Tre sett att smycka ut ditt rum på

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
 
 
 
 
Här har ni tre enkla sätt att dekorera ett rum på! Är ni som mig och gillar smink och skönhet så ska man absolut framhäva det! 
 
1. Visa upp ditt smink! Ställ fram en behållare till dina läppstift på ditt sminkbord. Alternativt kan man också leta reda på ett fint glas och ställa sina sminkborstar i. 
 
2. Införskaffa dig en fin smycketshållare! Inget är jobbigare än en låda full med smycken i. Hitta en fin smycketshållare så framhäver du dina favoritsmycken plus att de hålls mer sorterat. 
 
3. Väskor! Jag tycker det är otroligt fint att visa upp sina väskor på sitt rum. Ställ din favorit väska/väskor på en snygg hylla och det kommer bli det första dina vänner ser när de kliver in i ditt rum. 
 

Recension - Hick borstkollektion. Wilmas Beauty del 2

Skrivet:    ·  Alla inlägg, recension, skönhet
 
Hej! Här kommer min del två av min recension på Wilma Holmqvists Hick borstkollektion. Vill ni se min del ett klickar ni HÄR!  Denna del kommer endast bestå av de små penslarna i kollektionen. Vill ni se vad jag tycker om dessa borstar så ser ni alla borstar individuellt här under! 
 
Generell bedömning - Alla dessa sminkborstar är otroligt mjuka och superfina. De håller sig i både skicket och formen efter en ordentlig rengöring. Än så länge har ingen borste tappat ett enda hårstrå, vilket är superbra! Borstarna är 100% djurvänliga och tillverkade av syntetiskt borsthår av högkvalitet, vilket även där är jättebra.
 
Den här borsten heter Hick 120, kort ögonskuggsborste. Den kan ni köpa HÄR! 
 
Jag gillar denna sminkborste jättemycket. Jag använder den mest till att "packa" på en ögonskugga på ögonlocket. Den funkar även perfekt till att sudda ut ögonskuggan man lägger under nedre fransraden, eftersom den är så pass platt och bred. 
Nästa sminkborste heter Hick 118 och är en liten rund ögonskuggsborste. Den finner ni HÄR! 
 
Jag använder denna borste till att skapa ett djup i ögat. Man lägger lite av en mörk skugga på penseln och sedan kan man lägga det i det såkallade yttre V:et samt lite i globlinjen. Jag brukar också använda den till att highlighta under brynbenet eller i ögonvrån. Borsten funkar jättebra, den suddar ut mycket bra är väldigt liten och smidig.  
Den här borsten heter Hick 113 och är en av mina favoriter! Det är en fluffig concealerborste och den finner ni HÄR!  Jag använder inte concealer huvudtaget, därför använder jag denna som en sotningsborste och den är grym till att sudda ut skarpa kanter! Vill man ha en enkel vardagssminkning så duttar jag borsten i min favorit ögonskugga och lägger direkt på ögonlocket. Hela ögat blir täckt med en fin färg samtidigt som den suddar ut alla kanter perfekt. Smidigt och snabbt! 
En till favorit är denna snedställda borste! Den heter Hick 117 och är en ögonbrynsborste, den hittar ni HÄR! 
Borsten är i perfekt storlek för mina ögonbryn. Den är väldigt enkel att arbeta med och resultatet blir jättefint. Den är inte så jättetunn, vilket jag faktiskt tycker är bra. Många av mina snedställda borstar är jättetunna vilket kan göra mina tjocka ögonbryn för streckiga, om ni förstår vad jag menar? 
Hick 119 är en snedställd sminkborste. Den hittar ni HÄR!  Det jag gillar med denna borste är att den har både långa och korta strån, vilket kan göra en jättefin sotning. När jag sminkar mina ögonlock brukar jag alltid avsluta med denna borste för att allt ska smälta ihop så fint som möjligt. Den är väldigt fluffig och inte så kompakt. 
Sista borsten heter Hick 116 är en platt ögonskuggsborste som ni finner HÄR!  Först trodde jag att detta var en concealerborste. Men det är faktiskt en ögonskuggspensel som är till för att applicera ögonskygga på hela ögonlocket. Ska jag vara helt ärlig, är inte detta någon favorit direkt. Den är alldeles för hård för att lägga ögonskugga med. Men den passar perfekt till att lägga highlighter med, på exempelvis brynbenet. 
 
Om ni har någon utav dessa borstar får ni jättegärna kommentera under vad ni tycker om dem! 
Annars får ni ha en jättebra dag så hörs vi! 
 

Just Ordered - Gerard Cosmetics

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
 
Titta vad jag har beställt! Det är två Hydra Matte Liquid Lipsticks från Gerard Cosmetics. Jag har länge velat prova dessa läppstift, då de har trendat väldigt mycket. Jag har hört mycket bra om dessa läpprodukter så jag passade på att beställa hem två läppstift från Madlady då man fick 20% rabatt. 
 
Det är alltså ett flytande läppstift som sedan torkar på läpparna och blir matt. Hur coolt? Jag köpte i färgerna Skinny Dip och Serenity. Jag hoppas färgerna är lika fina som de ser ut att vara på bilderna. 
 
Har någon av er testat dessa produkter? Vad tycker ni isåfall? Let me know! 
 

Utgång i Uppsala

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
 
Heeej mina favoriter! Nu undrar ni säkert vart jag har tagit vägen? Jag har varit frånvarande från bloggen i en vecka nu, men det beror på att jag har haft fullt upp. Jag har jobbat mycket och umgåtts med min pojkvän. I Lördags tog jag dessutom tåget helt själv till Uppsala för att möta upp mina bästa vänner. Mina närmaste vänner bor nu i Uppsala och Stockholm, så långt bort, haha. Att ta ett tåg själv var ett stort steg för mig, jag har sådant starkt kontrollbehov att jag får ångest när jag ska göra nya saker, även om jag vet att allt kommer gå bra. Men jag känner mig så glad och stolt när jag väl har utsatt mig för en situation jag inte är bekväm med. Känner någon igen sig? 
 
I Uppsala firade vi Filippas bror som fyllde arton år. Kvällen var väldigt rolig och speciellt när man är återförenad med sina bästa vänner igen. Vi var ett härligt gäng på ungefär tio personer som gick ut och festade. Det är alltid mycket roligare att gå ut och festa när man är ett stort gäng, enligt min åsikt. 
 
Hur mår ni förresten? Mår ni bra? Jag mår i allafall betydligt bättre nu när all min ångest har lagt sig. Jag får dessutom jobba lite när som, vilket också är en trygghet. 
 
Håll utkik på bloggen nu! Det kommer komma upp en del två på recensionen av wilma Holmqvist sminkborstar och även ett inlägg om hur man kan utsmycka sitt rum. Dessutom har jag även beställt lite smink ni senare ska få se! 
 

Recension - Hick borstkollektion. Wilmas Beauty del 1

Skrivet:    ·  Alla inlägg, recension, skönhet
 
Hej mina sminknördar!
I detta inlägg tänker jag recensera Wilma Holmqvists sminkborstar från kollektionen Hick. Jag fick hem dessa borstar för lite mer än en månad sedan. Jag köpte hennes Kit med 10 sminkborstar, men i det här inlägget tänker jag endast recensera ansiktsborstarna. Ögonskuggsborstarna får ett separat inlägg. Kommentera gärna om ni vill se en recension på ögonskuggsborstarna! 
 
Generell bedömning - Alla dessa sminkborstar är otroligt mjuka och superfina. De håller sig i både skicket och formen efter en ordentlig rengöring. Än så länge har ingen borste tappat ett enda hårstrå, vilket är superbra! Borstarna är 100% djurvänliga och tillverkade av syntetiskt borsthår av högkvalitet, vilket även där är jättebra. 
 
Läs den indivuella bedömningen nedan. 
Stor puderborste - HICK 111   (LÄNK HÄR)
 
Den här puderborsten är precis så man vill att borsten ska vara. Den är rätt stor och lagomt kompakt, vilket gör att pudret lägger sig ovanpå borsten som gör appliceringen lättare. Har endast testat denna borste till kompaktpuder, så vet inte om den är bra till löspuder. 
Snedställd kabukiborste - HICK 112  (LÄNK HÄR)
 
Denna borste är en stor favorit! Den är väldigt kompakt och perfekt formad för att lägga en snygg contour. Jag kan tänka mig att den funkar lika bra till rouge. Den suddar även ut skarpa linjer jättebra. Nackdelen med denna borste är att borstskaftet är så pass tugnt och brett, vilket gör att en noggrann applicering blir jobbigt åt handen. Skaftet hade varit mycket bättre om den såg ut som borsten nedan. 
Smal ansiktsborste - HICK 114  (LÄNK)
 
Denna borste har många användningsområden. Jag har använt den till rouge och då har den varit jättebra, verkligen. Men man kan även använda den till exempelvis puder till under ögonen, highlighter eller mer exakt applicering av contour. Stårna är så pass långa att man kan sudda ut linjer jättelätt. 
 Rund kabukiborste - HICK 115   (LÄNK)
 
Den här borsten är väldigt lik puderborsten, men den är mer kompakt och har kortare strån. I början tycker jag det var svårt att hitta ett användningsområde till denna borste. Men sedan märkte jag att det funkade perfekt till att tona ut linjer. Alltid när jag har applicerat contour och rouge brukar jag använda denna borste för att tona ut linjerna ännu mer. Resultatet blir jättefint! 
 
Dessa borstar får betyg 5/5! 
Hela kittet (dessa borstar + 6 ögonskyggsborstar) kostar 398 kronor! 
 
 

Det var Clara Henrys klänning!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Ni hittar klänningen här! (adlink)
 
Hittade denna supersnygga klänning på NaKd. När jag kollade närmare såg jag att det är Clara Henry som designat denna klänning, hon är så duktig! 

Firar 1,5 år!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
Hej mina favoriter! Idag firar jag och Philip 1,5 år tillsammans. Vi ska åka iväg och relaxa och sedan antar jag att kvällen bjuder på en mysig stund. 
 
Jag såg i Helen Torsgårdens vlogg att hon hade fått hem en prenumerationsbox från dejtbox. Det är alltså en box som är utrustat med allt som behövs inför en dejt? Hur bra?! En sådan box vill jag verkligen köpa någon gång, perfekt när man har så dåliga idéer! 
 
Hoppas allt är bra med er! 
 

Den vinröda kavajen

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
 
Kavajen hittar ni här! 
 
 
 
 

The body shop - British Rose

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
The Body Shop - Fresh Plumping Mask, British Rose
 
Hej finaste! Just nu sitter jag och lyssnar på Spotify's egna chillista och tar det lugnt. Jag har även applicerat ett tunt lager av The Body Shops nya ansiktsmask! Jag såg att de hade fått in jättemånga nya ansiktsmasker, så jag var tvungen att köpa en. Jag valde ansiktsmasken i namnet British Rose som ska återfukta ansiktet supermycket. Denna/dessa masker är inte testade på djur, vilket jag personligen tycker är väldigt bra. Den här masken har massor av rosenblad i sig, vilket jag tycker känns lite extra lyxigt. Doften är även väldigt fräsch och luktar rosor. Den kostar 195 kronor! 
 
Ett tips är att applicera ansiktsmasker med en gammal foundationborste! 
 
Än så länge känner jag inte att min hy blir mjukare, men det märks nog när jag tvättar bort masken. Jag får uppdatera er senare om ni vill det!  Helen Torsgården har gjort en video på Youtube där hon pratar om dessa olika masker och vad de är bra för. Ni borde kika in den! 
 
Jag fick även med en test på deras ansiktsmask som heter Ethiopian Honey, som också ska vara bra för att göra huden mjukare och mer återfuktad. Är så exalterad på att testa den! 
 
Någon av er som har testat någon av dessa masker? Kommentera gärna! 
 
KRAMAR! 
 

Jag har köpt en bil!!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
 
Jag har alltså köpt en bil!! Hur coolt är inte det? Vuxenpoäng, haha. 
I lördags åkte jag och mina bröder ner till Stockholm för att köpa denna bil, visst är den fin? Det är en Volvo S40 för er som vill veta. Känns så skönt att jag äntligen kan köra runt utan att vara beroende av att någon annan i familjen behöver bilden, utan nu har jag min egna bil! Bilen är även en automat, vilket känns så otroligt skönt, ingen stress för att köra bil längre, haha. 
 
Är supernöjd med mitt köp! vill ni ha fler och bättre bilder kan jag absolut fixa det! 
 

Relax

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar

Randombilder från google

I tisdags åkte jag och min kompis Mikaela in på en relaxavdelning, hur skönt ? Ibland behöver man dagar då man skämmer bort sig själv och sin kropp. Vi var helt själva inne på relaxen, vilket betydde att vi kunde prata om precis allt utan att någon runt om skulle bli brydd. Dock blev det väldigt varmt efter ett tag. Vi badade för mesta dels bubbelpool och bastu då och då. Men som tur var kunde man gå ut till en simhall och doppa sig i det kalla vattnet, eller dra i ett snöre så en hink med vatten tömdes på en.

Det blev en riktigt mysig dag !

Måndagens dejt

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar

Hej! Hur mår ni? Jag mår faktiskt jättebra!

I måndags åkte jag och min fina pojkvän till mimos i stan och åt världens godaste middag. Jag tycker det är jätteviktigt att hitta på mysiga saker tillsammans, så en middagsdejt blev perfekt ! Efter middagen åkte vi hem till min pojkvän och myste ner oss i sängen och kikade på några avsnitt av serien vänner. Kvällen blev jättemysig!

Vad har ni haft för er ?

Vanliga frågor om självkänslan

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självkänsla/självförtroende
Följ mig på snap --> emiliasjodin 
 
Hej mina favoriter! Som ni kanske vet så brinner jag för att förbättra självkänslan. Jag själv har haft otroligt dålig självkänsla, men jag har lyckats träna upp den. Därför vill jag gärna hjälpa, så gott jag kan, så många som möjligt! I det här inlägget tänkte jag ta upp de vanligaste frågorna om självkänslan och svara på dem. Har ni några frågor eller något ni vill tillägga så kan ni gärna lämna en kommentar! 
 
 
Hur hanterar man sin partner med dålig självkänsla?
Närhet tror jag är det viktigaste. Att försöka göra personen i fråga trygg, sedan kommer nog det mesta sköta sig själv. Att ge små komplimager skadar aldrig, men man får tänka på vad man säger för komplimanger. Att säga att någon ser smal ut kan tolkas på många olika sätt. Säg istället komplimanger som inte kan tolkas negativt, till exempel vad vacker du är, vilka fina kläder du har, jag älskar dig osv. 
 
 
Får man bättre självkänsla av att gå ner i vikt? 
Det här svaret är både ett ja och ett nej. Lever man väldigt ohälsosamt kan en viktnedgång bidra till en förbättrad självkänsla, men inte alltid. Självkänslan sitter nämligen i psyket. Det betyder alltså att man själv som individ måste lära sig att älska sig själv. Har jag till exempel komplex över att jag har stora lår så kommer inte komplexet försvinna för att jag går ner i vikt. Visst, låren kan bli betydligt mindre men komplexet blir inte mindre för det. Självkänslan blir bättre när man själv har bestämt sig för att man duger precis som man är, oavsett hur man ser ut. Jag kommer tänka precis likadant om mina lår idag som den dagen då jag gått ner i vikt. Det enda som kan få min självkänsla att bli bättre är att  jag måste acceptera hur jag ser ut, att tycka att jag är fin oavsett hur tex mina lår ser ut. 
 
Hur får man bättre självkänsla om man inte har möjlighet att prata med en kurator/psykolog? 
Först och främst har alla möjlighet att prata med en kurator/psykolog om man vill. Dock kanske man är på resande fot eller har andra hinder. Det finns otroligt mycket saker man kan göra själv för att förbättra sin självkänsla. Här kommer några tips: 
 
1. Lura hjärnan att du har bra självkänsla. Sträck på ryggen, bär dina favoritkläder och visa att du är trygg i dig själv (även om du inte är det). På så sätt lurar du hjärnan att du är vacker, vilket kommer resultera i att du till slut kommer att tycka så! 
 
2. Sluta jämför dig med andra! Alla har något de inte gillar hos sig själva. 
 
3. Våga säg att du är vacker. Våga vara nöjd med en bild på dig själv!
 
4. Skriv ner komplimanger du brukar få i en bok, och läs dem när du känner dig nere! 
 
Hur märker man om man har dålig självkänsla?  
Det är väldigt svårt att veta vart gränsen går, men har man så pass jobbigt med sitt utseende att man undviker vissa situationer/ögonkontakt osv, så kan det bero på dålig självkänsla. Jag skulle säga att en dålig självkänsla är när man inte kommer överrens med sin egna kropp, att man inte känner sig nöjd med hur man ser ut. Man kanske väljer luftiga/tighta kläder istället för de man egentligen vill bära. Man kanske undviker att gå på fest för att man känner sig ofin. Att man inte vågar visa sig osminkad. 
 
Det är svårt att vara social när man har dålig självkänsla, hur blir man mer social? 
Man får helt enkelt ta det i små steg. Att träna upp sin självkänsla är inte lätt, och att dessutom behöva vara social kan vara ännu jobbigare. Mitt tips är att umgås med de människor man trivs med, och sedan träffar nya människor tillsammans. Planera ett ämne du vill prata om i förväg eller hitta på roliga saker där man inte behöver sitta mitt emot varandra och prata. Hoppa in i en diskussion med din bästa vän och en person till för att inte behöva prata om saker på egen hand. Ibland kan man tro att man är världens tråkigaste och drygaste människa för att man bara sitter där på en stol och inte vågar prata med människor. Men så länge man är trevlig och hälsar på folket kommer ingen tycka något negativt om dig. 
 
Hur hanterar man kommentarer som påverkar ens självkänsla negativt? 
Hade man haft en bra självkänsla hade inte en elak kommentar påverkat dig huvudtaget. Har man dessvärre inte det får man ta det med en nypa salt. Att tänka att personen som säger denna kommentar är avundsjuk eller själv har väldigt dålig självkänsla. Ett bra sätt att hantera en elak kommentar är att säga "ursäkta mig, men jag älskar mitt utseende och du har ingen talan när det gäller min kropp". När man säger en sådan modig mening så förstärker man sin självkänsla samtidigt som man står upp för sig själv. Man ska inte ta skit! 
 
 

Trendigt - Choker

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Innehåller Adlinks 
                    1 LÄNK                                             2 LÄNK                                           3 LÄNK 
                 4 LÄNK                                            5 LÄNK                                            6 LÄNK 
 
 
 
Hej finaste ni! Har ni fallit för denna så kallde "chokertrend" ? Själv tycker jag det är superfint med en choker så länge det inte blir för tufft, förstår ni hur jag menar? Jag gillar när det är väldigt stilrent, att en choker blir som en liten detalj. Min favorit av dessa chokers här ovan är nummer 3 och 4. Vilken är din favorit?
 

Lace Up Blouse

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
 
 
 
 
Hej där! Jag har aldrig vågat mig på trenden med snörade toppar, men här om dagen köpte jag en blommig blus med snörning, riktigt fin! Jag hade på mig detta igår då jag firade min pojkvän som fyllde år. Blusen hittar ni på GinaTricot! 
 
Hoppas allt är bra med er! KRAMAR! 
 
 

Tips - Brush Cleaner

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
Borste från wilmasbeauty och Brush Cleanser från Kicks. 
 
Hej alla fina! Jag måste bara tipsa er om denna supersmarta rengöringsspraysen för sminkborstar. Som ni ser på första bilden så blir borstarna verkligen rena. Det enda man behöver göra är att spraya två gånger på en sminkborste och sedan torka av den på en handduk, sen är den ren, hur bra? Jag vet att många av er inte tvättar era sminkborstar så ofta som man borde (minst en gång i veckan enligt min åsikt), så därför är denna produkt jättebra att använda mellan de ordentliga tvättarna. Tyvärr räcker det inte att endast tvätta sminkborstarna med denna produkt då den inte rengör på djupet.
 
Man kan använda denna spray om man använder samma borste till olika färger. Till exempel om man först använder en mörk ögonskugga och sedan vill man använda en ljus. Då behöver man bara spraya på borsten och torka av den på en handduk och sedan kan man använda den direkt efteråt!