och det är typ dimma ute, haha. Jag var så pepp på att få hem min glossybox idag, men det verkar som om den kommer imorgon. Men tack vare det dåliga vädret har jag hållt mig inomhus hela dagen då jag har tagit tillfället till akt att städa mitt rum. Jag ska bara ta det lugnt idag och kolla på någon film, har ni något filmtips? Resten av veckan är redan bokad så jag får ta den här dagen till att vila. 
Hoppas ni hittar på något skoj, eller har en egen liten mysdag med film som mig. Så syns vi senare. 
Har ni något filmtips får ni gärna dela med den med mig. Eller så kan ni tala om för mig vilken din favoritfilm är. Kram. 

Jag grinar

Skrivet:    ·  
 
 
Hur fint är inte det här? Jag klarar inte av att se på den utan att gråta. 

Come back before I forget you

Skrivet:    ·  outfits, självporträtt
 
 
 

Jacka - Ullared. Väska - Lindex . Solglasögon - Cubus. Skor - dinsko. Handskar - Goat Nappa. Jeans/Tröja - Ginatricot. 
 
 
 

DIY - Glossybox

Skrivet:    ·  
Hej! Hade ni listat ut vad det var jag pysslade med igår? Jag har nämnligen sökt runt på youtube vad man kan göra med sina tomma glossyboxs. Där hittade jag en video om hur man gjorde ett skrin eller någon form av grej med låder i. Såhär blev mitt resultat i alla fall, ganska nöjd. Jag tycker det är ett väldigt smart sätt att återanvända sina grejer på. Där i har jag just nu smink och nagelgrejer. Ovan på är det väldigt stabilt så man kan ställa i princip vad som helst där på. Så vidare det inte är något som väger ton haha.
 
Vill ni veta hur man gör så kan ni titta på videon under. Ha en bra dag.
 

Vad kan det här bli för något ?

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Fem saker du inte visste om Emilia

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
 
 1. Jag är alltid den som klagar på träning. Jag säger att jag hellre ligger hemma framför teven och äter godis än att röra på mig. Fast egentligen tycker jag att det är ganska kul att träna. Men att få mina kompisar att förstå det är ganska svårt haha! Jag är den där lilla latmasken. 
 
2. Jag ångrar att jag bytte blogg. Canonfreaks (haha vilket namn) var mycket bättre. Där hade jag roliga inlägg och många prenumeranter. Fast nu på min nya blogg har jag fler personer som verkligen läser det jag skriver. Nu har jag olika sorters läsare, mode/Vardag/humor bloggare, medan på min andra blogg var det bara fotobloggsläsare. Fast det kan vara kul med lite blandat också. 
 
3. Jag tycker nästan alla bilder blir bättre i svartvit, därav har jag olika färger på bilderna ovan. 
 
4. Jag utgår inte från utseende när det gäller killar. Mina vänner tycker att jag är så bra för att jag inte dömer folk efter utsidan. Ibland kan jag få frågan - Visst är han snygg? Men jag kan inte svara på den frågan eftersom jag inte vet hur personen är. En elak person blir ful på en gång, förstår ni mig? Jag går inte efter utseende. När jag började i gymnasiet blev mina "nya" vänner fundersam och frågade mig varför jag aldrig pratar om killar. Du säger inte att någon är snygg osv. Men det är för att jag inte kan göra så. Visst det finns de killar som är skitsnygga men det vill jag helst inte säga för att jag inte vet hur personen är. 
 
5. Jag försöker förbättra min självkänsla och självförtroende. Jag har slutat jämföra mig när det gäller betyg i skolan, mår bara dåligt när man få veta att man är sämre. Jag försöker se det fina i mig själv och även ge mig själv komplimanger, det kanske låter lite konstigt. Men det är ganska smart att skriva små lappar med komplimanger på och sedan sätta upp dem i spegeln. Hela dagen blir liksom bättre. 

Love all, trust a few

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Tjenare! Ni kanske har undrat vad jag har tagit vägen eftersom jag bara lägger upp mobilinlägg. Sanningen är den att jag har haft en till så kallad "fulvecka" vilket betyder att jag helst inte vill knäppa kort på mig själv och lägga upp på bloggen, om ni förstår. Men nu har jag äntligen fått lov och då ska jag vila huden och sedan kan jag bombadera bloggen med bilder. Jag ska försöka få lite inspiration till att blogga också, så att ni kan få roliga inlägg att läsa, kom gärna med tips! 
 

Skoteråkning

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej! Idag har jag äntligen tagit chansen att köra skoter, som jag har längtat. Nu när jag äntligen har skoterkörkort så måste jag passa på att köra lite. Jag åkte iväg imorse ( klockan åtta) med mina bröder, Matilda, Amanda och Jonas för att köra skoter. Vi kom hem runt halv tre, tre. 

Fredag

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Go find yourself

Skrivet:    ·  
 

Internationella Barncancerdagen

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
Skänk gärna pengar. För att skänka 50 kronor kan ni sms:a HOPP till 72900.

Lördag

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping

Hej hej! Idag drog pappa med mig till Valbo där jag köpte en peplumtopp och två solglasögon som är färgade. Det kanske inte precis är glasögonsäsong men jag tyckte om brillorna väldigt mycket så jag tänkte köpa dem till sommaren. Utfall jag inte skulle hitta liknande senare. Ni ikväll kommer Filippa och våldgästar mig vilket kommer bli kul! Hoppas ni får en trevlig kväll. 

Video - Mitt rum.

Skrivet:    ·  
 
Jag fick en fråga igår eller om det var i förrgår. En tjej undrade om jag kunde göra en roomtour och jag tyckte det lät väldigt kul så jag spelade in en video med en gång. Dock visade jag bara lite smått från mitt rum. 

Shopping

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
 
Hej! Hur har ni det?
Idag har jag varit hos kuratorn och efter det hade jag ungefär en timme att dröja mig på stan innan bussen hem skulle komma. Jag berättade tidigare att jag hade blivit klädintreserad och att jag ville ha mer kläder. Det är vad jag gjorde idag. Jag shoppade. Jag köpe en skitsnygg väska som var på rea. Jag märkte inte den röda prislappen på väskan, haha typiskt mig. Jag tyckte 249kr var väldigt billigt för väskan, men när jag kom till kassan kostade den bara 129kr. Vilket kap! 
Ett par ljusa jeans från gina som kostade 399kr. Tröjan köpte jag också på gina och den kostade 249kr. Riktigt nöjd med allt jag köpte. 
Det roliga var att jag träffade på mina klasskompisar på stan och de hade pratat om att jag är en sådan person som alltid köper saker få fort jag ser det. Och så kommer jag där med kassar i handen och säger "kolla, jag har shoppat". Haha så fult. 
 
Fick sällskap av Nanna hem på bussen. Som vanligt hade vi väldigt fula konversationer haha. Här har ni två. 
 
Jag: Jag hatade när man fick tunga paket när man var mindre, och så var det något tråkigt i det. 
Nanna : Ja eller hur, BOOM!! En gravsten.  
Haha, jag hoppas verkligen inte att hon fick en gravsten i paket. 
 
Jag: Åh, när jag kommer hem ska jag se på Pretty Little Liars!!! 
Nanna: BUHU! du suger....
 

Btw - Min pappa har förstört min kväll. Han är i tyskland just nu och ringde och sa att jag och min bror var tvugna att städa ut skrubben uppe tills imorgon...Det tar ungefär en hel vecka att städa där! Och jag som måste plugga..

Tips - Hur man sparar tid på morgonen

Skrivet:    ·  
(bilder från weheartit)
 
Brukar ni vara stressade på morgonen för att hinna med med allt innan ni ska iväg till skolan/jobbet? Tiden räcker inte till och ni stressar genom hela morgonen. Ni letar fram kläder men blir aldrig nöjd, struntar i frukosten för att ni måste skynda er till bussen? Här har jag några tips på hur du kan spara tid på morgonen. 
 
Leta fram kläder kvällen innan. Lägg fram underkläder, strumpor, tröja, byxor samt accessoarer. Det här gör att du inte behöva rensa genom hela garderoben på morgonen för att hitta något som passar. 
 
Packa väskan! Lägg ner skoldatorn, böcker, busskort, skåpnykel och dina pengar. Nu slipper du springa runt hela huset och leta efter dina nyklar som du måste ha med dig till skolan. 
 
Duscha kvällen innan. Att duscha på morgonen tar väldigt mycket tid, särskillt när man snoozar mycket och när man väl kliver upp tar man fram sitt torrshampo, men ändå blir inte håret bra. Duscha kvällen innan istället, så är håret fint när du vaknar. 
 
Fläta håret. Du sparar så mycket tid om du flätar håret innan du går och lägger dig. När du vaknar får du fint vågigt hår som ser fixat ut. Håret brukar ofta lukta nyduschat när man har duschat kvällen innan och sedan tar man ut flätan. Fräscht och fint. 
 
Gör ett schema! Har ni bestämda tider på morgonen för vad ni ska göra? Inte? Det har jag i alla fall. Jag brukar räkna ut hur lång tid jag vill ha på morgonen för att hinna fixa mig och då har jag gjort ett schema i mitt huvud som har varit där i flera år. Till exempel 07:00 uppstigning och klä på sig. 07:10 sminka sig. 07:30 äta frukost. 07:45 borsta tänderna och klä på sig ytterkläder. 08:00 gå till bussen. Det här gör att man håller tider och håller koll på att man kommer hinna allt som man hade tänkt sig. 
 
Förbered en frukost. Har du väldigt bråttom på morgonen är det bra om du gör ordning en macka som du lägger i kylskåpet. När du kliver upp lägger du mackan eller kanske en drickyoghurt i din väska så att du kan äta det på bussen på vägen till skolan/jobbet. 
 
Ät frukosten samtidigt som du sminkar dig. Något enkelt, kanske flingor och mjölk går väldigt smidigt att äta samtidigt som man sminkar sig. Ta en tugga och lägg på din mascara. Två flugor i en smäll liksom. 
 
Det här var alla mina "spara tid" tips till er. Jag hoppas ni tog del av det här. Har ni även ett smart tips så får ni gärna dela med er. Alla tipsen har jag ju självklart inte kommit på själv. Det finns väldigt mycket på internet. 
Hoppas ni får en bra kväll och förbered er gärna inför morgondagen. God natt! 
 

Evelina Barry

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Åh, jag har blivit så klädintresserad på senaste tiden. Jag har hittat en ny youtuber som jag följer. Hon heter Evelina och gör jättebra videos med bra kvalité. Jag är väldigt shoppingsugen men jag vet inga bra affärer att kika runt på. Har ni några bra tips på internetsidor med kläder?
 

Mitt rum

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Idag hade jag en väldigt rolig dag med skolan. Vi åkte iväg till en pulkabacke och lekte. Det var väldigt kul. Jag och Nanna orienterade oss till busshåldsplatsen hem genom skogen haha. Vi fick i alla fall sluta när vi ville. Vi började klockan tio och alla gick hem vid typ halv tolv då alla hade ätit mat. Men eftersom jag och Nanna bor på landet så fick vi vänta lite längre på bussen hem. Den kom halv ett. Vi stannade kvar och åkte mer pulka. 
 
När jag kom hem var klockan kvart över ett kanske, och då hade jag hela dagen kvar till att göra något kul. Men istället för att göra något kul började jag städa mitt rum. Jag mår alltid bättre när mitt rum är städat, enklare att plugga blir det också när det inte är så stökigt. 
 
Senare idag, hoppas jag. Kommer det upp ett inlägg om hur man kan spara tid på morgonen innan man ska till skolan. Så håll er uppdaterade. Ha det bra så syns vi snart. 

Då var det måndag igen

Skrivet:    ·  hiss/diss, självporträtt
Dagens bästa - Gjorde riktigt bra ifrån mig på mitt samprov. Ingen läxa som behöver göras. Fick åka själv hem på bussen vilket faktiskt var riktigt skönt. Paus från allt och alla liksom. Dagen bästa var nog att jag och Min kompis pratade med syon på skolan och det blev pinsam tystnad och alla började att garva till slut, Haha! 
En rolig konversation hade vi vid lunchen också. 
 
Jag : Den här raggmunken var faktiskt god, på våran gamla skola var den väldigt äcklig! 
Nanna: Ja den smakade typ socka! .....RAGGSOCKA! 
haha, så fult! 
 
Dagens sämsta - Jag spillde (heter det så? haha) nyss Ben&Jerry's på min tröja... Min spotify har börjat strejka. Jag har insett att mitt rum är stökigt och att det behöver städas. 

Bethany Mota

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
Bethany Mota
Hej på er! Hur mår ni? Ser ni vad mycket fina kläder? Den här tjejen heter Bethany Mota och hon är min absoluta favorit på youtube. Hon gör videos om allt! Hon har både en skönhetskanal som heter Macbarbie07 och en vardagskanal som heter Bethanyslife. Jag har följt henne väldigt länge och nu har hon fått gjort en egen klädkollektion med riktigt snygga kläder. Det dyraste på bilden kostar 300kr och det är jackan. Annars kostar allt mellan 50-200kr. Riktigt bra priser. Jag tycker verkligen ni ska kolla in henne på youtube. Hennes kläder hittar ni HÄR!   
Btw - Det finna även en klädlinje med Pretty Little Liars kläder också, värt att kolla på. 

Vem är Emilia?

Skrivet:    ·  frågor och svar
Jag fick en kommentar för några dagar sedan som lyder såhär. "Jag som är ny på bloggen skulle gärna vilja att du berättade lite om dig själv, vad du gör på fritiden osv. Så man kan få en liten inblick hur du har det :) Kram :)". 

Min idé var att först göra en "tag" om mig själv och sedan besvara era frågor sen frågestunden. Men när jag läste frågorna i "tagen" var de ganska tråkiga. Så jag tänkte istället börja med att berätta om mig själv utifrån vad jag tycker är roligt att ni får veta, så ni hänger med i min blogg. Sedan besvarar jag era frågor. 
 
Hej! Jag heter Emilia Sjödin och jag är 16 år gammal. Jag är en glad och positiv tjej. Jag har två bröder, en pappa och en liten kissemisse. Nej, jag har tyvärr ingen mamma, hon dog i cancer för nästan precis två år sedan. Jag skriver väldigt mycket om min sorg men även tips för hur man får sig själv att må bättre. Vill ni läsa mer om min mamma kan ni gå in på kategorin "min mamma gick bort i cancer", och en kategori för "självkänsla och självförtroende. 
På min blogg skiver jag för mesta dels om min vardag, vilket jag själv tycker är långtråkigt att blogga om så därför har jag försökt nu att ge mig på andra inlägg som intresserar er. Annars bloggar jag väldigt mycket om fotofrafering. Jag fotar med min Canon Eos 500D som jag tycker är sjukt bra. Jag har även där en kategori för "min kamera utrustning" som ni gärna få klicka er in på. 
Annars går jag Sam på gymnasiet vilket innebär väldigt mycket plugg...suck. Därav är inte min uppdatering på bloggen speciellt bra. Nästa år ska jag rikta in mig på media vilket kommer göra skolan hundra gånger roligare. Jag bor nära Falun och jag brukar kalla stället för hålan, jag bor typ ute i skogen haha. Fast det är väldigt fint här. Jag har mina bästa vänner i byn och släktingar ganska nära. Jag tycker väldigt mycket om att redigera bilder också, klippa ihop filmer osv. Nästan alla mina bilder jag lägger upp på bloggen är redigerade. 
 
Nu till era frågor! 
vad skulle du vilja göra om du vann en miljon? 
Spara, haha. Världens tråkigaste svar. Men jag skulle nog vänta tills jag blev 18 år gammal och sedan skulle jag använda pengarna till att flytta. 
 
Vart reser du helst till? 
Jag har bara varit i polen vilket var på en klassresa. Men jag skulle gärna vilja åka till Usa eller ett väldigt varmt land, vet dock inte vilket. 

Vart vill du komma med din blogg :)
Grejen med min blogg är att visa er mina bilder. Mitt dröm yrke är verkligen att bli fotograf men jag satsar inte på det. Så därför lägger jag istället ut mina bilder på en blogg utifall någon speciell människa skulle se mina bilder någon dag. Sedan vill jag gärna ta upp viktiga frågor, stötta och peppa er. Jag vill att alla ska ha bra självkänsla och därför försöker jag göra så att ni får det. Att få en stor blogg är något jag verkligen inte har emot, det hade vart sjukt kul om man i framtiden var en stor bloggerska haha. Men nu dagdrömmer jag bara. 
 
Har du någon favorit kändis? 
Oj, den var verkligen svår. Jag har faktiskt inte en favoritkändis.
 
Har du någon kändis crush? 
Alla har väl haft en liten crush på Channing Tatum? I alla fall när han var yngre. 
 
 
vad vill du bli när du blir stor? 
Psykolog, men det är sådan stor process för att komma dit. Bästa betyg osv. Väldigt svårt men jag skulle gärna vilja bli en psykolog.

Framtidsplaner? 
Jag tycker inte om att planera i förväg, jag tycker man ska ta det som det kommer. Ut och resa är något jag och mina vänner har pratat på länge. Men jag antar att det bli när vi är arton år gamla. 

Bästa/sämsta med att blogga? 
Det bästa med att blogga är att man får respons, jag skulle aldrig blogga om jag inte fick kommentarer av er. Jag blir så glad när jag får höra att ni tar åt er av det jag säger. Att ni är med i mina frågor och att ni stöttar mig. Att höra att jag är en förebild och är stark är något som verkligen brukar göra mina dagar, garanterat. 
 
Sämsta med att blogga är man måste uppdatera ofta, för annars tappar man sina läsare. Man måste också lära sig att prioritera sin tid så man har tid till att blogga, vara med vänner och hinna med allt plugg. 
 
Har du några rädslor? Och varför? 
Jag är väldigt rädd för blod. Jag har aldrig haft problem med det förut men jag tror det har hänt något som gör att jag har en fobi mot blod. Jag skulle gärna vilja ta reda på det för det är sjukt jobbigt. Bara ordet blod får mig att må illa. 
 
Finns det någon maträtt du inte klarar dej utan?  
Potatis korv och vitsås, haha. Typsikt mitt svar. Men det är min favoritmat och jag skulle inte kunna klara mig utan den, nej. Sedan kan jag säga på en gång att jag inte skulle klara mig utan choklad, inte för att det är en maträtt precis, men om man vill käka det till middag är jag gärna på, haha. Marabou, mums. Kom på att jag har godis i vardagsrummet nu, kommer tillbaka strax. (springer för glatta livet).
 
Vad är det bästa med vintern enligt dej? 
........Tillbaka! Det bästa med vintern är att man kan åka skoter! Dock har jag inte gjort det i år eftersom de är inte är mycket snö. Men det är väldigt kul att fota på vintern också. Det blir så fint ljus.
 
Vad har du för framtidsplaner? Vill du resa? vart? Jobba? med vadå? berätta :)

Har redan svart på dem här frågorna, finns högre upp. 
 
Vad är det bästa någon gjort för dig?  
Det bästa någon har gjort för mig är att finnas där när jag har behövt dem.

Hur skulle du reagera om du såg någon som misshandlade en häst? Ex. sparkade eller slogs med verktyg så hästen tog skada fysiskt eller psykist... 
Jag skulle bli jävlig (förlåt) rädd och arg. Ringt polisen osv.
 
Sådär! Nu vet ni lite mer om mig och jag hoppas att ni som är nya tycker om min blogg och stannar. Jag finns på bloglovin om ni vill följa mig där. Kram på er. 

Glöm inte frågestunden.

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Tidig och rolig morgon & Frågestund!

Skrivet:    ·  
 
Hej där! Minns ni att jag igår pratade om att jag skämdes på morgonen för att mina underkläder hängde i fritt i tvättstugan? Hmm, det var inte riktigt så idag. Idag hände något knasigt och roligt nu när jag tänker efter. Jag sov, sedan trodde jag att mitt alarm på telefonen ringde så jag gick upp som vilken dag som helst. Jag gick in i köket och tvättade ansiktet ( eftersom de har tagit bort hadfatet i badrummet). Sedan gick jag tillbaka till mitt rum och började sminka mig lite smått. Jag tog upp mobilen och kollade hur mycket klockan var, eftersom jag måste passa tider på morgonen (har rutiner haha). I alla fall så visade klockan tre...tre på natten..eller på morgonen eller hur man nu ser det. Jag skulle egentligen gå upp klockan sex, så jag har ingen aning om hur jag vaknade. Mitt alarm kan ju knappast ha ringt? Jag antar att jag var stressad inför min tyska lektion jag skulle ha, haha. 
Ja, jag har ångest inför varje tyskalektion i skolan. Men när jag märkte att klockan var tre så gick jag och lade mig i sängen igen. Fett onödigt haha. Jag skulle ha sminkat klart mig och sedan när jag vaknade så var jag klar, det hade varit skönt. 
Det roliga var att jag vaknade igen runt fem...
 
Jag måste bara säga att jag är hemskt ledsen över att jag uppdaterar så dåligt. Jag har tränat inför prov, haft hemmaprov idag och även pluggat inför ett prov imorgon. På fredag har jag en stor redovisning också..hoppas ni förstår att jag prioriterar plugget först?
 
Okej, nu till vad jag egentligen skulle säga. 

Jag har fått en hel del nya läsare vilket är jätteroligt. Har fått kommentarer om att de har fastnat för min blogg och att jag är en riktig kämpe (när det gäller efter min mamma). Ni anar inte hur glad jag blir över att ni peppar mig. Kärlek till er. 
Men som sagt, nya läsare. Ni kanske inte vet så mycket om mig så jag tänkte ha en frågestund där ni får fråga precis vad ni vill om mig, eller om min blogg/liv eller vad som helst. Jag väljer sedan ut de frågorna jag känner att jag vill svara på. Jag tänkte först göra en "TAG" om mig själv, men det kanske jag gör senare ändå. Hoppas ni kommer med bra frågor så ni hänger med i bloggen. 
Kram /Emilia 
 
FRÅGESTUND! FRÅGA ALLT! 

pinsam morgon...

Skrivet:    ·  
 
 
Idag började inte min dag speciellt bra kan jag säga. För det första skulle några hantverkare hit och renovera vårat badrum klockan sju då jag går upp. Jag var tvungen att gå upp tidigare eftersom de skulle stänga av vattnet och jag måste ju alltid tvätta ansiktet och grejs på morgonen. Vilket var jobbigt för att jag ville sova längre, skulle ju få sovmorgon. I alla fall när jag skulle äta frukost gick männen in i våran tvättstuga (rummet bakom mig). Jag kom på att jag hade dagen innan hängt upp alla mina underkläder där inne och glömt tagit ner dem. Så när männen kom ut från tvättstugan kollade dem fundersamt på mig. Haha jag orkar inte, kul liksom. Pinsamt. 
 
Annars har dagen gått skitbra, när jag kom hem åt jag upp min ben&Jerry's och pluggade samtidigt. Sedan tog jag en powernap, haha kan inte kalla det för powernap jag sov i ungefär en timme. Sedan pluggade jag ännu mer och nu känner jag mig säker inför provet imorgon. 
 
Nu blev jag helt plötsligt städartagen, imorse vägrade jag ha dörren öppen när det var fullt i folk här. Skulle man kolla in i mitt rum skulle man få en chock. Jag tänker städa det nu slipper jag skämmas imorgon. Ska ta ner min tvätt också haha. Hoppas eran start på veckan har varit bra så hörs vi. 
 
By the way - jag funderar på att ha en frågestund, vad säger ni om det? 

Fråga med svar

Skrivet:    ·  frågor och svar
Fråga : Är inte dedär torrshampot för blont hår? Det finns ju olika beroende på om du är brunett eller blondin.
Svar : Hehe jo, men jag tycker inte det spelar någon roll, man gnugar ju ändå in shampot i håret så det vita försvinner ju i vilket fall. Men jag skulle gärna vilja ha ett torshampo med mörk färg. Fast det spelar inte så stor roll för mig ärligt talat. Men det var bra att du påpekade det. 
 
 
 

Hårrutin

Skrivet:    ·  
 
(hårborsten ska vara nummer 7, haha jag kan inte räkna). 
 
Hej! Kommer ni ihåg när jag i veckan skrev att jag skulle göra ett inlägg om mitt hår? Jag tänkte göra den i torsdags men jag hade fullt upp med annat, tyvärr. Bättre sent än aldrig i alla fall. 
 
Jag får ofta höra att jag har fint hår och att det inte är slitet. Så jag tänkte ge er lite tips på hur jag gör med mitt hår för att inte få det slitet. 
 
För det första så klipper jag mig inte så ofta. Kanske varannan eller var tredje månad. Jag vill ha långt hår så jag känner inte för att klippa av det. Håret växer 1,5 cm per månad har jag för mig. Så om jag inte klipper mitt hår på tre månader så har man ganska långt hår snabbt.  
Jag färgar inte mitt hår, och jag hoppas att ni vet att det sliter väldigt mycket på håret när man färgar det. Den hårfärgen jag har nu har jag alltid haft, jag har aldrig någonsin färgat mitt hår. Jag är nöjd över min hårfärg och jag får ofta komplimanger över det. Mitt hår är väldigt tjockt vilket gör att mitt hår ser längre och fylligare ut. Dock är det väldigt jobbigt när jag ska sätta upp håret. Jag får nästan alltid nackspärr haha, tungt hår. 
 
Okej nu till produkterna jag använder. Och nej, jag använder inte alltid allt som är på bilden. 
När jag duschar anväder jag head and shoulder care & repai shampo och balsam. När jag använder shampo så drar jag det bara genom håret, tänk på att shampo inte ska löddra för det sliter på håret. Det är bättre att masera in shampot i håret. När jag använder balsam tar jag det bara i topparna. Inte i hårbåtten för då kan det lätt bli fett. Jag tvättar också håret varannan dag. Det sliter på håret när man duschar och speciellt med varmt vatten. Men jag duschar kroppen varje dag men inte håret. 
 
Produkter från bilden. 
1.  Det här är två håroljor. Den stora oljan heter L'oreal paris elital new extraordinary oil. Den oljan kanske ni har sett på reklamen på teven? Den är i alla fall jättebra. Jag tar den i topparna för att håret ska bli mjukt. Den luktar även gott vilket jag brukar få komplimanger om. Den är dock snart slut så jag måste köpa en ny. 
        Den andra oljan heter Swedish theraoy oil, maria nila. Den fick jag i min glossybox för ett tag sedan och den ska lukta lingon. Den här oljan tycker jag faktiskt är bättre än den andra. Jag brukar faktiskt variera med de olika oljorna. Jag anväder dem aldrig samtidigt. Oljorna använder man för att skydda håret. Oljorna brukar jag ha i efter jag har duschat och håret har torkat.  Jag använder alltid en av oljorna efter mitt hår har torkat. 
 
2. Proffessional Sebastian. Volupt spray. Det här är en spray jag tar i hårbotten och gnuggar för att få mer volym i håret. Den luktar sjukt gott och håret känns mycket fräschare. Den är en spray-gel. Använder alltid efter nyduschad/torkat hår. 
 
3. d:fi volume cream. Den här produkten ska få håret att skina men även ge håret volym. Jag brukar använda den för att puffa upp mitt hår. Men det är oftast till finare tillfällen. Jag använder inte produkten varje dag. Jag fick den i en glossybox och jag älskar den. Den funkar jättebra och den luktar supergott. 
 
4. Syoss hårspray. Alla vet väl vad ett hårspray är? Jag använder faktiskt bara den här till bebishåren, haha.  Om håret sticker upp och ser frissigt ut, då brukar jag ta hårspray i benan och sedan kamma bort det. Annars använder jag hårspray efter att jag har lockat/plattar håret. Vilket heller inte är ofta. 
 
5. Batiste dry shampoo. Det här är ett torrshampo man sprutar i hårbotten och sedan gnuggar in för att få bort den fettiga. Eftersom jag inte duschar håret varje dag är det bra med ett torrshampo för att snabbt fräscha upp håret. Använder det för mesta dels under helger då man inte gör någon speciellt. Jag brukar undvika att tvätta håret under helger (om jag inte ska ut på något) för att låta håret bli fett för att sedan under skolveckan ha fräschare hår längre. Håret vänjer sig vid hur ofta man duschar håret. Vilket gör att det håller sig fräschare om man undviket att duscha under en helg till exempel.  Den här lukar fruktig körsbär men jag har även två till torrshampon. Det är väldigt bra att ha med sig den till idrotten i skolan för att fräscha upp sig snabbt. 
Använder den här produkten inte så ofta. Inte varje helg heller, utan när jag känner att de behövs. 
 
6. Viktigt när man ska platta eller locka håret är att använda värmeskydd. Värme sliter väldigt mycket på håret och därför är det bra att skydda håret från värme. Då använder jag syoss heat- protect styling-spray. Jag sprayar det i hela håret, mest topparna. Sedan borstar jag igenom det och låter det torka innan man plattar håret. Har det inte torkat sliter det mer på håret (brukar oftast börja ryka) än om man skulle köra utan värmeskydd. 
 
7. Ja det här ska vara hårborsten. Efter jag har duschat låter jag alltid håret lufttorka vilket sliter minst på håret. Ta aldrig en handduk eller hårtork för att torka håret, det sliter mycket. Men när håret har lufttorkar brukar jag faktiskt inte borsta håret. Mitt hår är väldigt rakt och jag behöver inte alltid borsta håret. Men ibland kan jag få tovor eller dagen efter man har tvättar håret så vill man gärna borsta håret. Jag använder mig då av en svinborste. Den är gjord av bambu hår? Vilket gör att det är skonsamt att borsta håret med den. Det sliter alltså inte lika mycket som en vanlig borste om du borstar håret med en svinborste. 
 
Det här var då allt jag hade att tipsa er om. Som jag sa innan använder jag inte alla produkterna. Jag använder olja, volym spray och svinborste. Har ni orkat läst igenom hela inlägget är jag imponerad. 
Har ni några frågor får ni gärna ställa dem. Ha det bra så ses vi snart.