Mitt 2013 år

Skrivet:    ·  Årssummé
Oj, vad ska man säga om Januari? Jag hade min första skolbal som var jätterolig, min blogg fick statistikrekordet  och jag fick jättemånga stöttande kommentarer, ni är så söta. Min familj tände ljus vid min mammas grav eftersom det hade gått ett helt år sedan hon gick bort. Sedan har jag allmänt tokat runt i skolan.
 
 
 
Februari - Under den här månaden tyckte jag det var kul att träna vilket jag gjorde ofta, nu hatar jag det haha. Den värsta dagen var nog när jag och mina kompisar hade haft någon filmkväll har jag för mig att det var, alla fick väl paltkoma och dagen efter skulle vi åka in och träna på friskis (ett jobbigt pass). Vi hade planerat att vi skulle äta frukosten på stan så medans vi tränade var vi vrålhungriga och det var så jobbigt haha! Kommer nog aldrig glömma den dagen.
Jag har varit hemma hos Lina på alla hjärtansdag med några kompisar och då blev det ett rån i affären under oss och det hade skett skottlossningar, läskigt. Skotercrossen var jag och kollade på, väldigt roligt.
 
 
Här hände det mycket. Jag och mina familj åkte upp till fjällen och åkte skoter, det var jätteroligt! Jag hittade mystiska lappar i stugan som jag tror en liten unge hade skrivit, det var ett litet uppdrag som gick ut på att jag skulle leta lappar och få reda på varför stugan var hemsökt, haha. Det slutade med att en bebis hade dött i en barnstol och något jättekonstigt haha. Sedan var det påsk och då var hela min familj, mina kusiner och några vänner till oss hemma hos en bekant, där de söp och anglade varje dag, väldigt mysigt faktiskt. 
Jag åkte iväg till siba med pappa för att köpa min lilla älsklingen Mac datorn! Jag kommer ihåg hur glad jag var! Jag blev facerapad och fick namnet Torbjörn av Gustav och han kallar mig fortfarande Torbjörn...
En annan rolig dag var när jag och mina vänner hade lunch och vi skulle gå till pizzerian och äta mat, och det blåste så in i att vi kanppt kunde gå, kommer ihåg hur mycket vi garvade, vi sprang lite då och då för att vi skulle skynda oss för annars hade vi blåst iväg haha. Inne på pizzerian blev alla ofräscha och våra hår stog ut åt alla håll och vi åt jättesulligt. Men månaden var kul ändå. 
 
Den här månaden hade jag och Nanna otur med klädvalet, vi hade lika stuk på våra kläder två dagar i rad, haha. En annan dag hade jag en lika tröja som Fanny haha. Jag gick i nian och det var våran tur att samla in pengar inför polenresan och då fick vi engagera spökvandringen, det var kul och läskigt men efter ett tag blev det långtråkigt, haha. Jag hälsade på Mikaela och fotade hennes valpisar. Lina fyllde år och vi firade henne med ett roligt kalas. Jag fotograferade Emelie, lärde mig att locka håret med en penna, var typ besatt av patrick i svampbob, haha. 
Maj - oj, här kollade jag, Filippa och Mikaela på skräckfilm, vi såg mama på bio och det var skitläskigt. Vi satt längst bak, hade jackor över huvudet och typ skrek genom hela filmen, haha. Eller inte Filippa för hon är van att se på skräckfilm men jag och Mikaela var livrädda. Jag hade en mysig kväll med mina vänner ute sent på kvällen, satt och pratade och jag tror till och med att vi hade varit ute på en moppetrip och så hamnade vi vid en bro där vi spelade musik och hade det jättemysigt, saknar den tiden. Sedan var det dags för polenresan och alla nior på hela skolan åkte ner till polen och hade det jättekul! Ett minne för livet, verkligen. Både hemska och skitroliga dagar. 
Juni, här hände det mycket. Skolavslutning med fest på kvällen, 9A skiter i de sexuella, åh minnen! Det hände så mycket under juni så jag tänker bara rabbla upp lite snabbt. Jag fick en av mina bästa glossyboxs, jag och Jessica blev jagade av kossor efter båten Jessica rodde haha. Firade midsommar i Jessicas stuga, det var jättemysigt och roligt. Jag badade mycket, hade mysiga kvällar med mina vänner under bron i vår by där vi snackar om allt möjligt tills sent på natten. Jag fyllde 16 år också, kommer dock inte ihåg vad jag gjorde på min födelsedag. 
I juli var jag ute med mina kompisar väldigt ofta, roliga standfester och många roliga minnen. Jag åkter till Aquva nova med Filippa och Mikaela, jag åkte hem till Lina och solade och badade, Kristin var även med då, vi alla brände oss nog väldigt mycket, har nog aldrig varit så brun som jag var då. Jag och mina kompisa tältade och badade vid en mysig badplats. Jag och mina vänner tog en tur med våran båt då vi jagade en bäver vi var rädda för haha. Sedan hade jag även en släktträff som var mysig. 
 
Jag var på sabaton konserten, bodde i husvagn med kompisar, blev bjuden till en stuga mitt ute i sjön hos en släkting, åkte på pokerrunn med Filippa och Nanna, blev kompis med Dåris (ida). Gjorde det läskigaste i hela mitt liv eftersom jag började första året i gymnasiumet helt själv. Fiskade med brodern min väldigt mycket, skar min fot så jag inte kunde gå, haha jag hoppade ner från en trappa bara. Hade en finkväll med mina vänner då vi blev bjudna på mat av Filippa vilket var jättemysigt. 
I september gick jag och mina vänner på ggs - granny goes street där vi såg på framförallt Norlie & KKV vilket var  superkul. Jag blev allt bätte kompis med Emma och Nathalie, mina små töntar. Jag fick hem mig fotobok som jag hade gjort själv, blev väldigt nöjd med den. Jag sportade på egen hand, hur orkade jag, haha. Det hamnade en bild på mig och Nanna i det här kollaget såg jag, men det är en gammal bild haha, ta bort den. 
Oktober - Jag och Filippa gick på en rolig fest i bjurs. Min blogg fyllde 1 år! Jag åt lunch med mina vänner på stan som var stressande eftersom jag skulle hinna tillbaka till skolan igen, haha. Vi pratade inte så mycket under lunchen utan vi åt snabbt och sedan skynda alla sig tillbaka till sina skolor igen. Jag fick min skoldator. Jag satt upp en hylla i mitt rum. Gjorde hemlagad pizza. 
 
 Jag köpte en ny skoterhjälm, rosa såklart. Skrev ett långt inlägg om cancer när jag hade köpt rosabandet som finns under kategorien min mamma gick bort i cancer. Jag fotade inför min julkalender som inte riktigt höll dagarna haha. Jag fotade mig själv en hel del. Myste med kissemissen. Fotade ljung i fint solljus. 
 
 
 
 December var glossybox månaden, haha. Jag fick julboxen och guldboxen vilket är dem bästa boxarna jag någonsin fått tror jag, sjukt bra grejer för bra priser. Sedan var det jul också, jag bakade lussebullar och pepparkakor och lade ut en hel julkalender med tips till er. Jag fotade självporträtt och gjorde om min design på bloggen. Jag fick fina julklappar. December är ännu inte slut med jag kan redan säga nu att det kommer mycket bilder under nyår kan jag tänka mig, men det kan jag lägga ut i efterhand i så fall. 
 
Mitt år har varit fantastikt bra, en av dem bästa och en av dem sämsta. Jag har hunnit med mycket skoj och upptäckter samt kommit långt i min sorgprocess stolt. Jag har träffat nya fantastiska människor och kommit mycket närmare mina syskon. 
 
Hur har erat år varit? 
 
Nu peppar vi inför 2014 som kommer bli ännu bättre får vi hoppas på, jag har inte kommit på något nyårslöfte än men jag minns att mitt förra löfte var att träna mer och ta chanser vilket jag tycker att jag har lyckats med väldigt bra. Träna har jag inte gjort så mycket egentligen men mer än vad jag har gjort dem andra åren i alla fall så jag är då nöjd. 
 
Vad hade ni för löften?
Vad ska era nya löften bli?
 

Övningskör

Skrivet:    ·  självporträtt
Hej på er! Idag har faktiskt jag setat bakom ratten i bilden och övningskört. Jag körde 4.5 mil vilket var en väldigt lång rutt men det var kul. Jag och pappa fick snacka genom lite saker och nu är jag helt tvärslut. Jag vaknade runt halv ett så jag var ganska trött när jag satt mig i bilden, haha. Nu börjar det bli mörkt ute och jag är trött igen, kan det inte komma lite snö nu så det blir lite mysigare och ljusare ute. Dessutom har jag faktiskt skoterkort nu, jag har även köpt en ny hjäl, fått nya glasögon så jag är verkligen redo för vinter nu! Har hört att de har hotat med -37 grader längre fram i vinter, usch vad kallt.
Vad har ni gjort idag? Har ni haft det bra?

28 december

Skrivet:    ·  självporträtt
Hej på er! Nu har jag äntligen fixat min blogg klart, jag blev så frustrerad när bilderna förstorades av sig själv så jag gjorde om hela designen istället. Idag har jag haft sjukt ont i huvudet och det känns som jag har haft någon ond ande i mig, haha. Har ni någon gång varit med om att alla tankar man tänker låter agresiva även fast man normal och glad? Jag tog en promenad eftersom jag ville få frisk luft, men när jag hörde mina egna fotsteg blev jag irriterad för att det lät agresivt, lika så min musik jag hade i öronen, det lär som om hela världen var arg på mig, haha. Har ni någon gång varit med om det här? Jag har haft så fler gånger men det var när jag var liten.  
Blev väldigt frustrerad i alla fall, men som tur var försvann det efter en halvtimme kanske. 

Problem med bloggen, hjälp mig

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej! Jag har ändrat min design, och nu blir mina bilder större och suddigare? Hur får jag bort det? Jag laddar upp bilderna i små storlekar men ändå blir bilderna förstorade i bloggen? Jag förstår inte. Om det finns någon där ute som vet vad felet är så är jag jättetacksam om du hjälper mig! 
 
 

Mina julklappar

Skrivet:    ·  Alla inlägg
* Skoterglasögon - 509
* klockarmband 
*klockring 
*halsband 
*örhängen 
* filt 
* 500kr

Lucka 24

Skrivet:    ·  
Hej! Förlåt för att jag har varit så seg med att ladda upp de olika luckorna i julkalendern. Jag har inte planerat och jag har inte haft tid nu på slutet, hoppas det är okej. 
 
Dagens tips handlar iaf om fokus, fokus på motivet med suddig bakgrund, och skarp skärpa på hela bilden. 
 
Det handlar alltså om att ändra bländaren (F). På första bilden har jag bländaren 16 vilket gör att hela bilden blir skarp, både motivet och bakgrunden. På andra bilden är motivet i fokus och bakgrunden är suddig. Det här är bra för att man ska kunna ta bort störiga saker från bakgrunden för att man ska fokusera mer på motivet än bakgrunden. Fotar man med låg bländare utomhus när solen lyser kan man lätt på bokéh effekt vilket jag tycker är fränt, om ni inte vet vad Bokéh är så finns det en länk HÄR! 
 
Hög bländar tal (16) ger fokus i hela bilden. 
Lågt bländartal gör bakgrunden suddig (5.0)
 

Okej, hur stället man in det här på kameran då, kanske ni undrar?
Först vrider ni "hjulet" för att ställa in kameran på AV.
Sedan uppe i mitten på skrämen kommer det stå F 12 till exempel och det är det ni ska ändra till så lågt som möjligt eller ett högre tal. Testa er fram, det är inget som blir bra för första gången ibland måste man justera andra  slutartiden och iso för att det ska ljuset ska jämna ut sig. Eller iaf Iso, jag tror inte att man kan ändra slutartiden på AV. 
 

Lucka 23

Skrivet:    ·  
Hej! Här kommer ett tips jag gav er förut, den finns även i bloggen men jag tänker pubblicera det igen. 
Tipset är hur man gör en egen minifotostudio om man till exempel ska fota småsaker. 
Ta först fram ett papper som du antingen viker på mitten eller så ställer man pappret mot väggen som jag gjorde på bilden. 
Lägg lite plastfolié över för att bilden ska bli glansigare. Svårare än så är det inte. 
Ni ser ju själv skillnaderna mellan bilderna om man har plasten över eller inte. 
 
 
 

Lucka 22

Skrivet:    ·  
Bilder från Lina flodins linafoto.blogg.se 
 
Jag har hittat ett jättesmart tips från Linas blogg. Nämnligen så att man kan fota ute i regnet utan att kameran blir förstörd, såvidare man inte har köpt ett vattenskydd till kameran. Men hon hade visat att man kunde göra ett eget vattenskydd genom att tejpa fast en vanlig plastpåse runt kameran, och sedan lämna ett hål för ögonmusslan så att man enkelt kan kolla i kameran när man fotar. Smart va?
 
 

Lucka 21

Skrivet:    ·  
 
Läs fotoböcker! Man får reda på hur sin kamera fungerar, alla grunderna osv. Jag har dem två första böckerna från Scott Kelbt och jag verkligen älskar dem här böckerna. Man får mycket inspiration och tips. Finnns att köpa på kamerabutiker eller får man dem med när man köper en kamera. 
 
 

Lucka 20

Skrivet:    ·  
Dagens tips får bli att man ska reflektera över era bilder, samma sak man gör med skolarbetet. Vad blev bra och vad blev dåligt? Och varför? Ta del av dina gamla bilder och jämför, varför blev den här bilden bättre? På så vis lär man sig att fota bättre bilder. 
 

Nudie

Skrivet:    ·  shopping
 
Hej! Idag var jag ute på stan för att fota mig för mitt skoterkort, och jag hade lite tid över och då gick jag in på åhléns och hittade den här (första två bilderna) sjukt snygga ögonskuggspaletten från viva la diva som var en kopia av Urban Decays naked palett. Jag blev så glad eftersom jag alltid har velat haft en naked palett men den är så dyr typ 400-500 spänn, men kopian kostade endast 149kr vilket var ett kanonbra kap! Supernöjd. 
 

lucka 19

Skrivet:    ·  
Förlåt, men igår av någon anledning hade jag helt glömt bort att lägga ut lucka 19 på bloggen. 
Det här tipset är iaf att man ska fota en översiktsbild, en konstig bild, en fin bild, och en ful bild på samma ställe. Det är då man upptäcker dem charmiga bilderna. Testa! 
Även de fula bilderna kan bli något bra. 

Lucka 18

Skrivet:    ·  
Dagens tips får bli mitt älskade redigeringspogram som ligger online! Den heter picmonkey.com och där kan man redigera nästan hur som helst. Redigerar alla mina bilder därifrån och det har varit min favorit sedan långt tillbaka! 
 

Glossybox - Julboxen

Skrivet:    ·  
Hej! Idag fick jag ännu en till glossybox, nämnligen julboxen (och nyår). Jag orkade inte fota nå bra så ni får nöja er med det här. 
 
1. D:FI - volume cream 
Volymcreme som ger ditt hår den där extra fylligheten samtidigt som den skapar ett lätt stadga och textur. Applicera jämnt fördelat i handdukstorkat hår och style sedan som vanligt.  Orgnialprodukt 169kr/200ml. Jag fick orginalprodukten. 
 
2. Nails INC - Victoria Nail polish 
I en vacker vinröd färg så är detta lättapplicerade nagelack lika trendigt som klassikt. Det är det självklara valet under jul- och nyårsfestligheterna och passar lika bra till svart som mönstrat. 
 
3. RENU - Lip and eye active lift. 
prisvinnande mirakeltreatment som mjukgör, vårdar och boostar huden kring ögon (motverkar också påsar och mörka cirklar!) och läppar. Dutta försiktigt på krämen men undvik ögonlocken. Orginalprodukt 399kr/ 15 ml. Och det är var 25 ml så jag antar att den är jävligt dyr för att vara så liten. 
 
4. Elizabeth Mott - it's so big volumizing mascara (exklusivt för glossybox)
Med glimten i ögat höjer Elizabeth Mott volymen på dina fransar utan att de smular sig. Volymen byggs upp av en timglasformad borste som fördelar exakt rätt mängd över dina fransar. Orginalprodukt 159kr/10ml, jag fick 4 ml. 
 
5. Ardell - starter kit 
Framhäv ögonen med lösögonfransar av högsta kvalitet! Ardells lösögonfransar är världens mest sålda och älskas världen över av makeup-artister och kändisar. Orginalprodukt 109kr /st. 
 
 

Glossybox - Golden box - jul&nyår

Skrivet:    ·  
Hej! Idag fick jag hem min golden box, som jag har längtat. Det här är alltså en box man måste beställa utanför prenumerationen, men det är fortfarande samma pris för en box. I den här boxen är alla produkter orginalprodukter vilket jag tycker är skitbra, jag verkligen älskar alla grejerna jag köpt. Det här ska egentligen vara en "julklapp" men jag kan inte vänta när det ligger ett paket till mig, haha. Boxen är alltså till för julen och nyår. 
 
 
ABSOLUTE! - Absolut Perfume Stick 
Kom i feststämning inför jul och nyår med denna förförande och sofistikerade doft, inspirerad av New York- staden som aldrig sover. Den lyxiga förpackningen är smidig att ta med sig i handväskan för att bättra på din doft under kvällen.  99kr 
Butter London - 3 free Nail Lacquer-Vernis 
målade naglar är pricken över i:et som gör dig sådär extra jul-och nyårsfin. Sedan starten 2005 har butter London blivit kända världen över för sina nagelack. Du ger jämn och glossy yta som håller längre i trendkänsliga färger som gör dina naglar till en accesoar i sig!  165kr.
EuPhidra - Conditioning Lipstick 
Tycker du det är svårt att hitta ett läppstift med lång hållbarhet samtidigt som det är återfuktande och ger glans? Då kan detta läppstiftet från EuPhidra vara något för dig då det kombinerar en krämig textur med en högglansig finish. Risolja återfuktar läpparna och SPF10 skydda dem mot skadliga vintersolstrålar. 
1229kr. Jag måste bara säga att det är det finaste läppstiftet jag skådar, så fin färg. (dock är inte färgen rättvis på bilden). 
 Oxyplex by bodyography - Proffessional Cosmetics. 
Pearlescent Eye colour - Lyxigt sammetslen mineralögonskugga med rikt pigment som paketerar dina ögonlock till den vackraste julklappen i år. Den är lätt att sudda och bygga upp för starkare färg vilket möjliggör en lätt såväl som en fest-sminkning. 149kr 
Philip B - African Shea Butter Gentle & Conditioning Shampoo
Ett starkt, vackert, återfuktat och glänsande hår är grunden till varje lyckad jul- och nyårsfrisyr. Detta återfunktande shampo tvättar försiktigt rent ditt hår från överflödiga oljor och de rester som stylingprodukter lämnat. Berikat med vitamin B5 som hjälper till att stärka ditt hår och återställa dess elasticitet. 125kr 
 
So Susan Cosmetics - Water-bassed pure luminizer 
Lys upp i vintertid och ge ditt ansikte en mjuk glöd, perfekt till vinterns festligheter. Du applicerar denna flytande luminizer högst upp på kindbenen, ovanför och under ögonbrynen vilket ger en förljusande, lätt skimrande effekt. För att ge illusionen av lite större läppar är det även fint att applicera den i amorbågen. 269kr 
 

Lucka sjutton

Skrivet:    ·  
 
 
(Första bilden från google)
Hej! Dagens tips är enkelt och snabbt. Använd ett stativ när du fotar, bilderna blir inte alls lika skakiga, du får alltså bättre kvalité på bilderna. Fotar man porträtt är det smidigast att använda sig av ett stativ, när man fotar en människa så rör den på sig ganska mycket och då är det enklare att fånga rörelserna om man använder sig av ett stativ. 
 
 

Du söker bråk jag kräver dans

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självporträtt
Hej! Hur mås det? Med mig är det bra, jag har nu gått in i sista veckan innan jullovet, så skönt. Har ni några planer över jul och nyår?
Jag gick runt på stan i en timme och letade julklappar med hittade inte ett dugg så jag gav upp och åkte hem, jag ska endast köpa julklappar till mormor och morfar och sedan min kusin Jessica, min familj ska sedan köpa presenter till hans sida av släkten. Rätt så skönt att inte behöva leta efter så mycket julklappar, känner att jag har blivit ganska gammal för julklappar nu, jag önskar mig aldrig något så det känns bara ovärt. 
 

Lucka 16

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Tips nummer sexton. Fota från andra perspektiv, testa någon annan vinkel än från huvudhöjd. Lägg dig ner på backen och testa dig fram, fota både under-överifrån från olika vinklar. De är dem ovanliga bilderna som blir intressanta, testa också att ha två motiv i bilden från olika vinklar. Testa dig fram och se skillnanderna mellan bilderna med de du skulle fota normalt i huvudhöjd. 
 
 

Lucka 15

Skrivet:    ·  
Ni vet väl att ljuset är väldigt viktigt när man fotar vilket jag nämner hela tiden? I alla fall, det finns ett botemedel för att fo bort skuggor haha. Ni vet att jag i förra luckan pratade om att man inte skulla använda blixt för att bilderna då får skuggor och ojämnt ljus. Men använder man sig av en reflexskärm så är problemet löst. Den tar alltså bort skuggor och gör bilder ljusare. Man måste alltså ha solljus eller en väldigt stark lampa för att det här ska funka. Man låter alltså ljuset landa på reflexskärmen och sedan studsar ljuset bort från skärmen och då kan man rikta ljuset på motivet och då försvinner de mörka partierna. 
En reflexskärm finn i oilka storlekar, jag tror jag har 90cm diamern, jag tror det är den största. Jag har också olika färger. En transbarant som solen silas igenom så ljuset inte bli så starkt, till exempel i motljus eller om solen lyser för starkt. En svart som tar bort solen helt, en vit som får ett jämnare ljus, en silvrig som ger ett starkt och kallt ljus och en guldig som ger ett varmt ljus och den är också väldigt stark. 
 
 

100 frågor.

Skrivet:    ·  

1. Hur gammal är du? 16 år.

2. Hur gammal känner du dig? 
Jag känner mig faktiskt som 16 år. 

3. Vad har du gjort i dag? Vaknat och ätit frukost haha.

4. Vilken film såg du senast? Titanic 

5. Vem ringde du senast? Min bror.

6. är du besatt av någonting? 
Haha, typ godis eller mat, äter jämt. Jag har listat ut att jag har ätit godis varje dag förutom en dag i tre veckor, skäms på mig. Men det är inte lätt när min bror köpte en hel kartong med geisha till mig, min favoritgodis ju. 

7. Är du rädd för blod? Ja, jag mår illa av det, eller så fort någon pratar om något innuti koppen, jag kan knappt höra ordet blod, usch. Jag var inte känslig förut men jag har blivit det nu. 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Ett nystädat rum, men ett katt i sängen och en trött tjej som sitter i sin datastol med fötterna på stolen, haha. Jag har en speciell sittpossition i min satorstol. Och lukten från min doftljus som luktar kanel/glögg. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej det kan jag inte

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? He he, nej.. kom från hjärtat, jag är liksom inte smart. 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? svart kanske? fast jag har mycket färgade kläder också, men typ olika på allt. 

12. När vaknade du i dag? 
Klockan 11 typ. 

13. Vilken är din favorithögtid? Påsken tror jag, jag brukar fiska varje dag i en vecka och typ umgås med min släkt hemma hos en kompis där vi sover. 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Där det fanns mycket snö så jag äntligen skulle få köra skoter. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Ett hus här i byn som jag och en kompis gick för att sälja pepparkakor till och när vi kom in i huset så luktade det jätteilla att mitt hår luktade när vi kom ut därifrån..blä! 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Vara hemma och vara jättetrevlig mot alla och tillbringa mycket tid med mina barnbarn. 

17. Vad lyssnar du på just nu? Ljudet från min bror som är utanför mitt fönster och poppar musik ur sin bild, standard. 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej. 

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Smör, mackor och socker.

20. Vem är din favoritkändis? Channing Tatum, vem annars liksom ...Haha.

21. Vad är du på för humör just nu?  Lite irriterad men det går nog snart över. 
  
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa

23. Snarkar du? nej, men ja om jag är förkyld och täpt i näsan.

24. Vilka yrken har du provat på? (prao?) Dagisfröken, jobbat på café, haha typ det. 

25. Hur går du helst klädd? Svarta jeans, korta strumpor, en enkel tröja med ett maffigt halsband till, och en snygg klocka. 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Kräfta, och nej du får inte ha kräftskiva med mig. 

27. Vilket är ditt favoritgodis? CHOKLAD! GEISHA! 

28. Vad sa du senast? 
Jag hittade inte receptet föresten. 

 
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Roligast - samhällskunskap, bästa betyget - Religion. 

30. Vad har du på dig just nu? Svart jeans och huvtröja, standard på helger. 

31. Vilken är din favoritaffär? Ginatricot och veromoda. 
  
32. Vad har du för storlek i kläder? Det beror väldigt mycket på vad det är för kläder, ska det sitta åt så tar jag typ 34 men då brukar kläderna vara ganska korta men vanligast är typ 36-38. 
 
33. Vad har du i dina fickor? godipapper....HAHA. 

34. Vad köpte du senast? En kladdkaka... HAha men gud vad jag låter onyttig. 

35. Hur många gånger har du flyttat? 0

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Fika en kompis och en båt. 

 
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Både och, jag brukar gå upp så fort alarmet ringer på morgonen och jag blir pigg ganska så fort, på kvällarna brukar jag bli trött men är jag uppe för länge blir jag hyper och då kan jag inte sova istället.
 
38. Senaste filmen du såg på bio? IRL tror jag, nej det var nog Catching fire! 


39. Har du blivit sydd någon gång? 
Nej. 

 
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja. 
 
41. Vad åt du till frukost? Rostad franska med medvurst, och varm choklad. 
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag väl sex år och hade precis börjat förskolan. 
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej det har jag inte. 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Extra speciellt haha? Emma tog väl undan min brick i matsalen så jag kunde springa till bussen. Det var speciellt haha. 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På matten neranför min säng. 

46. Vad var det sista du åt? Min frukost. 

47. Vem är världens vackraste kvinna? Typ blake lively.

48. Är du blyg? Ja, men jag börjar bli bättre på det. 

49. Vilken var den sista konserten du var på? Jag har aldrig vart på någon riktig stor konsert men jag har varit på sabaton open air. 

50. Vad heter du i andra namn? Karin och Anna. 

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej. 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Haha gud ja! 

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Dans.

54. Har du några husdjur? Ja en missekisse. 

55. Vill du gifta dig? Nej, jag har inget behov av det. 

56. Vad är du sugen på just nu? Chokladtryfflar 

57. Vad är klockan? 12:00

58. Vad är det konstigaste du ätit? Ska jag veta det... hm, ingen aning. 

59. Har du någon udda förmåga? Jag kan trycka ihop mina näsborrar när jag drar in mycket luft och sedan kan dom va så ett tag, haha. 

60. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i Gävle och mamma här i Falun, eller ja utanför falun. 

61. Vad önskar du dig i julklapp? Ingenting, jag och min familj har kommit överrens om att vi inte ska köpa några julklappar till varandra. 

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Ja genom dans och sedan via skolan. 

63. Göteborg eller stockholm? Stockholm

64. Har du sett någon dö? Jag såg min mamma död men inte när hon dog. 

65. Har du någon gång ringt polisen? Nej. 

66. Hur många grader är det ute? 0.7 +

67. Vilken färg har ditt hus? Röd. 

68. Vad sjöng du senast? Dear boy. 

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja.

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej

71. Har du svenskt ursprung? Yes.

72. Hur mycket väger du? Senast jag vägde mig (kanske ett halvår sen?) 55 kg. 

73. Har du ett turnummer? 16

74. Vem kramade du sist? Fanny. 

75. Har du någon gång åkt snowboard? Nej

76. Kan du åka skateboard? Jag kan ställa mig på en skatebord och kanske åka en meter, haha. 

77. Nämn någon du beundrar och varför? Min morfar stort. För att han är väldigt stark (psykiskt)

78. Har du gröna fingrar? Nej, eller kanske lite, det ror på om jag lägger energi på det.

79. Har du svimmat någon gång?En gång, när jag var liten och hoppade ner från ett torn på dagis haha. 

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Typ igår, blir dumförklarad jämt. 

81. Har du, eller har haft, något smeknamn?Nej, eller typ Vaginaface, haha. Eller Emilianus ... schysta kompisar alltså haha. 

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Jag skulle väl antagligen plugga tror jag. Eller hitta på något kul. 

83. Är du vidskeplig? Ja, lite. 

84. Vilka är dina största svagheter? blyg, och blir typ aldrig arg. 

85. Vad händer till helgen? Krikken bjuder på mat. 

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej, då hade jag ju inte kunnar köpt något jag skulle vilja använda för att min hand är borta. 

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Att jag blev klar med allt mitt plugg så jag kan slappna av imorgon. 

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Jag kan inte flyga...Jag kan inte sjunga eller leva utan min mobil. 

89. Vilken är din favoritrestaurang? oj, vilket svår. typ chinaresturang. 

90. Bada eller duscha? Duscha, men jag vill ha ett badkar. 

91. Är du bra på att laga mat? Ja faktiskt, men det betyder inte att jag gillar att laga mat. 

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nja, kanske mer en overzize tröja som det stog gobiten på haha. 

93. När och varför var du på sjukhus senast? Någon månad sen. Jag hälsade på min mormor. 

94. Vilket är ditt drömyrke? Fotograf typ. modell hade varit sjult kul. 

95. Har du några Piercings?Håll i öronen. 

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg?Blä för ägg, men typ hårkokta. 

 97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Vilken dag som helst som jag tillbringade med min mamma. 

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? öööööhhhh, sov. 

99. Har du gråtit idag? En tår, men inte mer än så. 

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Baka kärleksmums/snoddas, bye, och jag vet att jag är väldigt onyttg haha. 

Lucka 14

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Unvik blixt när du fotar! 
Att fota med blixt är inget bra alternativ så länge du inte har en jättestor blixt på sidan av. Tänk på att om du stället motivet mot en vägg och sedan tänker du fota med blixt, så se upp. Du kommer få jättemycket skuggor och ljuset kommer bli väldigt dåligt. Om du ska fota med blixt så ska man ställa sig en bit ifrån, det blit en mycket softare blixt då. Men blixten är väldigt bra om man till exempel är ute och fotar i motljus, för då kan blixten jämna ut skuggorna istället. 
Använd inte blixten i onödan. 
 
 
 
 
 
 
 

Lucka 13

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Här kommer ännu ett videotips, men det här gången är det från Michaela Dahlström. Det börjar ju faktiskt närma sig nyår och det kan vara kul att veta hur man fotar fyrverkerier. 
 

Grattis till mig

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
 
Hej ! Idag drog jag och Jessica in till stan för att köra upp för skoter och sedan skriva provet. Det gick galant, alla rätt på provet och nu har jag äntligen körkort på skoter, Grattis till mig! Nu får jag äntligen köra skotern istället för att sitta bakom. På den sista bilden så sitter jag på en blå skoter och den har blivit min (eller jag får köpa den senare). Resten av bilderna är tagna förra året eller om det var två år sedan. 
 
Grattis till mig 
 
 
 
 
 

Lucka tolv

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Bakom lucka tolv gömmer sig ett tips från Lina flodins, om hur man på bästa sätt skyddar kameran från smuts.  

Lucka elva

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej! Har ni någon gång funderat på att visa upp era bilder? Ni kanske har era bilder i ramar som hänger på väggen eller så? Men ni kanske har jättemånga bilder ni vill visa upp men inte kan ha i tavlor på väggen för att det är för många? Då är det jättesmart att skaffa sig en elektonisk fotoram. Du stoppar i ditt minneskort till kameran i fotoramen och sedan visar fotoramen ett bildspel av dina fina bilder, smart va?
Jag önskade mig en fotoram förra året vilket jag även fick, och det är prydligt och snyggt när det kommer fler bilder i samma ram.
Det kanske ni vill önska er nu till julen? vem vet.
 
 
 
 
 

Lucka tio

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Ni kanske ser vad dagens tips handlar om? Det handlar såklart om smink.
Ni vet när man fotar på ansiktet med blixt och man ser jätte blek och ofräsch ut, då är det perfekt att använda sig av en foundation, för att få en finare färg och för att huden ska jämna ut sig. Jag använder nästan alltid foundation när jag fotar, det blir ett mycket bättre resultat då. 

Lucka 9

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Det nionde tipset ni får av mig är att göra bakgrunden bättre, genom att plocka bort onödiga saker. 
 
På första bilden ser ni till exempell en                                 Den här bilden är berydligt tydligare med vad man 
body mist och även en hel del grejer i bakgrunden             ska kolla på eftersom det inte finns något i 
vilket gör att man får svårt att konsentrera sig på               bakgrunden som stör.
vad man ska kolla på. 
 
För bättre bilder - Städa omgivningen. 

Söndagskväll

Skrivet:    ·  Alla inlägg


 
 
Hej! Idag har jag haft en otroligt bra dag, även fast man har lite söndagsångest. Som alltid så brukar jag plugga på morgonen vilket jag gjorde, men eftersom mina skoluppgifter ligger över internet så hade det blivit något fel så att jag inte har kunnat pluggat tills imorgon..synd..eller?
Sen städade jag mitt och sedan gick jag godis av min bror som hade varit ute och åkt båt, Geisha! Min favogodis, 775g Geisha, jag kommer spricka haha. 
På kvällen blev jag och mina syskon bjuden på mat hos Gustav och Sara så vi åkte dit och åt jättegod mat med efterrätt. Vi kollade på solsidan också, standard. 
Men nu är klockan mycket och jag borde sova, godnatt. 

åttonde december

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Herregud vad dagarna flyger iväg. Visst har det blivit ännu mer julkänsla nu när snön har kommit?
 
Här kommer dagens tips. Brukar ni vara pepp på att gå ut och fota och sedan kommer ni på att det är för tråkigt väder ute, så att bilderna inte blir fina? Visste ni att det bästa vädret att fota i är i mulet väder? Solen ska inte vara framme för då får man ojämt ljus och man kan få skuggor i bilderna. Så tänk på det, är det tråkigt väder ute så ska man gå ut och fota, man får bäst resultat då. 
Hoppas ni tar del av det här enkla tipset. 
Kram. 
mulet väder. Väldigt fint och jämnt ljus.
fotad i solen, ser ni skuggorna? inte så fint va, håller ni med mig att det blir finare bilder i mulet väder. Men om det nu skulle vara sol ute så blir bilderna mycket bättre om du ställer dig i skuggan för då får man samma ljus över hela bilden, utan skuggor. Glöm inte att ni aldrig ska stå precis emellan solen och skuggan, då blir bilderna riktigt konstiga. 
 
 

Lucka 7

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Haha alla dem här bilderna är över ett år gamla. 
Tipsdags! Visste ni att jag nästan alltid använder mig av en fjärrutlösare när jag fotar självporträtt? Det är någonting ni borde testa. Det är jättesmidigt och bilderna blir tusengånger finare än om du skulle fota med självutlösaren på kameran.
Det är mitt tips till er, finare bilder får du om du fotar med en fjärrutlösare. En fjärrutlösare är alltså en liten knapp du kan ha med dig när du fotar, du kan ställa dig (i mitt fall) 5 meter ifrån kameran och sedan ta ett kort utan att behöva stå bakom kameran, smart sätt. 
 

Lucka 6

Skrivet:    ·  
Hej på er alla! Är ni redo för ett till tips? Jag tänkte nämnligen tipsa er om hur man gör en "GIF" (Bilder som skiftar). Här ser ni två "giffar här under. 
 
how to make a gif
make a gif

 
Det är faktiskt väldigt enkelt att göra dem här bilderna. Det första ni behöver är att gå in på någon av dem följande länkarna här under.
Det ni gör är att ladda upp de bilder du vill använda och sedan får du välja hur stor "giffen" ska vara och sedan får du också välja hur fort bilderna ska skifta. När ni är klara trycker ni på "create animation eller Continue". Och om ni vill klistra in giffen på eran blogg så kopigerar ni bara HTML koden. Hoppas ni förstod! 
 

Glossybox november 2013

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Månadens glossybox har ett designsamarbete med svenska modehuset Dagmar, månadens glossybox heter alltså Dagmar.  Boxen var anorlunda den här gången och mycket fin. Jag tyckte alla grejerna var till bra pris, många saker var faktiskt väldigt dyra. 
(bild från google)

Det först jag hittade i glossyboxen var en mascara från Oriflame som heter Wonder Lash Mascara, jag har faktiskt öppnat den och den verkar skitbra, synd bara att jag köpte en ny mascara i förrgår...
Såhär står det om den: Oriflames bästsäljande mascara tar dina ögonfransar till en ny nivå. Mascaran lyfter, börjer, förlänger, ger volym och separerar - allt i ett. En unik 3D-borste ger varje frans fantastisk definition. 
Orginalprodukt 155kr/8ml - Jag fick alltså en orginalprodukt vilket jag tyckte var sjukt bra. (jag har ränkat ut att alla boxar kostar 139kr st och då är det ju skitbra att mascaran kostar mer än vad jag köpte boxen för. 
 
 Nästa sak var ett torrshampo från Batiste, vilket jag har en från tidigare fast en annan sort som jag är väldigt nöjd med så jag tror nog det här torshampot är lika bra också. 
Såhär står det: Torrshampo som även ger volym samtidigt som det rengör håret och der det en fräsch doft mellan tvättarna. Ditt hår får mer stadga, massa volym och blir enklare att styla. 
Orginalprodukt 79kr/200ml - Men det här var bara 50ml.
 Botanics shine away lonic clay mask. 
Det här är alltså en anisktsmask och så här står det om den: Oceanisk lermask som absorberar överflödig olja och detoxar din hud. Leran drar ut djupt rotade orenheter utan att torska ut och huden blir mjuk, len och riktigt ren efter användning. 
Orginalprodukt79kr/100ml - Det här var bara 15g
Emite Makeup Dams- Damson black 
Det här är en svart ögonskugga och den är verkligen jättepigmenterad, synd nog hade den gått sönder lite när jag öppnade den och jag blev svart om fingrarna på en gång men det var jättesvårt att få bort det, färgen är typ som en kolkrita, förstår ni?
Så här står det om den:
Svart och oerhört högpigmenterad ögonskugga från svenska makeupmärket Emite Makeup. Pigmentet är mikroniserat vilket gör appliceringen enklare och skapar ett jämnt och fint resultat. 
Orginalprodukt 170kr/st Jag tyckte det var väldigt schyst och skicka med en sådan dyr ögonskugga. 
 
Sista saken är Noabay - oxgenating cream moistruizing 
Härlig universalkräm som skyddar, återfuktar och mjukgör. Plsntextrakt och ekologiskt vegitabiliska oljor såsom nypon- och mandelolja hjälper till att stärka hudens beskyddande barriär. 
Orginalprodukt - 279kr/50ml - men den här var 30ml vilket betyder att den kostade ganska mycket ändå. 
 
 
 
 

Snö och glossybox

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Hej! Idag har jag klarat av världens jobbigast skoldag, jag är så glad över att dagen är slut, nu när jag kom hem har jag fått månadens glossybox! Jag har redan öppnat den och jag tänker visa er vad som är i lite senare ikväll. Första snön har kommit idag också! ( första riktiga snön). Äntligen kommer det bli lite ljusare ute, tycker faktiskt lite synd om de som har cyklat till min skola idag. 
Pappa gör just nu pannkakor så min kväll är i alla fall räddad. Hoppas ni har haft en bra dag, så hörs vi lite senare.

Lucka fem

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
En ny dag i december betyder ett nytt tips! 
 
idag kommer det ett enkelt tips. För att få bra och fina porträtt bilder så är det smartast att ställa sig på håll och sedan zomma in innan man fotar. Jag vet att vissa zoomobjektiv kan göra så att det blir bokéheffekt genom att man bara zommar in, men endå så kan jag tycka att bilderna blir mer klara när man zommar in, och använder man dessutom blixten så blir inte ljuset lika starkt, utan det blir mer naturligt. 
 
 
på dem här två bilderna så låg jag ner på marken, ungefär tre meter bort, och bilderna blev väldigt fina när man zommade in. Haha jag ser att det står canonfreaks på bilden.. min gamla blogg.
 

Lucka fyra

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hur jag fotar vattenbilder/vattendroppar.
 
 
 
 
 
 
Jag brukar börja med att ställa en skärbräda bakom kranen i köket, helst en färgad skärbräda för då blir bilderna roligare. Sedan brukar jag vända på en bunke och ställa ner den i vasken för att komma i högre höjd. Jag ställer ett lock eller någonting som jag kan fylla med lite vatten i ovanpå bunken. 
Sedan låter jag vattenkranen droppa med jämna mellanrum ner på locket. Nu är det bra att du har ett stativ så att bilderna inte bli skakiga och stativet stället du ungefär 2-3 meter ifrån diskbänken. 
 
Vilken kamera du har spelar ingen roll, du kan använda en kompaktkamera eller en systemkamera. Se till att det går att ta bilderna snabbt (slutartiden). Har du ingen blixt på din kamera så kommer inte bilderna att bli så bra. Man kan använda sig av en extern blixt eller med den som är inbyggd i kameran. Eftersom man har stativet långt ifrån diskbänken så är det bra om du har ett zoomobjektiv och har du inte det så får du självklart ställa dig närmare. 
Nu ställer du kameran på manuell fokus så att du kan ställa fokusen där dropparna kommer att vara. Och sedan är det bara att fota.
 
När jag fotar vattendroppar brukar jag antingen använda Ca eller på full automtiskt som då kommer ställa in allt åt dig, så du inte behöver tänka på vad du ska göra för inställningar. Men om du vill fota på manuell så brukar jag ha slutartiden på 1/400-1/600, bra ljus runt 1/1000. Iso brukar jag ha så lågt som möjligt. Bländaren brukar jag variera med och försöka få det bästa av det. Man får testa sig fram. 
 
 
 

Tisdag - skriver om kurator

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självporträtt
 
Hej på er alla! Jag tänkte faktiskt göra ett riktigt inlägg nu istället för mina "julkalenderstips". Idag ska jag plugga en hel del..Prov i tyska på torsdag och matteprov nästa vecka. Men imorgon efter skolan ska jag gå till kuratorn och prata av mig, kommer faktiskt att bli riktigt skönt. Har ni testat på det någon gång? Man behöver liksom inte prata om något speciellt, men om du känner att du vill berätta något som ingen annan får veta om dig men ändå känner att du vill säga det till någon så kan du prata med en kurator, för oss ungdomar är det gratis, jag vet inte hur det är med äldre?
Vad har ni haft för er idag ? 

Lucka 3

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
Tredjedelsregeln.

Det här tipset heter tredjedelsregeln, vilket går ut på att man inte ska ställa motivet i mitten av bilden utan man ställer motivet på en tredjedel av bilden. Bilder kan bli väldigt tråkiga om man alltid stället motivet i mitten.
 
Här är en bild på Kajsa som jag fotade för två somrar sedan. På den här bilden har jag placerat henne i mitten av bilden, vilket blev bra men man kan göra bilden bättre genom att flytta henne till en tredejdel av bilden. Det kan också vara så att man kan dela in bilden i flera delar och sedan sätta motivet i en tredjedel av en del, förstår ni?
På den här bilden har jag placerat Kajsa till vänster av bilden, alltså på en trejdedel av bilden. Tycker ni inte att det blev mycket bättre? Ljuset blev mycket finare och man får en mer inlevese i det hela. 
 
Så tänk på det när ni fotar, variera bilderna, ta några bilder med motivet i mitten och ibland motivet i en tredjedel av bilden. 
 
 
 
 
 

Lucka 2

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
Här kommer ännu ett till fototips. 
Tänk på att fånga ögonblicken, fota spontant. Ibland kan de bilder som är spontana vara lite bättre, alltså fota när människorna inte är beredda. Människorna ska alltså inte kolla in i kameran för då blir det inte lika verkligt. 
 
Här tog jag en bild på två släktningar som kramades, de hade ingen aning om att jag fotade dem. Bilden blir mer kärleksfull om den inte är tillgjord. 
Det här är en bild när de märkte att jag fotade dem (hörs på klickljudet). Bilden blir inte alls lika kärleksfull om man gör sig till, Kurt på bilden vela nog fly från bilden därför är det bättre att fota när de inte lägger märkte till att man ska fota dem. 
 
Tänk på det! Fota spontant! 

1 advent - jag börjar med julkalender till bloggen

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej! I dag är det första advent, äntligen, och bakom lucka ett så gömmer sig ett fototips som det kommer att göra bakom alla tjugofyra luckorna. Jag tänkte alltså ha en julkalender till bloggen där jag visar er 24 fototips, vad säger ni? låter inte det kul? Jag känner att jag inte har varit så bra på att blogga på senaste tiden så därför tänkte jag ge er massvis med fototips. 
 
Okej första tipset! Hur man får hjärtformande bilder. 
 
Bild 1 - Rulla in ett objektiv i ett papper, alltså sätt papper runt om objektivet. 
Bild 2 - sätt en tejpbit för öppningen så att det inte går upp.
Bild 3 - Klipp ut en runt crikel, och även ett hål i mitten (jag valde ett hjärta). 
Bild 4 - Klistra fast den runca cirkeln på pappret som sitter runt objetivet. 
 
Nu behöver man  bara sätta på objektivet på kameran och börja fota. 
Resultatet - Bilden blev inte så bra eftersom jag inte orkade lägga ner tid på att fota, men ni ser ju på ett ungefär hur det kommer att bli med "pappersobjektivet".