18 år!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
Hej hej! Idag fyllde jag äntligen 18 år! Kände inte precis så stor skillnad, men i helgen kanske jag märker skillnaden när  jag kommer tagga för utgång ! Dagen spenderades med släktingar och vänner. Fick en jättefin dubbelsäng som pryder mitt rum perfekt ! Fick även "flytta hemifrån " kit typ. Jag är jättenöjd med mina presenter ! 

Hoppas allt är bra med er ! Kramar 

Min gos

Skrivet:    ·  , Alla inlägg
 

PERSONLIGT #4 JAG FÖRLORADE MIN MAMMA

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
Hej mina fina bloggläsare!
 
Okej, rubriken säger det mesta. Jag förlorade min mamma. Det här kommer bli ett jobbigt inlägg att skriva eftersom jag inte har pratat om min mamma på väldigt länge faktiskt. Risken finns att jag kommer gråta. 
 
Jag ska till och med göra det ännu jobbigare för mig och ta fram boken jag skrev i precis efter att mamma dog. Jag ska försöka återberätta det som är skrivet. 
 
 
Jag kommer alltså skriva om vad som hände efter att mamma dog. Vill ni läsa om vad som hände innan min mamma dog så klickar ni på länken här http://emiliasjodin.blogg.se/2015/may/personligt-1-jag-forlorade-min-mamma.html#post-comments
 


Det här skrevs 29/2-12 ( alltså en månad efter min mammas bortgång). 
 
Jag vill inte återberätta allt i detalj, men jag beskriver att mamma just har gått bort och att mina kusiner Jessica och Therese precis hittat hem till oss tillsammans med deras pappa. Mamma ligger fortfarade död i rummet bredivd. Jag fick panik och dessto fler personer som började att gråta gjorde mig ännu mer känslig. Jag grät och grät och till slut var jag tvungen att berätta för mina närmsta vänner. Jag ringde några samtal och sedan åkte jag hem till en av mina närmsta vänner, Filippa. Så fort jag klev ut ur bilen på hennes gård mötte hon mig i trappen upp till hennes dörr, hon skyndande sig fram till mig och gav mig världens bästa kram, hon höll om mig hårt samtidigt som vi båda grinade. Det var den där känslan då man bara ville falla ner på golvet och grina men hon höll om mig så hårt att det inte gick, bara en kram talade om hur otroligt mycket hon brydde sig. Sedan gick vi hem till Nanna, den vännen som också ligger mig närmast om hjärtat. Nanna kramade om mig och där började ett till grinkalas. En sådan vän som vet precis vad jag går igenom. Att kunna dela min sorg med mina vänner är obeskrivligt. Utan dem hade jag inte klarat av kvällen. Jag ser att min handstil blir väldigt dryg då jag förstår att jag grinar vilket man även förstår på mitt kortfattade språk. Jag nämner kort att jag och mina två närmsta vänner ger oss ut på en promenad. Det jag minns vad att vi först pratade om min mamma men sedan gick vi över till att prata om vardagliga händelser. Lite tjejsnack om allt möjligt. De ville få mig på andra tankar och det är jag jättetacksam för. Bara det att inte behöva vara i ett fullt hus med folk som grinar är väldigt skönt. Att få prata om något annat och kanske skratta istället för att gråta. 
 
Min bror åkte sedan och hämtade mig. När jag återigen kom hem var alla borta, mamma var fortfarande död.. Jag gick in på mammas rum, satt mig på en stol bredvid henne. Pratade till henne om vad som helst. Jag berättade många minnen vi haft tillsammans och vad jag extra skulle tänka på när jag tänkte på henne. Mamma var död men jag kände fortfarande hennes närvaro. Ni vet väl att jag tror på spöken va? I allafall så hade hemtjänsten öppnat upp fönstret på mammas rum för att själen skulle kunna bli fri, att kunna ge sig ut. Man säger att när man dör blir kroppen tre gram (tror jag?) lättare, vilket då anses vara själen. Men eftersom jag kände den där närvaron så visste jag att mammas själ fortfarande var kvar där inne i rummet. Hon skulle aldrig lämna mig utan ett riktigt avslut. 
 
 
När jag hade pratar klart till mamma gick jag ut i tv-rummet och pratade med pappa. Vi båda grät och vi satt och väntade på att begravningsbyrån skulle komma och hämta mamma. När klockan slog nio på kvällen såg jag likbilen köra in på gården samtidigt som jag fick jag kalla kårar. Jag insåg nu att mamma snart skulle vara borta, jag ville inte. Ja ville ha tillbaka min mamma. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna och jag började störtgrina. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Kvinnan som kom från begravningsbyrån frågade om vi alla hade tagit farväl av henne. Vi alla svarade ja, men samtidigt gick tankarna på högvarv och man började komma på nya saker att berätta till mamma men nu var det försent. Jag såg när de lade upp mamma på en bår och skjutsade ut henne. Att se mamma så likblek var det allra jobbigast. Att verkligen inse att hon var borta. När de körde iväg med likbilen med mamma i blev allt så tomt. Att sakta se mamma i bilen försvinna länge och längre bort var så sjukt jobbigt. Jag trodde det var sista gången jag någonsin skulle få se henne. Jag insåg att jag skulle få leva resten av mitt liv utan en mamma. Min allra bästa vän är nu borta. 
 
Begravning  
Jag skriver sedan väldigt kortfattat hur begravningen var. Jag skrev det här också samma dag men begravningen var den 24 Februari. Jag beskriver vad jag hade för kläder på mig. Svarta jeans, vitt linne och en svart kavaj. Jag är osminkad eftersom jag visste att jag skulle gråta mycket. Jag beskriver att min mamma fick ligga i en röd fin kista med massor av fina blommor i. Jag hade även lagt dit ett brev till mamma från mig, Ett brev som talar om på ett ungefär vad jag sa till mamma den kvällen hon dog. Att jag talade om hur mycket jag älskade henne även när jag vet att hon aldrig skulle tro något annat. Under tiden vi satt i kyrkan var jag fortfarande i chock, jag förstod inte riktigt vad som hände. Jag grät egentligen inte, jag tvingade fram mina tårar eftersom det skulle vara konstigt om jag inte grät på min mammas begravning. Det var betydligt mycket jobbigare på min mormors begravning kan jag säga. När kistan bars ut från kyrkan fick jag gå först efter. När de hissade ner kistan i marken stod alla omringade och titta på. Sedan var det dags för att kasta rosor på graven och jag om min familj fick gå fram först. Pappa går fram först, säger några fina ord till mamma och sedan kastar han i rosen på kistan. Efter pappa var det min tur. Jag gick fram mot kistan, jag vågade inte säga något utan skänkte en tanke till mamma istället. Jag var så nervös att när jag kastade/lade i rosen mot kistan så att jag missade kistan, istället hamnade rosen på sidan om kistan. Jag började skratta och sedan såg jag solen som bländade mig och sedan började det lätt att regna under en minut. Jag ställde mig bredvid pappa och han sa att det regnade för att änglana grät, och det trodde jag också på. 
 
Det var allt jag orkade skriva idag. Har aldrig gråtit såhär mycket av att skriva av mig. 
Hoppas allt är bra med er! KRAM! 
 
 
 
 (jag tror barnen är mina kusiner på båda bilderna)
 

Förslag på blogginlägg?

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej där ! Jag har världens bloggtorka just nu så skulle vara jätte tacksam om ni ville hjälpa mig. 

Vad vill ni läsa mer om? Vad tycker ni om i andra bloggar? Berätta jag vill veta! 

Kram! Hoppas ni har ett bra sommarlov! 

Månadens glossybox

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Är faktiskt inte ett dugg nöjd med månadens glossybox tyvärr. det enda jag gillar är möjligtvis hårsprayen och 2 månaders viaplay haha! Nagellacken faller mig inte i smak, lösögonskuggan går knappt å använda då all ögonskugga vill falla ur. Kroppstatueringarna har jag aldrig tyckt om. Nej dena boxen var inte den bästa. 
 
Betyg : 1/5 

Jag mår bättre på sommaren !

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Känslor osv
 
 
Det kanske inte är något ni har tänkt på men jag tänker på det rätt mycket. Sommaren är de som får mig att må bra rent psykiskt. Man slipper denna stress och ångesten inför att gå till skolan varje dag. Det är inte bara det att det är jobbigt att vara i skolan, den jobbiga delen ligger i att man inte får någon fritid. Jag är inte bra på att planera vilket gör att all min fritid går åt till att plugga. De dagarna i veckan jag är ledig på är fredag och lördag. Resten av veckan pluggar jag. Men nu när jag har sommarlov och är ledig från skolan så har jag så sjukt mycket tid över. Nu har jag precis börjat sommarjobba men det sköna med ett sommarjobb är att man inte tar med sig arbetet hem. Jag sitter inte hemma just nu och pluggar. Jag mår bättre rent psykiskt eftersom jag får tid till att göra det jag tycker är roligt. Jag kan gå ut utan att få ångest över att jag egentligen behöver plugga. 
 
 
Största anledningen till varför jag älskar sommaren är för att man är fri. Fri från skolan, fri från plugg, stress och ångest. Jag kan vara ute i solen och chilla, må bra och bara njuta av livet. 
 
 
 
 

High School Sleepovers Vs. Child Sleepovers!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Tillbakablick / Egypten

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
När det är sommar men inte riktigt sommarväder så saknar man dessa dagar man tillbringade i Egypten. Ligga vid polen och steka hela dagen, dricka goda drinkar och bada med delfiner, det låter inte helt fel va? 
 
Hoppas värmen är påväg! 
 
 

Första sommarjobbet

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Jag har precis kommit hem från första dagen på mitt första sommarjobb. Jag jobbar på en affär här i byn som heter tempo. Det var faktiskt riktigt roligt ! Det enda som är svårt är att kunna veta koderna på varor när man sitter vid kassan. Annars går allt som en dans på rosor! 

Har ni något sommarjobb ? Isåfall vart ? 

Midsommar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
( De fyra första bilderna har min kusin Jessica fotat, men jag har redigerat) 
 
Heeej! Har ni haft en bra midsommar? Min har varit jättebra, verkligen! 
 
I torsdags åkte jag upp till mina kustiners stuga och festade med dem och några vänner till familjen. Vi grillade, spelade kubb och slubbade runt ( finns tyvärr ingen bra förklaring av ordet slubb haha! ) 
På fredagen fixade jag mig för att sedan dra ut med min kompis Filippa till Mannes Loge. Alltså en festplats där det bjuds på dans uppe på logen och sedan finns även en krog där också. Jag träffade på Philip och vi var upp och dansade. Senare på kvällen följde jag med honom till en annan fest där några vänner som har fyllt år befann sig. Det var trevligt att träffa mina vänner med själva festen var inte min typ av fest haha! 
 
Men min midsommar har verkligen varit bra! Hur har eran varit? 
 

Ögonsminkningar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet

(Bilder från weheartit ) 

Jag tycker det är så sjukt fint med bruna ögonsotningar ! Passar verkligen till alla ögonfärger också. Jag tycker att varma färger klär ögonlocken bäst. 

Vill man ha en enklare sotning så kan man både skippa eyelinern och ögonskuggan på nedre fransraden. 

Favoriter - Youtube & Blogg

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Godmorgon mina vänner!
Idag tänkte jag tipsa er om mina youtube och bloggfavoriter. Hoppas ni hittar någon ny att följa så syns vi snart! 
Ha en bra midsommar! 
 
  1. Molly Rustas! 
     
    Mollys blogg läser jag mest för att jag tycker hon är så snygg! Hennes bilder är perfekta och hon ger mig ofta inspiration till hur jag själv vill fota. Dessutom är hon en tjej från grannbyn vilket jag tycker är jätteroligt eftersom hon har blivit så pass känd! Hennes blogg hittar ni här! 
 
2. Elin Kero! 
 
En grym fotograf! Hennes bilder är så otroligt fina och hon kommer alltid med så bra fototips!
 
 
3. Rami Hanna! 
 
Han må då vara den bästa fotografen jag vet haha! Han är så gymt duktig. Han fotar oftast modeller som till exempel Kenza,  Ni hittar hans blogg här ! 
 
 
1. Bethany Mota 
 
Min absoluta favorit på youtube när det kommer till skönhet är Bethany Mota! Hon har så otroligt bra kvallité på hennes videos. Hon kommer alltid med nya idéer och är sjukt duktig på att sminka. 
 
2. Evelina Barry! 
 
 
Också en tjej med grymt bra kvalitét på hennes videos. Evelina är en tjej som gillar mode. Hon klär sig jättesnyggt och hon kommer med väldigt mycket inpsiration! 
 
3. Tova Helgesson 
 
Från skönhet till en humoryoutuber. Tova Helgesson är en väldigt pratglad tjej som har mycket på hennes tankar haha! I början tyckte jag inte om henne, hon är väldigt dryg till en början haha! Men hon är väldigt rolig så jag tycker ni borde kika in henne också såklart! 
 
4. The Bentish 
 
Klart ska Bente få vara med också! Bente är också väldigt dryg haha! Men också väldigt rolig. Bara ni tittar på videon ovan så förstår ni hur hon är som person. 
 
 

Glossybox Maj 2015

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Äntligen så visar jag er min glossybox från maj. Eftersom det var ett tag sedan jag fick boxen så har jag börjat använt några produkter. 
 
Här har ni alla produkter : 
 
LAINO intense Nourishing Body Care& Argan oil. 
Laino är en av de bästa huvudsserierna i hemlandet Frankrike. Du får testa en mjukgörande hudkräm för hela kroppen samt en 100% arganolja för hår och hud framtagen i Marocko.
Orginalprodukt 75kr/200ml & 259kr/50ml. 
 
ÈTRE BELLE COSMETICS Aloe Vera Moisturizing Gel. 
Återfuktande gel med aloe vera. Den oljefria gelen är berikad med liposomer som binder fukt och slätar ut huden, samt gör den mer elastisk. Kommer i en behändig storlek att ta med på sommarens semesterresa. 
Orginalprodukt 209kr/40ml. 
 

COLORAN permanentfärg för ögonbryn. 
Inför sommaren färgar vi gärna brynen för att slippa fylla i dem. Du får testa kultförklarade ögonfärgen från svenska Coloran i en begränsad upplaga framtagen exklusivt för er glossies! 
Orginalprodukt79kr/förpackning. 
 

MAKE UP STORE Nailpolish.
Make Up Stores nagellack finns i oändligt många färger och fungerar lika bra på äkta naglar som på konstnaglar. Du får ett nagellack eller en vårdande nagelprodukt för att få vackra naglar i sommar. 
Orginalprodukt 130kr/st. 
 

TRUE ORGANIC OF SWEDEN All You Need Is Me.
Ekologisk version av Eight Hour Cream (har även den och älskar den) som gör underverk för torra områden. Innehållet är 100% naturligt och 95% av ingredienserna ekologiska. Dessutom är förpackningen tillverkad av sockerrör! 
Orginalprodukt 249kr/50ml. 
 

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om den här glossyboxen. Jag har testat båda krämerna och de är otroligt bra och återfuktande! Dessvärre har jag inte testat oljan eftersom den ligger i en så pass liten förpackning och man kan endast använda den en gång. Det är väldigt mycket produkt i förpackningen så därför tänker jag hälla över den i en liten burk så att jag kan använda den flera gånger. Men först måste jag göra slut på en olja som redan ligger där i innan jag kan testa denna haha! Så får vänta ett tag med den nya oljan. 
 
Ögonbrynsfärgningen kommer jag inte att använda. Jag vågar inte färga mina ögonbryn och dessutom har jag redan den färgen jag vill ha. Jag kommer nog ge bort den till någon kompis. 
 
Nagellacket är inte riktigt min färg. Mörkblåglittrig är ingenting jag tycker passar på mina naglar. Dessutom är det en vinterfärg så den kommer absolut inte att användas i sommar. 
 
BETYG: 2,5/5 (Eftersom jag inte har testat oljan än). 
 
Vad fick ni i eran glossybox? Fick ni samma som mig? Vad tycker ni om produkterna? 
 

Närmar sommaren sig?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självporträtt
 
Hej sötnosar! 
Jag väntar på den där såkallade "sommarvärmen" men den verkar inte vilja komma. Jag är nu ledig den här veckan ut och sedan på måndag ska jag börja sommarjobba. Jag ska sommarjobba på tempo här i byn vilket kommer bli spännande. Jag behöver pengar till i höst då jag och Philip ska åka utomlands! 
 
Snart är det midsommar hörni! Vad ska ni göra då? Jag själv har några alternativ att välja bland. Antagligen kommer jag att festa med släkt eller vänner. 
 
Hoppas allt är bra med er! Nu ska jag mysa ner mig i sängen och titta på ett nytt avsnitt av pretty little liars, ni har väl inte missat att de har börjat igen va? 
 
 

En vecka ledigt

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej mina fina!
Är allt bra med er? Jag har inte uppdaterat min blogg på över en vecka nu och det känns inte sådär jättebra direkt. Anledningen till att jag inte har bloggat är för att jag har varit lat. Jag har inte orkat gjort någonting. Det är för det första inte ens varmt väder ute så man vill inte fota några fina sommarbilder. För det andra så har jag ingen bloggmotivation. Jag vet inte vad jag ska blogga om. Ni får hjälpa mig! 
 
Jag kom på igår att jag inte har visat er glossyboxen jag senast fick, skäms på mig. Snart ska jag även fota studentbilder som ni antagligen kommer att få se. 
 
Hoppas allt är bra med er! 
 

Frågor från er läsare!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
 
Hejsan bloggisen! Idag tänkte jag svara på frågor jag har fått av er den senaste månaden. Hoppas ni får bra svar! 
 
Hej Emilia! Har läst flera gånger att du ska hem till P, vem är det? Kan P möjligtvis stå för pojkvän? 
Hmm, tror faktiskt jag inte har nämt det för er men jag har skaffat mig en pojkvän som heter Philip. Vi har varit tillsammans i snart tre månader. Finns ingen människa som gör mig så lycklig som han! P:et står antingen för pojkvän eller Philip haha! Har faktiskt inte bestämt mig än. Kram! 
 
Du verkar inte ha så stora krav på killar vad jag har förstått, vilken sorts killar dras du till?  
Jo jag har faktiskt stora krav! Jag vill vara med en person som får mig att känna mig trygg. En person som jag kan berätta hela min värld för. Ett stort krav jag har är humor, utan humor inget pojkvänsmaterial. Den sortens killar jag dras till är de som bor ute på landet. Jag vill ej ha en kille som bor inne i stan konstigt nog. Känner att vi som bor på landet har mer vett än andra och dessutom samma intressen haha!  
 
Du skriver väldigt mycket om självkänsla, hur kommer det sig? 
Anledningen till varför jag skriver om självkänsla är för att jag själv har legat på botten. Jag tränade sedan upp min självkänsla vilket gjorde att jag idag mår jättebra! Det jag vill få fram genom att skriva om självkänsla är att nå ut till er som har dålig självkänsla, att försöka få er att inse att den går att träna upp och att ni kommer må bättre efter det! 
 
Med tanke på din mamma, hur ofta blir du ledsen? Hur ofta tänker du på din mamma? Eller är det så att du inte försöker tänka på henne så mycket?  
Jag försöker tänka på min mamma minst en gång om dagen! Jag vill att min mamma ska vara med mig i vardagen och därför försöker jag se framför mig vad hon skulle göra i vissa situationer. Att tänka mycket på min mamma fräschar upp mina minnen av henne, vilket är jätteviktigt för mig. Hur ofta jag gråter? Hmm jag gråter minst en gång i veckan tror jag. Bara för att det var 3,5 år sedan min mamma dog så behöver det inte betyda att jag slutar att sörja. Ja gråter väldigt ofta faktiskt. Bara tanken av min mamma kan få mig att gråta. 
 
Har du någon gång gjort något du ångrar djupt? 
Ja! Vilket är jättejobbigt varje gång jag tänker på det. I vissa situationer tänker man inte riktigt klart och då kan saker gå fel, vilket hände mig och det ångrar jag djupt. Vill tyvärr inte nämna vad jag gjort eftersom det är något jag skäms över ordentligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pretty little liars

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Hej! Ni har väl inte missat att pll har dragit igång igen? 

Jag tittade på avsnittet någon gång här i veckan och jag kan då säga att det var ett riktigt spännande och läskigt avsnitt ! 

Följer ni fortfarande pll? Isåfall vad tycker ni om serien ? 
Kramar ! 

Sorterat smink

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhetSociala mediers påverkan på självkänslan

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självkänsla/självförtroende

Hej! Hade en redovisning om sociala mediers påverkan på självkänslan idag. Jag tycker självkänslan är något som är extremt viktigt och något vi borde prata om mer frekvent så därför tänker jag ge er ett utdrag från min redovisning för att försöka förklara för er varför en bra självkänsla är så pass viktig! 

Hoppas det uppskattas ! 

Det är väldigt svårt att urskilja på vad som är självförtroende och på vad som är självkänsla. Man kan förklara det som att självförtroendet handlar om den tilltro du har till att klara av saker, att kunna säga att man är bra på något.

Men vad är då självkänslan? Jo, det kan man höra på ordet. Det betyder alltså vad man känner för sig själv. Det handlar om hur man ser på sig själv, hur man definierar sig själv som person och sitt inre värde som människa.

Kortfattat: självförtroende - det vi presterar, självkänsla - den vi är. 

Min fråga är, är sociala medier alltid bra? Är det roligt att läsa om vad andra gör för roligt varje dag medan du bara sitter hemma och pluggar? Är det roligt att se andras jättefina profilbilder när du själv inte kan sluta jämföra dig med andra? Låt oss inse det, att använda sociala medier kan röra upp många känslor, bland annat ledsnad. En orsak är att man omedvetet jämför sitt egna liv med andra Facebookanvändares liv och därför känner vi konkurrens.

På nutidens internet handlar nästan allt om ideal. Dagens ideal bland tjejer är att ha pinnsmala ben, stora bröst, utstickande höftben. De ska ha magra midjor med synliga revben. Det här är oproportionerligt och eftersom många strävar efter att se ut såhär så ökar ångest, depression och ätstörningarna samtidigt som självkänslan minskar. Den psykiska ohälsan har ökar för att internet lägger en stor fokus på hälsa och kroppsförändring.

 

 
 Vi tror alltså om vi går ner i vikt och blir jättesmala så kommer vi må bättre eftersom vi ser ut som dagens ideal. Men det, mina vänner är ett tecken på en dålig självkänsla.

 Hur påverkar sociala medier vår självkänsla fysiskt dåligt? Det psykiska och det fysiska påverkan på självkänslan håller varandra hand i hand. Det är tankarna som gör att vi mår dåligt och får ångest. Vi känner oss missnöjda med vår självbild och därför vill vi ändra den. Vi försöker träna för att gå ner i vikt. Vi blir smalare men vi når inte idealet. Den farliga metoden många använder sig av är att svälta sig själv. Att få en ätstörning. Jag har ett par vänner som har lidit och lider av en ätstörning, vilket är väldigt jobbigt eftersom man ser hur dessa betydelsefulla personer verkligen sakta försvinner. De väljer att ta mycket mat på tallriken, tar två tuggor och slänger resten. De låser in sig på toaletten och spyr. De får ångest och hamnar i en depression. De skadar sig själv eller har självmordstankar.

 

Varför ska dessa sjuka ideal bestämma om vi duger eller inte duger. I dagens samhälle anses det viktigt att passa in, att göra som alla andra, ha det alla andra har. Men samtidigt utmanar sociala medier oss till att sticka ut och inte vara som alla andra. Vi ska sticka ut och passa in, men sticker vi ut så passar vi tyvärr inte in. Medierna ger oss dubbla budskap vilket gör det svårt att veta hur vi ska få bekräftelse. Det här blir till en ond cirkel eftersom det spelar ingen roll hur vi handlar, vi gör fel i vilket val vi än väljer. Vår självkänsla minskar eftersom vi inte kan hitta denna bekräftelse.

 

Det många inte förstår är att man måste jobba på självförtroendet och självkänslan för att må bra och för att bli nöjd med sig själv. Att sträva efter att se ut som idealet idag är inte hållbart. Att gå ner eller upp i vikt kommer inte göra dig lycklig eller nöjd, så vidare du inte tycker du är ohälsosam. Att höra att man är smal är lika jobbigt som att bli kallad tjock. Men det är mer accepterat att vara smal vilket är sjukt. Låt inte omgivningen bestämma hur du ska se ut. Det är endast du som kan göra din självkänsla bättre. Det handlar om dina tankar, beteendet och dina känslor än din vikt. Förstår ni?

 

Du kommer aldrig bli nöjd med din kropp om du inte ändrar ditt tankesätt. Att öva på att vara nöjd med sig själv precis som man är är det viktigaste. Även om du skulle gå ner i vikt kan det visa sig att du fortfarande inte är nöjd med dig själv, och det beror på att din självkänsla inte har blivit bättre. Du kommer försöka ändra på dig själv och slösa bort tiden istället för att njuta av ett underbart liv. Du kommer inte få en bättre självkänsla, du kommer vara kvar där du är för att du har lagt din energi på att fixa ditt utseende istället för att jobba på en bra självkänsla. Ditt liv kommer att komma i balans när du väl har fått en bra självkänsla och självförtroende. Så istället för att slösa tid på att gå ner eller upp i vikt så måste vi ändra vårt tänkande om oss själva. Jag är jag och jag duger precis som jag är.

 

Att jämföra dig med andra kommer aldrig få din självkänsla att bli bättre. Jag har en kompis som blev irriterad varje gång hon gick ut på internet. Hon blev avundsjuk på allas liv och att hon hade det sämre ställt än vad alla andra visade. Därför bestämde hon sig för att radera alla sociala medier. Det är väldigt smart för då slipper man jämföra sig med sina nära och kära.

 

Anledningen till att man påverkas av idealt är för att självkänslan är så pass låg och man känner att man måste passa in. Sociala medier idag är så stort att nästan alla använder sig av dem. Folk får sömnproblem för att de ligger med mobilerna länge in på natten. Vi är ständigt online. Förut hade man inte samma sorts press på sig för att efterlikna idealet eftersom man inte såg idealen överallt. Idag ser vi ideal vart vi än vänder oss. Tv, mobiler, tidningar allt. Förut innan dessa sociala medier såg vi endast idealen i tidningar. Dessutom påverkades man endast av kändisar och inte av sina vänner. Därför kände man inte lika stort bekräftelsebehov som man gör idag. Det är lättare att jämföra sig med sina vänner än en kändis. Men om vi istället ändrar vårt tänkesätt om oss själva så kommer inte idealt störa oss ett dugg. En bra självkänsla låter inte dig jämföras med dina vänner. För du vet att du är du och du duger precis som du är.

 

 

 

Saknar dig för varje dag som går

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer


Att åka upp till mammas grav i spöregn är inte det bästa sättet att fira morsdag på.. Jag saknar dig oerhört mamma, någon bättre än dig går inte att finna! 

Jag hoppas alla ni hade en bra morsdag och att ni skämde bort era mammor! 

Kram!