Skriv ner allt som gör dig glad, varje vecka

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Jag kunde väl inte sitta låst framför en dataskärm en gyllene kväll? Luften utomhus var kall, men frisk och full med höstfärger, perfekt efter en vecka med regn och blåst. Jag drog på mig skorna och gick ut ur lägenheten. Samtidigt som jag väntade på att hissen skulle komma stoppade jag i mina hörlurar i öronen. Jag skrollade igenom mina spellistor på spotify men övervägde att ringa min bror istället. Jag hade väl egentligen ingen hemlängtan, men att uppdatera min familj om vad som händer i mitt liv här i Umeå är för mig väldigt viktigt. Jag hade många goda nyheter att berätta och min promenad på över en timme kändes som några få minuter. Det var inte bara jag som hade goda nyheter. Jag hörde direkt på min brors tonläge att han var glad och jag frågade direkt om vad som hade hänt. Som vanligt när det gäller mig och min bror så är vi oftast glada samtidigt och förkrossade samtidigt. Idag var en bra dag, för oss båda. 
 
Varje vecka försöker jag alltid skriva ner positiva saker om mig själv som jag antingen har fått höra eller någonting som har gjort mig extra glad. Veckans glada lista ska jag skriva ner imorgon. Här under ser ni saker som gjorde mig glad förra veckan: 
  1. Jag har fått höra att jag har hjärtat på rätt ställe. 
  2. Jag har fått höra att jag är så jävla vacker och att nästa gång den här personen ska göra en film eller reklam så skulle jag bli vald som modell. 
  3. Jag fick höra från en kompis att en annan kompis hade pratat gott om mig. Hon hade sagt att det var roligt att gå ihop med mig hem från stan, att jag var rolig och att hon verkligen uppskattade det. 
Jag vet redan nu vad jag ska skriva om den här veckan. Jag mår väldigt bra just nu och det händer spännande saker. 
 
 
 

Jag ser ett mönster

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Känslor osv, outfits, självporträtt
 
Jag spontanköpte denna jättefina rosa fluffjackan tidigare i veckan. Visst är den fin? Jag känner mig så uppklädd i den, vilket även är min stil. Jag älskar att vara lite uppklädd till vardags. Jackan hittar ni på Vila. 
 
Det var så länge sedan jag bara kunde sätta mig ner, lyssna på mysig pappamusik, redigera bilder och ta det lugnt...ta det lugnt en hel kväll. Helt underbart. Mycket av mitt skolarbete handlar om att prestera. Jag gör hela tiden roliga produktioner och därför vill jag även göra mitt bästa. Att prestera tar tid och det resulterar i att jag inte har tid över till att bara vara med mig själv och ta ledigt. 
 
Annars mår jag väldigt bra, riktigt riktigt bra. Kvällarna är inte lika ensamma längre och jag startar varje morgon med att lyssna på ljudböcker. Vem trodde ens att jag skulle lyssna på Michaela Fornis kloka ord till morgonkaffet? Min lägenhet må vara kaos på grund av alla stress, men vad tusan, jag mår så bra jag bara kan just nu så jag struntar i att jag inte diskade igår kväll eller att jag inte tvättade allt som jag behöver tills imorgon. Det är en härlig känsla ändå, det är kaos men jag är fasiken glad. 
 
Jag märker ett mönster. Desto renare lägenhet jag har, desto fler tankar och känslor har jag inom mig. Jag får alltid höra av vänner att jag ALLTID har en städad lägenhet. Jag brukar dessutom vara den jobbiga vännen som säger "Ursäkta röran", och så står det endast en urdrucken kaffekopp på köksbordet medan kuddarna på soffan är perfekt placerade. Men den riktiga röran syns inte, för den sitter i mitt huvud. Att ha ensamtid när man som minst behöver den är det som gör att jag måste sysselsätta mig. Andra kanske drar ut och springer ett varv eller träffar sina kompisar för att rensa sina tankar. Jag måste städa för att få bort tankarna. Att städa för mig är inte bara att göra klart disken och damsuga golvet. Nej. Jag behöver rensa alla skåp, torka varje yta, till och med hyllorna i min garderob. Jag måste även byta alla mina sängkläder, rensa alla avlopp, kika igenom kylen och till och med rengöra sopkorgen som jag lägger påsarna i. Jag får heller inte glömma bort att torka golven så de hinner torka medan jag går ut med soporna och far iväg och pantar alla tomburkar från gårkvällen. 
 
Men just nu är min lägenhet långt ifrån städad och det gör mig även lite glad, men jag skulle aldrig bjuda hem en kompis i detta kaos, men det gör ingenting, jag kan vara själv. Härligt! 
 
 
 
 

Finsittningen avslutar insparken

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
Fina Moa-Stina och jag! Den här kvällen bjöd på för många glas rödvin, haha! Möjligvis någon Tequila shot också. 
Här är vi faddrar med några nollor ur den bästa nollegruppen!! Hur fina?
Stefan, Jag, Selma och Rebecka. Gillar verkligen våra färger, haha! 
 
Klarredarre och jag! 
 
 
 
Mina fina klassisar! Matilda, Rebecka, Selma, Malin, Evelina och Ronja! 
(Ovanstående bilder är tagna av min kompis Nazar). 
 
Jag och pedro. Mitt uppdrag under kvällen var att torka min bordsgranne runt munnen hela tiden, varsågod Pedro. 
(Bild lånad av min vän Ronja). 
 
Här är Ronja, jag och Amelie precis utanför Rex. 
 
Jag och Pedro, hur stiliga är vi inte?
 
Maskeradkväll! 
De flesta aktiviteter vi gjorde var utomhus på campus. Vi hade så fint väder och jag njöt till fullo! Var sjukt kul att filma alla nollor till vår nollefilm också. 
 
ÄNTLIGEN! Hejsan mina fina! 
Ni anar inte hur länge jag har velat blogga, men tiden har verkligen inte räckt till. I lördags avslutade vi nollningen med en finsittning och jag är så tacksam för de fina två veckorna jag har spenderat med dessa fantastiska nollor. Däremot har dagarna varit väldigt stressiga och påfrestande, särskilt för en introvert människa som mig.. Jag blir superglad och taggad på att umgås med nya människor, men efter ett antal dagar i rad med massa intryck, mycket alkohol och ingen distans från folk gör att jag går under, haha. Jag känner att jag nästan behöver vila upp mig i ett par dagar nu. MEN eftersom jag har festat varje dag så har jag inte fokuserat på skolan ett dugg. Bara denna vecka har jag tre inlämningar som jag började på idag, hehe.. 
 
Men så fort jag har tid att blogga igen så gör jag det, just nu måste jag bara klara skolan. 
Ta hand om er mina fina! 
KRAMAR! 
 

Jag är fadder!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
(null)

Godmorgon mina fina! Vaknade upp lite smått bakis då insparken för ettorna äntligen har börjat och jag är fadder! Det kommer bli två hela veckor fyllda med massor av roliga aktiviteter och fylla, vilket gör att uppdateringen här på bloggen inte kommer vara den bästa. Dagarna blir väldigt stressiga då jag först är i skolan och på eftermiddagen träffar jag mina fadderkompisar och på kvällen fortsätter nollningen. 

Men jag är supertaggad och jag kommer ha jättekul! Jag får uppdatera er senare om vad vi har för oss. Pluggar ni förresten? Ska någon av er ha nollning eller vara fadder? Det vore jättekul att veta! 

Hoppas allt är bra med er så ska jag i all denna stress försöka läsa på om politiken också! Det är ju snart dags att rösta för första gången!