Dagens outfit

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
 
Jacka // veromoda.  Klänning // H&M.   Väska// Lindex. 

Att leva utan en förälder - Tova Helgesson

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
 

Kär i jackor

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej! Håller just nu på med att rensa bort jackor. Jackan jag använder mest är den rosa jackan högst upp till höger. Annars är min röda kenza skinjacka också en stor favorit! 
 
KRAMAR! 
 

Brände nästan upp min katt

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi
 
 
Hejsan! Roligt att ni tyckte om mitt förra inlägg, vad glad jag blir!  
 
Jag fick i fotouppgift från skolan att ta en dramatisk bild där man skulle använda sig av ljus. Jag placerade då min katt i ett mörker och lös upp hennes kropp så att huvudet försvann. Jag tog även några levande ljus i bakgrunden så att konturer skulle växa fram. Men saken var den att min katt hela tiden skulle dra sin svans över ljusen. Jag trodde jag skulle bränna upp henne haha! 
 
Hoppas allt är bra med er! Imorgon är det fredag och 21 dagar kvar till sommarlovet, i allafall om ni slutar den 12 Juni. 
KRAMAR! 
 
 

Lika jobbigt att vara smal som tjock

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Känslor osv, självkänsla/självförtroende
 
 
Hej hur mår ni? 
Jag håller just nu på med en uppgift som handlar om skönhetsideal. Något jag stör mig enormt mycket på är att folk inte förstår att man måste jobba på självförtroendet och självkänslan för att må bra och för att bli nöjd med sig själv. Att sträva efter att se ut som idealet idag är inte hållbart. Att gå ner eller upp i vikt kommer inte göra dig lycklig eller nöjd, såvidare du inte tycker du är ohälsosam. Att höra att man är smal är lika jobbigt som att bli kallad tjock. Men det är mer accepterat att vara smal vilket jag tycker är sjukt. Vill bara påminna er att om ni vill få en bättre självkänsla så börja acceptera dig själv. Låt inte omgivningen bestämma hur du ska se ut. Det är endast du som kan göra din självkänsla bättre. Det handlar mer om dina tankar, beteendet och dina känslor än din vikt, förstår du? 
 
Tips till er alla! Strunta i vad folk säger, träna istället på ditt självförtroende och din självkänsla! Jag tror på er! 
Bamsekramar !
 

Review - Glossybox

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar, skönhet
 
Heeej mina vänner! Nu en gång för alla tänker jag berätta lite om min prenumeration på glossybox. Det har varit väldigt förfrågat och därför tänker jag ta tag i det och svara på era frågor, de fem vanligaste i allafall! Hoppas ni blir nöjda med svaren även när jag svarar rätt kort. Har egentligen inte tid att blogga haha! Men jag slänger ihop ett inlägg för er skull. 
KRAMAR! 
 
Vad är en glossybox?  
En glossybox är en liten låda med smink i som man får hemskickad en gång i månaden beroende på hur din prenumeration ser ut. 
 
Hur mycket kostar det? 
Har du en sex månaders prenumeration kostar din engånsbetalning 699kr. En löpande prenumeration kostar 139kr per månad. En tolvmånaders prenumeration kostar 1299kr vilket är en engångsbetalning. Frakten är alltid fri! 
 
Hur ofta får man en glossybox? 
En gång i månaden! Hur bra? Det känns som man fyller år en gång i månaden haha! 
 
Hur många saker får man? 
Man får fem olika produkter. Det kan vara smink, borstar, hudvård, tandvård, hårvård, och nagelvård.  Även godis eller läsk ibland,men det får man oftast som en bonus. 
 
Är det bra produkter? 
Svår fråga. Det är väldigt blandat faktiskt. Ibland får man produkter värd 30 kronor vilket kanske inte är den bästa sminkprodukten. Men ibland kan man få en produkt värd 300-600 kronor, vilket oftast är superbra produkter. Men jag kan i allafall säga att mina bästa produkter jag har kommer ifrån glossybox. 
 
Jag rekomenderar verkligen att ni ska testa glossybox! Här har ni en direktlänk till deras sida - http://blfa.me/81/23901/glossybox
 
 
 
 
 

Låt oss prata om sminkborstar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
Kommer ni ihåg hur besatt jag var av sminkborstar förut? Jag köpte minst en sminkborste varje gång jag gick på stan, ops. Men sen försvann min besatthet tills jag klev in på H&M här om dan... Jag såg real techniques bold metals collection av sminkborstar! Så otroligt stilrena borstar med så långa skaft. Borstarna ser så mjuka ut! Dock kostar dem runt 300-400kr. Vet inte om jag vill lägga ut 400 kronor på sminkborstar? 
 
Vad tycker ni? Visst är de snygga? Har ni testat någon av borstarna? 
KRAM! 
 

Personligt #3 Det jobbigaste med att förlora sin mamma

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
 
 
 
 

Fredag

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Freeeedag! Vad har ni för planer idag? Jag försökte övertala min familj att åka iväg och shoppa men nej, det var tydligen inte så roligt. Jag tänker därför spendera min morgon med att plugga,det som är så otroligt roligt. 

Ikväll vill jag gärna hitta på något speciellt. Jag har blivit så festsugen på sista tiden. Får se om jag hittar någon fest i helgen. 

Vad ska ni göra idag? Har ni några roliga planer ? 
Kramar ! 

Ledig

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej hej! Röda dagar sitter väl aldrig fel? Jag och Philip gick som sagt på pitch perfekt 2 igår och den var verkligen bra ! Men ettan tycker jag är bättre, ettan är alltid bäst oavsett, men jag tycker ni ska se den! 
Sen sov Philip hos mig och idag gick vi ut på en promenad. På bilden ser det väldigt fint och mysigt ut, men saken var den att det blåste som aldrig förr. Mitt hår är nu kaos av all blåst. 

Vad ska ni hitta på ikväll nu när vi är lediga ? 

Pitch Perfect 2

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
Hej! Jag fick nyss en spontan idé om att gå på bio ikväll. Min kompis Emma berättade nyss att Pitch Perfect 2 går på bio, och den har jag velat sett riktigt länge nu. Jag tvingnar med mig P (Philip) att se en tjejfilm, men det blir bra haha! 
Hoppas allt är bra med er! KRAMAR! 
 

De bästa sminkprodukterna

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
1. Foundationen hittar ni HÄR!  2. Countourpaletten hittar ni HÄR!  3. Brow fix hittar ni HÄR!  4. Mascaran hittar ni HÄR! 
 
1. En foundation från L'oréal paris, True match. Köpte den för ett tag sen, kommer ni ihåg det? Jag har i alla fall hunnit använt den nu, och den är superbra! Väldigt täckande vilket jag kanske inte föredrar. Men jag har tröttnat på min cc-cream nu från lumene som fortfarande är en favorit. Men jag vill använda lite foundation nu, det var längesedan. Jag rekomenderar er att testa true match. Verkligen jättebra! 
 
2. Mina nya favorit! Anastasia contour kit. Dessa färger är alldeles magiska! Det går enkelt att sudda ut färgerna och dessutom är jag kär i den banangula skuggan och den glittriga highlightern. Självklart är alla skuggorna bra! Den kostar 600kr om ni vill ha den! Ni hittar den på kicks. 
 
3. Jag kan inte klara mig utan denna penna! På bilden är det fel penna. Det står brow bright men det ska stå brow fix. Pennan på bilden är alltså en highlighter men brow fixet ser precis likadan ut så jag trodde jag valde rätt bild men det gjorde jag inte. I alla fall så är den en gel för ögonbrynen som formar dem så otroligt bra! 
 
4. Mina nya favoritmascara! Lash sensational från maybeline. Den ger både volym och separerade fransar. Tar dock ett tag innan man lär sig hur den fungerar. Men övning ger färdighet. En stor favorit! 
 

Behöver sommar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självporträtt
 
Heeeeej! Visst blev man glad av dessa bilder? Så grönt och värsta sommarfeelingen. Jag har i alla fall ledsnat på skolan och vill genast ha sommar! Håller ni med mig? Har ni mycket plugg i skolan? Jag har plugg så det räcker kan jag säga. Vill bara att sommaren ska snabba sig så man kan få vara ledig. Ett sommarlov skulle inte sitta fel. 
 
Jag hoppas att allt är superbra med er. Kämpa på i skolan. Det är bara fyra måndagar kvar till sommarlovet nu! 
 
Ha det bäst! KRAM! 
 

Stöd från andra

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
Ett ämne ni tyckte jag skulle ta upp inom sorgen var hur jag upplevde stöd från andra. 
 

Helt ärligt så kommer jag inte riktigt ihåg hur folk gav stöd till mig. Jag hade en vän som inte alls förstod att jag hade en jobbig tid när väl mamma var vid liv. Vilket jag tyckte var superdrygt eftersom jag inte kunde förklara varför jag var tvugnen att vara hemma eller varför jag inte fick hitta på något. Under tiden mamma var sjuk var jag nästan alltid hemma. Ville jag vara med mina vänner var jag tvungen att åka hem till dem. Jag fick aldrig ta med mina vänner hem. 
 
Jag hade självklart vänner som alltid frågade mig hur jag mådde. Jag själv hade aldrig ett problem med att ta upp jobbiga samtalsämnen. Jag behövde stöd och därför var jag tvungen att prata. Man kan liksom inte hålla allt inom sig, man måste få prata ut. Dessutom har jag vänner som också gått genom jobbiga händelser vilket har gjort att vi har haft mycket stöd av varandra. Det var inte bara jag som mådde dåligt. Vi alla gav stöd och fick stöd tillbaka. 
 
Men generellt sätt så fick jag stöd av otroligt många. När min mamma dog skrev jag ut det på facebook för att folk skulle förstå varför jag var hemma från skolan. På en gång började folk som jag bara var bekant med att skriva till mig på facebook. De skrev om egna upplevelser och berättade att man kan gå vidare. Folk var även nyfikna och gav stöd samtidigt som de frågade saker. Jag blev väldigt förvånad. Jag hade inte räknat med att folk jag inte umgicks med skulle bry sig. Men det gjorde dem. 
 
Mina gamla lärare hörde av sig, min mammas jobbarkompisar och vänner, kompisar till familjen. Mina vänner, bekanta. Det var väldigt många som visade stöd vilket jag uppskattar så mycket. Dessutom skrev jag ut på min blogg när min mamma dog. Jag fick jättefina kommentarer och stöd från er. Ni är en stor källa till att jag stärkte mig själv och kunde gå vidare. Jag tycker om internet så mycket då folk kan hjälpa även när man inte kännner varandra. Eller jag har lärt känna er vilket är så otroligt kul! 
 
Efter att min mamma dog slutade jag att blogga eftersom jag sjönk ner i en depression. Vilket jag ångrar väldigt mycket idag. Jag stängde ner min blogg vilket betyder att jag inte kan gå tillbaka och se hur jag mådde. Jag kan inte läsa om hur det var när min mamma väl var vid liv. Jag önskar jag kunde göra det nu. 
 
Efter att min mamma dog hamnade jag som sagt i en depression. Jag började prata med en kurator för att må bättre vilket har hjälpt mig supermycket. 
 
Stöd är så otroligt viktigt. Jag förstår att det kan vara väldigt svårt att visa stöd. Men att bara säga att man finns där och att man vill hjälpa till är att visa stöd. Ett smart sätt kan också vara att prata om sina egna jobbiga händelser för att personen i fråga ska våga öppna upp sig själv också. 
 
Hade jag inte fått något stöd kan jag säga att jag inte hade vart där jag är idag. Jag kanske inte ens hade varit vid liv. Stöd är så otroligt viktigt. Kan du hjälpa till så hjälp! 
 
 Ger mina vänner lite extra cred, ni är så oehört viktiga för mig. Tack för att ni finns där för mig i alla väder! 

Sheinside.com

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
 
Tycker verkligen ni ska kolla in sheinside.com. Ingen av dessa plagen här ovan kostara över 200kr. Jättebilligt. 

It girl

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hejsan! Tittar ni på It girl? Jag såg nyss på Molly Rustas blogg att hon var med i ett avsnitt. It girl handlar alltså om tjejer som får chancen att bli kända bloggerskor, en it girl. Att få resa runt i världen och gå på modeveckor och träffa kända modeprofiler. Att få börja blogga på modette. 
 
Jag tycker avsnitten är intressanta då man får tips till att lyckas med en blogg. Jag tycker verkligen ni ska ta er en titt. 
Här har ni de första tre avsnitten! 
 
 

Kusinmys

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Bjöd hem min kusin spontant för att tillbringa en mysig kväll med henne. Jag bjöd på chips, dipp, choklad och drinkar . Riktigt mysigt. Vi spelade lugna låtar i bakgrunden och bara pratade om livet. Lite väl djupa var vi när vi satt konstant och grina haha! Men det behövs också! Jag älskar känslan av att kunna gråta. 

Jag hade en jättebra kväll med min bästa kusin. Fler kvällar som den här behövs verkligen! 

Kram! 

Mina senaste tweets

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 

Tjejmiddag och instagram

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
Några av mina favoriter! Nanna, Kristin och Filippa. Ja det är Filippa som typ petar mig i armhålan.
 
Heeeej! Igår var jag som sagt hemma hos Krikken på en middag. Det var verkligen jättemysigt. Mot slutet skulle vi ta några selfies eftersom det är så tjejer gör nu för tiden. Men vi var så ovan, haha. Det var riktigt länge sedan vi tog gruppbilder. På instagram ser man alltid folk som lägger ut gruppbilder varje gång de träffas. Jag och mina vänner har liksom tröttnat på det. Man kan väl ha en middag utan att bilder läcker ut på instagram, eller? Men hur som helst så hamnade vi på instagram igår. Har knappt några bilder med mina vänner nu för tiden så det behövdes uppdateras. 
 
Vill ni följa mig på instagram som heter jag emiliasjodin
 

Är ni glömska?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej mina söta läsare! Allt bra med er? Nu är det äntligen fredag och man kan njuta av en helg. Ikväll ska jag hem till kristin för en tjejmiddag med mina vänner. Kommer bli mysigt och jag ser verkligen fram emot det. 
 
Men en fråga jag har tänkt på, är ni glömska? Jag har fått det förklarat för mig ett antal gånger att jag är en dålig lyssnare och att jag är glömsk, haha. Jättepinsamt, jag vet. Hur svårt ska det vara att lyssna liksom? 
 
Oftast får mina vänner återberätta historer för mig eftersom jag har så dåligt minne. När jag hälsar på nya människor glömmer jag bort deras namn efter bara några sekunder. Hur pinsamt? Jag kan fråga vad det blir för mat ikväll upprepande gånger, kanske går en minut mellan att jag frågar. Hur svårt ska det vara att minnas? 
Jag har alltid trott att jag har koncentrationssvårigheter eftersom det jag hör aldrig fastnar. 
 
I skolan har jag precis skriver en uppsats om personlighetspsykologi. Tydligen så kommer min glömska från min sorg. Att jag förlorade min mamma. Det beror mest på att förluster ligger i det omedvetna och när man använder sig av försvarsmekanismen bortträngning så försvinner vissa förmågor, i detta fall förmågan att minnas. 
 
Det är väldigt skönt att jag nu vet varifrån min glömska kommer. Då kan jag ta tag i min glömska och försöka träna upp den. 
 
Hur pinsamt är det inte att glömma saker? Det känns så oförskämt. 
 
Är ni glömska?
 

This or That - Hair and Makeup

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
QUESTIONS:
 
→ Hair

Curly or Straight? 
Lockigt hår är alltid finast! Med dock ska det inte vara superlockigt. Lite lösa lockar är alltid fint. 
 
 
Bun or Ponytail? 
Hästsvans är något jag aldrig förstått mig på. Visst det är skönt att sätta upp håret och det funkar men jag tycker det är mycket finare med utsläppt hår. Samma sak när det gäller att ha en bulle på huvudet. Kanske inte det finaste med det funkar. Ska jag välja någon av dem så väljer jag hästsvans. 

Bobby pins or Butterfly clipsag ?
Självklart väljer jag hårnålar! Hårspännen med olika figurer på är inte riktigt min smak. Snarare något jag hade när jag var liten. 

Hair spray or Gel?
Hårspray alla dagar i veckan! Man kan borsta ut det också så håret inte blir så stelt. Gillar inte när håret får en annan konsistens. 

Long or Short? 
Visst är det skönt med kort hår, men tusan vad jag saknar mitt långa hår. Långt hår är alltid finast enligt mig. 

Light or Dark? 
Jag har alltid tyckt att mörka drag är fint, och därför lutar jag mer åt mörkt hår. Men självklart är ljust hår också väldigt fint! Ja går i perioder om vad jag gillar om jag säger så haha. 

Side sweep bangs or Full bangs? 
Sidbena eller lugg.. Ja ett väldigt svårt val. Men jag tycker lugg är superfint! Något jag själv skulle vilja ha men är rätt att det inte skulle passa mig. När jag var liten hade jag alltid lugg. 
Som ni kanske förstår så är jag den mörkhåriga tjejen. 

Up or Down? 
Som jag skrev tidigare så tycker jag alltid att utsläppt hår är det finaste! 
 
 
 
→ Makeup

Blush or Bronzer? 
Bronzer är det jag använder mest. Särskillt nu när det börjar gå mot sommaren. Man blir lite brunare, lite finare. Countor är väl det jag använder egenligen men bronzer är det mest liknande. Rouge använder jag bara på vintern för att få lite fin färg på kindbenen. 

Lipgloss or Lipstick? 
Läppstift alla dagar i veckan! Matta läppstift är det som håller längst. Läppglans håller sig inte direkt på läpparna länge. Dessutom blir det kladdigt och mitt hår fastnar alltid i det. Men en kombination dem mellan funkar annars också bra. 

Eyeliner or Mascara? 
Jag väljer macara eftersom jag aldrig skulle kunna gå runt med eyeliner om jag inte hade applicerat mascara. Det ser så tomt ut. 

Foundation or Concealer?
Jag använder aldrig foundation. Jag köpte en foundation igår eller om det var i förrgår? Men jag gillade den inte. Foundation lägger sig alltid ovan på huden och smälter liksom inte in på något vis. Det ser bara kakigt ut. Men jag brukar använda en CC- cream som innehållar bland annat en foundation vilket jag hellre föredrar! Mycket finare resultat och om jag vill ha mer täckning så applicerar jag bara ett till lager. Concealer använder jag bara som en highlight under ögonen. Annars för täckning använder jag min CC-crem. Så svaret på frågan får bli concealer eftersom jag inte använder foundation haha! 

Neutral or Color Eyeshadow? 
Neutrala ögonskuggor är det som går hem! Den enda färgen jag brukar kunna använda är rosa men den är också väldigt neutral. 

Pressed or Loose eye shadows? 
Det här är en svår fråga eftersom jag älskar lösögonskuggor, men jag väljer alltid en pressad ögonskugga eftersom den inte smular lika mycket. Varje gång jag öppnar en lösögonskugga så är det ögonskugga överallt. På sminkbordet, på händerna, ja överallt haha! Dessutom är alla mina lösögonskuggor glittriga vilket gör att glittret hamnar överallt och glitter är inte så lätt att bli av med. 

Brushes or Sponges? 
Ni vet ju att jag är sminkborststokig! En svamp ger säkert ett mycket finare resultat men det tar så lång tid och dessutom är borstar så otroligt mycket skönare att dra i ansiktet haha! Borstar är också väldigt fina. Det enda man kan göra med en sminksvamp är ju typ applicering av foundation och concealer. Sminkborstar kan du använda till allt! 
 

OOTD

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits
 
Rosa kappa från Veromoda. 
 
 
 

True match foundation

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
 

Igår när jag sminkade mig märkte jag att min cc cream från lumene höll på att ta slut. Så idag köpte jag hem en ny foundation från l'oréal Paris the true match. Har alltid viljat testat den men aldrig gjort konstigt nog? 
 
Har ni testat den? Vad tycker ni isåfall om den? 
 

Personligt #1 jag förlorade min mamma

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
Okej, rubriken säger det mesta. Jag förlorade min mamma. Det här kommer bli ett jobbigt inlägg att skriva eftersom jag inte har pratat om min mamma på väldigt länge faktiskt. Risken finns att jag kommer gråta. 
 
Jag ska till och med göra det ännu jobbigare för mig och ta fram boken jag skrev i medan min mamma levde. Få tillbaka de där jobbiga känslorna. Mest för att försöka få en tillbaka blick till hur allt började. 
 
Jag förlorade min mamma 
Det första jag ser när jag slår upp första sidan i boken är två bilder på min mamma. På den ena bilden har mamma fint, långt och tjockt hår. Svart hår med några röda slingor i. Hon har glimten i ögat och håller upp ett vinglas i handen. Pappa håller om mamma samtidigt som han också håller upp ett glas vin. Tokler gör han också. 
 
På den andra bilden vinkar mamma till kameran. Hon ler men man ser igenom henne. Hon ler antagligen för att det är jag som knäpper kort på henne. Därav anledningen till att hon vinkar. Men på den här bilden har hon lagt sin arm på en kudde eftersom hon inte kunde röra den. Hon har en sjal runt halsen och lutar sig mot ett nackstöd som det hänger en handduk på. Jag som tog bilden ser tydligt att hon sitter i en rullstol. Hon är alldeles blek i ansiktet och håret är borta. 
 
Bläddrar jag blad ser jag rubriken sjukdomen. 
Jag beskriver att för två år sedan (jag skrev det här 2011) så berättade mamma att hon skulle gå på mammografi. Alltså en bröströntgen. Jag tänker dra det här snabbt. Jag ringde upp mamma direkt efter skolan och frågade henne hur det gick, men minns att hon sade att de inte kunde ge henne några svar ännu. Senare när jag kom hem kom mamma in till mig och berättade att hon hade fått bröstcancer. Jag och mamma höll om varandra och grät. Vi båda var rädda. Men det gick "bra" mamma blev ett år senare friskförklarad. Det var på hösten och jag kände att mitt liv kunde fortsätta nu när allt hade löst sig. När alla var glada. Jag beskriver även att mammas hår hade växt ut så pass mycket att hon hade lika mycket hår som mina bröder. 
 
Jag bläddrar blad igen och se rubriken 7 eller 9 december 2010 - Det kom tillbaka. (skrivet 27/12-11)
Det här bådar inte gott. Som ni förstår så kom sjukdomen tillbaka. När mamma äntligen hade fått tillbaka sitt hår skulle allt bort igen. Cancern hade spridit sig och nu satt cancern i hjärnan. Jag skriver även att jag fick höra att cancern var obotlig. Att jag var orolig för att jag viste inte hur lång tid det skulle ta innan hon skulle dö. Skulle det ta 1 vecka, 1 månad eller ett år? eller 10 år? Ingen visste någonting. Efter en månad tappade min mamma känseln i hennes arm, följt av hennes ben ett tag senare. Mamma hamnade då i rullstol. Vi tog hjälp av en hemtjänst som sprang här flera gånger per dag för att hjälpa mamma. Hon vara mesta dels av tiden sängliggandes då hon fick stora ryggsår av selen de bärde henne med för att få över henne till rullstolen. Mamma hade ont och grät ofta, det var det jobbigaste. 
 
Bläddrar jag blad en gång till är rubriken Dement. 
Ja min mamma blev dement, såg spöken och blev glömsk. Sedan står det massa saker som är för personligt att ta upp. Bland annat det läskigaste som någonsin har hänt mig. Ryser varje gång jag tänker på det. Jag beskriver att jag i alla fall är väldigt irriterad på mamma då hon hela tiden ropade på mig utan anledning. Hon bad mig göra saker och det kändes som hon utnyttjade min hjälp. Men jag förstod att mamma inte ville vara ensam. Det kan inte vara speciellt kul att vara sängliggandes hela dagarna. Jag skriver även att mamma blev så dålig att jag inte kunde föra en konversation med henne. Hon kunde ju prata med allt hamnade i fel ordning eller så pratade hon om något helt annat. Hon glömde bort vem jag var.. Det var det allra jobbigaste. Jag gömde mig för mamma för jag var för rädd. Jag pratade inte med henne på veckor. Jag var för rädd. 
 
Jag bläddrar yttligare några sidor och stannar på rubriken R.I.P. 
Som jag skrev nyss så gömde jag mig för mamma för att jag vara för rädd, rädd för vad som skulle kunna hända eller för vad hon skulle säga. Men jag klarade inte av att vara ifrån min mamma så länge så på kvällen när alla i min familj hade gått och lagt sig gick jag in till mamma. Hon sov. Jag mådde så dåligt av att titta på henne. Hon var så klen, så smal och sjuk. Jag gick fram till hennes säng. Satt mig på knä och tog tag i hennes hand. Jag pussade henne på pannan och sade att jag älskade henne. Jag blev så förvånad när jag hörde en röst tillbaka som sade - Jag älskar dig också. Jag började gråta av lycka och jag kramade om mamma. Jag har nog aldrig varit så lyckig i hela mitt liv när jag fick se min riktiga mamma igen. Hon visste vem jag var! Jag var så överlycklig. 
 
Dagen efter när jag kom hem från skolan var det fullt med bilar på min gård. Jag klev in genom dörren och min släkt stod i hallen. De skingrade på sig och led mig in till mammas rum. jag fann inga ord, jag kunde inte ge infrån mig ett ljud. Jag gick fram till sängen och såg mamma. Jag kände på hennes panna och den gick sakta över från varm till kall. Bara några minuter innan jag kom hem hade min mamma gått bort. När jag hörde pappa i bakgrunden gråta kunde jag själv inte hålla mig. Jag grät mer än vad jag någonsin hade gjort tidigare. Mitt liv var förstört. Den personen som betydde mest för mig i hela världen var borta, min bästa vän. Jag kommer aldrig mer få en kram av min mamma, aldrig prata med henne, aldrig få råd om livet. Ingen som vägleder mig. Jag var tvungen att vara stark och klara mig på egen hand. Hela mitt liv skulle bli en utmaning. Än idag är jag stark och försöker vägleda mig själv. Men min mamma finns alltid med mig, i mina tankar. Jag ser henne i bland och det ger mig hopp. Hopp om att det finns liv efter döden. 
 
Jag saknar henne så det gör ont. Varenda liten sak som vi kastar som tillhörde mamma får mig att gråta. Varenda förändring gör mig arg. Jag vill ha allt precis som det var förut. Men jag vet att det aldrig mer kan bli som det en gång var. Det är det som gör mest ont. 
 
 
 
 

Mer personliga inlägg?

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej mina fina! 
Jag skrev ett inlägg som heter "Hur personlig ska en blogg vara". I det inlägget frågade jag om vilka bloggämnen jag skulle hålla mig till. Om jag skulle hålla mig till en vardagsblogg, sminkblogg, modeblogg eller fotoblogg. Svaren jag fick var en blandning bland dessa olika ämnen. Det tyckte jag var bra eftersom det är så min blogg är uppbyggd.
Men en kommentar förvånade mig. En tjej som skrev ett upplägg åt mig om hur jag skulle förhålla mig till ämnena. Hon hade gjort upp en ungefärlig planering till mig där alla ämnena ingick. Måndag - fotoinlägg. Tisdag - Sminkinlägg osv. Jag tror ni förstår.
Men det som förvånade mig var att hon tog med ett ämne som hon kallade för personligt. De där längre inläggen jag skriver, om till exempel min mamma. Ungefär en gång i veckan skulle jag skriva ett sådant inlägg. Vad tycker ni om det? Jag tycker det var en superbra idé, men samtidgt har jag väldigt svårt för att veta vad jag ska skriva. 
Vad vill man veta? Ni får gärna kommentera sådant. Annars får jag försöka komma på något själv. Men det underlättar alltid om jag får några roliga förslag. 
 
Jag har en del nya läsare så jag funderar på om jag ska berätta historian om min mamma en gång till. Det finns massor av inlägg om min mamma i kategorin "min mamma och mormor gick bort i cancer". In där och läs om ni känner för det. Men jag tror jag ska berätta bakgrunden en gång till så alla är riktigt med. 
 
Mitt mål är att försöka göra ett personligt inlägg en gång i veckan! Men då behöver jag eran hjälp! Kommentera era idéer! 
 

Plånbok MK

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hejsan mina fina! Är allt bra? Jag mår toppen i allafall. Pappa och Karin kom hem med denna plånboken idag till mig. Verkligen jättefin. Det satt dock ett vitt band på den också som man kunde ha runt hanleden. Men den tog jag bort för tyckte inte den passade in så bra där. 
 
Vad gjorde ni igår när det var valborg? Själv så åkte jag iväg på fest med mina vänner. Senare på kvällen följde P med mig hem och sov här. Ska även hem till honom om ett tag. Visst är det skönt att det bara är fredag idag? Långhelg sitter aldrig fel. 
 
Hoppas allt är bra med er! Vad har ni för planer ikväll? Ska ni ha bakishäng eller ut på något roligt?