Emilia Sjödin

Är jag och mitt ex påväg att bli tillsammans igen? Q/A
 
Vad var det jobbigaste med att flytta till en egen lägenhet?
Jag ändrar om frågan till "Vad är det jobbigaste med att bo själv?", eftersom jag flyttat till massa olika lägenheter. Första gången jag flyttade och skulle bo själv så var ensamheten så otroligt påtaglig. Man saknade småsakerna från familjen. Att kunna dricka kaffe på morgonen tillsammans med någon, att någon frågar hur dagen har varit osv. Redan andra dagen efter jag flyttat till Umeå så bröt jag ihop. Jag minns att jag satt mig på golvet och storgrät, men det gick över rätt snabbt. Jag var rädd för att inte klara mig själv, men allt har gått superbra! Man klarar av så mycket mer än vad man tror, man måste alltid lita på sig själv. Bästa uttrycket jag vet är " Det löser sig", för vet ni vad, det gör alltid det.
 
Idag älskar jag att bo själv, att kunna bestämma själv, ha mina saker för sig själv och att kunna bjuda över vänner och bara sitta i köket och prata, istället för att låsa in sig på sitt rum och sitta på en säng en hel dag. 
 
Du är sjukt duktig på att fotografera, men skulle uppskatta några fler personliga inlägg, möjligen inlägg om kärlek, fester, din mamma osv. Det vore kul att läsa om. 
Tack vad glad jag blir! Absolut kan jag fixa mer personliga inlägg men vet inte riktigt vad jag ska skriva om? Vad är intressant? På senaste tiden har jag skrivit jättemycket om mina kärleksproblem men jag försöker lägga dem på hyllan nu ett tag. Det tar för mycket energi av mig. Hmm, fester? Jag har festat en hel del i både ung och vuxen ålder, men jag vet inte riktigt vad jag skulle dela med mig av? Känns som att alkohol är ett känsligt ämne? Men jag kanske har några roliga historier på lager jag kan dela med mig av. Inlägg om min mamma vill jag verkligen göra fler av, men det är svårt eftersom vi inte kan skapa nya saker tillsammans, det är bara mina minnen jag kan gå på. 
 
 
 
Vem fotograferar dig? 
9/10 gånger är det jag själv som ställer upp min kamera på ett stativ och fotar mig själv. Några enstaka gånger har min bror Mattias fotograferat mig, eller min kompis Nanna eller Moa- Stina. Min header har bland annat Moa-Stina fotat! 
Nanna har fotat denna bild, men jag har redigerat den. 
 
Vem är din största inspirationskälla? 
Jag har fått några nya inspirationskällor på senaste tiden. Här har ni några: 
Sorelle Amore, Jessica Kobeissi och Julia Trotti.  
 
Är du kär? 
njaaae nej. Jag skulle inte säga att jag är kär. 
 
 
Är du och ditt ex påväg att bli tillsammans igen? Varför gjorde ni slut från första början? 
Hm, nej vi är inte påväg att bli tillsammans igen. Jag undrar verkligen varför du frågar det, haha? Jag har träffat honom två gånger den här sommaren, men som vänner och inget mer. Varför vi gjorde slut är en väldigt känslig fråga. Det jag kan säga är att min magkänsla inte kändes bra. Jag har aldrig tyckt illa om honom på något vis, tvärtom. Det var heller aldrig något som hände mellan oss som gjorde att vi var tvugna att göra slut. Känslor tar bara slut, och jag skulle säga att vi är vänner idag. 
 
Har du barn? Hon är supersöt! 
Nej, Linnea är min lillasyster. 
 
 
Finns du på Tinder? 
Ja, kan däremot inte säga att jag är speciellt aktiv där. 
 
Förut hade du väldigt stora bilder på bloggen, hur fick du dem större än 1000px? Varför slutade du med stora bilder? 
Blogg.se tillåter bilder att max vara 1000px i bredd. Mina bilder jag hade för ett tag sedan var 1200px i bredd och det fixade jag genom att först i Photoshop bestämma bildens storlek och sedan laddade jag upp bilderna på tinypic.com. Jag klistrade sedan in Html-koden från bilden i mitt inlägg istället för att ladda upp en bild. Dock blev jag osäker om jag fortfarande hade ensamrätt på mina bilder eftersom jag laddade upp dem på en annan sida än på bloggen. Därför valde jag att sluta med det. Plus att bilderna inte blir sparade i arkiven här på bloggen. Här under ser ni en bild i 1200px. (Klicka på bilden för att ladda upp stora bilder). 
Image and video hosting by TinyPic
 
Vill veta mer om din mamma, kan du inte visa mer ifrån vad du skrev i din bok? 
Oj det var längesedan jag gjorde inlägg om den boken, men absolut, jag kan kika igenom den och se om det finns något mer jag kan dela med mig av. Det var väldigt lägesedan jag läste i den. 
 
Har du någon gång gjort något som du ångrat fruktansvärt mycket i efterhand? 
SÅ SÅ många gånger jag har ångrat mina handlingar. När det gäller kärlek så ångrar jag ingenting, däremot finns det saker man kan ha gjort annorlunda för att vara snäll mot sig själv. Förutom kärlek så ångrar jag att jag raderat mina tidigare bloggar. Att jag slängt gamla mobiler. Tänk att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om min vardag då mamma fanns med, eller hur jag bloggade när jag var som mest trasig. Eller att kunna läsa sms-konversationer med min mamma. 
 
Vill se mer inlägg om smink! 
Jag älskar att blogga om smink, men nu under sommaren använder jag knappt smink. Har inte köpt en enda sminkprodukt, vilket är rätt imponerande för att vara mig, haha! Vi får hoppas på att hösten bjuder på mer smink. 
 
 (En animerad bild som jag har gjort).