Paus

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Sorg - När är den värsta sorgen över?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
 
 
Hallå där! Idag tänker jag bli sådär djup igen. För ett bra tag sedan frågade jag er läsare om vad ni ville veta om sorg. Jag har inte hunnit svarat på alla era frågor men jag har skrivit ner alla på papper så förr eller senare kommer jag ha svarat på alla. Den frågan jag tänkte besvara idag är -
"Hur lång tid tar det innan den värsta sorgen är över?". 
 
Är du ny på min blogg så kan jag berätta för dig att min mamma dog i cancer när jag gick i åttan, alltså 2012. 
 
Det här med sorg är väldigt individuellt. Alla upplever sorg på väldigt olika sätt. För vissa tar det väldigt lång tid och för andra tar det inte alls lång tid. För mig har absolut den värsta sorgen gått över men jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna släppa sorgen helt. Det finns olika stadier inom sorg. Det finns chockfasen, reaktionsfasen, bearbetningsfasen och nyorienteringsfasen. Man går alltså in i dessa faserna stegvis, först chockfasen och sedan vidare till reaktionsfasen osv om ni förstår mig? Alla människor klarar inte alla dessa steg. Det är väldigt vanligt att man fastnar mellan bearbetningsfasen och nyorienteringsfasen och det var i allafalll där jag gick över min värsta sorg. Det skulle ta väldigt lång tid om jag skulle förklara vad alla dessa faser innebär, men jag kan tala om att de två första faserna går över snabbt. Det handlar om när man får en chock när en nära person försvinner och sedan reagerar man på det som har hänt (oftast då man hamnar i depression). De två sista faserna handlar om att man ska bearbeta sin sorg och försöka gå vidare, kort sagt. Det är inte alltid lätt att gå vidare och därför måste man bearbeta sin sorg vilket är väldigt jobbigt, i allafall för mig. 
 
Det jobbigaste med att gå vidare för mig var att det skedde många förändringar. Det kom nya personer in i mitt liv och jag hann aldrig bearbeta min sorg ordentligt innan jag kunde gå vidare i mitt liv. Istället fick jag gå vidare med massa förändringar som jag inte kunde hantera. Min sorg blev lagt på hyllan ett tag och jag kunde inte riktigt ta tag i min sorg för att jag hade väldigt mycket annat jobbigt att tänka på. Därför blev jag fast mellan dessa två faser bearbetningsfasen och nyorienteringsfasen.
 
 Men den värsta sorgen för mig befann sig i reaktionsfasen då jag insåg att mitt liv skulle förändras och att jag aldrig någonsin skulle få träffa min mamma igen. Jag blev liksom isolerad och mådde dåligt jämt. Jag hamnade i en depression och förstod inte hur jag skulle kunna gå vidare. Men tiden läker sår, men ärren består. Men när jag väl förstod att jag inte kunnde vara ledsen för evigt så ville jag ta tag i mitt liv. Alltså gå vidare till bearbetningsfasen. Jag pratade med en psykolog och mitt liv blev genast mycket bättre. 
 
SVAR : Den värsta sorgen för mig befann sig i reaktionsfasen. Alltså samma år som min mamma dog. 

NEW IN

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits, shopping
 
 
 
 
 

Torsdag

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej hej! 
Det har hänt rätt mycket nu på senaste. I måndags var jag på en tjejmiddag med mina vänner. I tisdags åkte jag och min kusin till Borlänge för att shoppa, på kvällen ville Nanna umgås med oss så vi köpte pizza och myste vid en badplats. Mina kläder får ni se senare! Igår åkte jag hem till Philip och sov där och idag åkte vi tillsammans ner och badade, mitt första och sista dopp haha!

Hoppas allt är superbra med er och förlåt för att jag suger på att uppdatera.
Kram kram ! 

Var ser ni Pretty Little Liars?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Godmorgon! Nu har jag en fråga till er, var ser ni Pretty Little Liars? Nu när Swefilmer har lagt ner så har jag ingen aning om var jag hittar de nya avsnitten. 
 
Har ni något tips på en sida där man kan streama serier gratis? 
 
 

Andra augusti

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Kan vi bara ta oss tiden till att uppskatta mitt hår på de här bilderna! Jag som tycker att mitt hår har växt rätt fort ändå, men icke. 
Heeej föresten! Hur mår ni? Jag mår toppen. Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp. Ätit middag med vänner, jobbat till halv åtta på kvällen vilket har lett till att jag inte har haft tid till att blogga, tyvärr. Idag är det den andra augusti! Say what? Hela sommaren har snart gått och vi har inte ens fått sol. Snart drar skolan igång igen och det ser jag kanske lite fram emot om de ändå inte är tänkt att vara fint väder. Jag ligger mest hemma när jag är ledig för man vill ju inte gå ut när det är mulet väder? Eller har jag fel? Jag går hellre runt inne med klänningar och kjolar och låtsas att det är varmt, fast jag egentligen fryser arslet av mig. 
 
Hoppas ni mår braaaaa!