Livemusik och studiofotografering

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Snygg-Klara och jag på gårdagens evenemang. 
 
Heeej finaste ni! Här har jag dansat runt i lägenheten hela kvällen och förberett inför morgondagens studiofotografering. Just nu står det studiolampor och en stor påse full med nyinköpta plagg i mitten av mitt rum. Det ska bli så roligt att äntligen utnyttja skolans fotostudio, samt att på riktigt planera en bra fotografering med rekvisita, moodboard, teman och allt ifrån att planera smink och klädstilar till att redan nu kika på bra lightroomredigeringar. Planen är att jag och Nanna tillsammans och enskilt ska fotograferas. Förhoppningsvis får jag ihop en ny header till bloggen om resultatet blir som önskat. Headern jag har nu ska vi inte ens prata om, haha! Utmaningen är dock att fota i studiomiljö och arbeta med skuggor, något som jag knappt har gjort tidigare, men jag är taggad till tusen! 
 
 
Rosévin, snygga vänner, tacobuffé, skratt och livemusik beskriver gårdagen väldigt väl. Om det finns någonting nytt jag har börjat göra så är det att lyssna på livemusik, hur mysigt är inte det? Jag har turen att ha vänner vars pojkvänner spelar i olika band, vilket bidrar till att vi drar ihop gäng och möts ute på olika klubbar, supermysigt! Något nytt och sjukt spännande är att artisten Daniel Norgren kommer till Umeå och spelar, han är på riktigt en av mina favoritartister och om jag inte får tag i en biljett så kommer jag att gråta. Lyssnar någon av er på Daniel Norgren?
 
Hoppas allt är bra med er! 
KRAMAR! 

Årsresume 2018

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Årssummé
Hej finaste ni! 
Nu är det äntligen dags för mig att summera året som varit, vilket jag gör varje år. Jag läste igenom min resume för 2017 och såg att året började på botten men att hösten blev superbra. Jag trodde aldrig jag skulle må sämre än vad jag gjorde i starten av 2017, men 2018 tar hem vinsten för att vara ett av mina allra värsta år någonsin, samtidigt som det har varit ett av de bästa. 
 
Jag börjar berätta om det jobbiga så vi har det tråkiga överstökat: 
 
2018 har gett mig förståelse för hur jag ska hantera förändringar. Jag har aldrig tidigare i mitt liv upplevt känslan av hur fysiskt ont det gör i hjärtat av att säga hejdå till någon man är störtkär i, och inte för att kärleken på något vis tagit slut, utan för att tidpunkten varit fel. Men nu har jag upplevt det och jag har aldrig varit så sårbar i hela mitt liv. Jag tänker inte gå in på detaljer (ni kan gå tillbaka i mitt arkiv), men året har varit full med panikattacker och långvariga hjärtklappningar. Jag har trott att det varit något fel på mig, men genom att gå igenom en hjärtesorg så sökte jag upp en kurator som har lärt mig mycket om hur/varför jag reagerar starkt i jobbiga situationer och det grundar sig i min sorg efter min mamma. Jag klarar inte av förändringar och särskilt inte när jag måste säga hejdå till människor som jag vill ha nära.
 
Jag har lärt min kropp att reagera starkt på förändringar, vilket resulterar i en panikattack. Jag är glad över att början på året var skitjobbig, för det har lett till att jag har en förståelse för hur jag fungerar och hur jag ska jobba med mina känslor när det gäller förändringar i mitt liv. 
 
...När det började närma sig sommaren så lämnade jag det jobbiga bakom mig och började blicka framåt. Jag umgicks med mycket vänner och gick på sjukt roliga fester. Brännbollsyran kom och min flirt med Erik började sakta men säkert träda fram. Sommaren kom och jag fick äntligen slappna av och bara befinna mig hemma i Dalarna och umgås med mina närmsta vänner och familj. Jag fick även en ny lägenhet i Umeå, vilket gjorde att jag äntligen kunde lämna den ångestladdade lägenheten som jag fått alla mina panikattacker i och flytta in i en ny och fräsch lägenhet där jag kunde få en nystart. 
 
Hösten kom och jag såg fram emot att träffa nya människor i DMP samt att nolla in de nya ettorna. Nollningen var däremot väldigt jobbig för mig, samtidigt som jag hade väldigt kul. Efter nollningen började flirten med Erik bli starkare och starkare och tillslut umgicks vi varje kväll. Allt gick så snabbt och helt plötsligt var jag superkär i honom. Jag var lite rädd för att bli kär igen, men jag kunde inte släppa tanken av att han fick mig att må så bra och skratta konstant. Tiden flög förbi och helt plötsligt hade jag pojkvän, hade träffat hans föräldrar och nu går jag runt och är lycklig hela tiden. 
 
Året började på botten men fasiken så bra slutet på året blev! Imorgon får jag träffa Erik igen och jag känner hur nervositeten och pirret smyger sig på. Haha, jag är så glad just nu! 
 
Nu kikar vi på bilder! Vad mer har hänt?
  
 
Jag har lärt mig att fota så sjukt mycket bättre, både att fota mig själv och andra människor. Jag har dessutom ökat mitt intresse för foto då jag även lärt mig Photoshop och Lightroom. Eller vad tycker ni, tycker ni att mina bilder har blivit bättre det här året? 
 
 
Jag har umgåtts med så mycket vänner, och särskilt klassen i stora klungor, så kul! 
 
 
Mina vänner älskar att fixa massa drickar med gott tillbehör. Jag klagar verkligen inte över att vara deras vän! 
 
 
 
Jag har träffat så många nya människor det här året och jag har aldrig känt att jag någonsin har haft såhär många nära vänner! Jag är så glad och tacksam. 
 
 
Firade midsommar med mina allra bästa vänner! 
 
 Mysiga vintrar!

 
Roliga saker att minnas från detta år: 
 
* Jag brände upp soffan i min andrahandslägenhet. 
 
* Jag skämde ut mig på min redovisning inför externa företag då jag råkade visa upp en festbild (fylla, skumparty och bikiniklädda brudar) på mig och mina vänner inför ALLA. 
 
* Jag fick uppleva en lucid dream. 
 
* Jag gick igenom en bro mitt i skogen helt själv och fastnade, hahahaha. 
 
 
Jag önskar er alla en god fortsättning på dethär året! Har ni upplevt något extra kul 2018 så får ni jättegärna lämna en kommentar. 
KRAMAR! 

Klarade jag mina nyårslöften 2018?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Årssummé
Godmorgon fina ni!
 
Jag hoppas verkligen ni får en bra start på det nya året. Jag vaknade upp till ett meddelande som löd "Jag älskar dig", och jag kände direkt att det nya året kommer vara full med massa kärlek. 
 
I det här inlägget tänkte jag att vi ska prata om mina nyårslöften jag hade under 2018. Vad har jag klarat och vad har jag inte klarat? 
 
1. Köra bil till Umeå. 
Det första målet jag skrev var att köra bil från Falun till Umeå. Men det gick på skit, haha. Jag hatar verkligen att köra bil. 
 
2. Gå på festival! 
Jag gick på brännbollsyran och ställde upp i brännbolls-VM (Jag minns när blogg.se lade ut en bild på mig och skrev att jag var med i VM, haha jag dör). 
 
 
3. Skaffa ett sommarjobb. 
Jag jobbade på mitt vanliga sommarjobb här i byn, så den punkten klarade jag av! 
 
4. Bädda sängen varje dag. 
Alltså, jag borde få ett halvt poäng för denna punkt. Jag bäddade sängen varje dag i ett halvår, tills jag kom hem till Dalarna och började sova i en ny säng...Så typiskt, jag glömde helt bort mitt nyårslöfte då. Men jag kanske har bäddat sängen varje dag det här året förutom 2 veckor. 
 
5. Rensa lägenheten på plast. 
Den här punkten var superdum. Det var en god tanke, men problemet är att jag inte har haft behovet av att köpa nya saker, vilket gör att jag hellre spar det jag har i plast än att köpa något nytt. Så att slänga det jag har i plast och ersätta det med något mer hållbart är ju inte mer hållbart, förstår ni hur jag tänker?
 
6. Äta mindre kött. 
När jag bodde hemma åt jag kött nästan varje dag. Nu när jag har bott själv, så har jag inte varit lika sugen på kött. De flesta av mina vänner i Umeå äter vegetariskt och det påverkar mig såklart. Jag är glad över att jag äter mindre kött, men det är inget jag har planerat att sluta med helt. 
 
7. Inte använda mobilen i sängen. 
Åh, jag var så sjukt duktig på det här i början av året...Sen gick det utför. Jag vill däremot ha samma nyårslöfte i år igen. 
 
8. Lägga ut en video på Youtube. 
Jag har älskat Youtube sedan 2010. Har varje år sedan dess haft viljan att publicera en video som vanliga vloggare gör, meeeen nope, det är alltid något som stoppar mig. Men jag har däremot lagt ut en annan video, så egentligen har jag klarat punkten, haha!
 
9. Hyra en egen lägenhet. 
Jag lyckades få tag i ett förstahandskontrakt! Så skönt! 
 
10. Köra manuell bil. 
Jag har kört manuell bil en gång i år, haha! Tönten i mig skäms. 
 
11. Prata med en psykolog. 
Jag hörde av mig till Umo och jag har gått på samtal. Jag gick väl dock dit i fel tid då jag kände att jag var stabil. Men jag har min kurators nummer, så jag kan höra av mig närsomhelst. 
 
12. Köpa skoter eller en kamera. 
Jag köpte en kamera! Jag skulle dock vilja ha en skoter nu när heeeela min familj har köpt nya maskiner, men vet inte vad jag hade fått för skoter för 35k, så det blev en kamera och ett objektiv istället!  
 
 
 
13. Åka tåg själv med flera byten. 
Alltsååååå, hur kan jag inte ha klarat av den här punkten? Jag är lite besviken på mig själv, skärpning. 
 
14. Planera bättre, veckoplanera. 
Jag köpte min kalender för någon månad sedan, så resterade månader har varit kaotiska. 
 
15. Testa brun utan sol. 
Jag tappade intresset för brun utan sol. Jag testade det aldrig. 
 
16. Satsa på bloggandet. 
Jag kan inte säga att jag har satsat på att blogga. Men jag vet att jag mår som bäst när jag bloggar. Jag har däremot uppdaterat bloggen sjukt mycket mer än förra året, så i år kan jag till och med göra en årsresumé som jag kan visa er! 
 
17. Fixa kalender. 
I sista stund, men ja! 
 
18. Läsa två böcker.
Jag har läst en bok det här året (Om man räknar bort Lillbus barnböcker). Jag är väldigt besviken då en till bok inte hade varit svår att klara av. 
 
19. Göra något nytt med håret. 
Haha, jag är den tragiska människan som har samma frisyr genom alla år...
 
20. Sluta bita på naglarna. 
En punkt som jag faktiskt har klarat av! 
 
21. Köpa en menskopp. 
En kompis skrämde upp mig då hon berättade att en menskopp är ganska äcklig och att jag med blodfobi förmodligen inte skulle klara av det. Sååååååå jag har inte vågat mig på en menskopp. 
 
22. Sova i fläta varje natt. 
Löften om att göra något varje natt hållet ju inte... 
 
Vad har ni haft för löften? Vad klarade ni/inte klarade?
Hoppas ni får ett fantastiskt år så kikar vi snart på en tillbaka blick på 2018! 
KRAMAR!