Gårdagen

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 
 
Tjenare! Hur är det med er? Med mig är det bra och jag är så glad att jag är ledig idag, fast vädret var tråkigt då det regnar. Idag fyller min moster år så jag hade tänk att åka hem till henne och gratta henne. Senare ikväll ska jag hitta på något med mina kompisar, får se vad det blir. 
 
Gårdagen. Jag såg ju på filmen Bad Neighbours och den var faktiskt bra. Zac Efron var med i filmen utan tröja dessutom och då var man bara tvungen att se filmen, ellerhur tjejer? Helt okej film och jag tycker ni borde se den!
 

Bio

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej alla! Nu har jag äntligen långhelg. Ikväll drar jag och min kusin Jessica iväg på bio, bad neighbour blir det. 

Svar på frågestunden.

Skrivet:    ·  frågor och svar
 Vilken linje går du på? 
Jag går samhällsvetenskapliga programet. Nästa termin ska jag ha inriktningen media, vilket jag tror kommer bli väldigt roligt. 
 
Har du konfirmerat dig? 
Nej det har jag inte. Min mamma sade för läääänge sedan att jag inte skulle få konfirmera mig om jag inte trodde på gud vilket jag inte gör. Annars hade jag säkert gjort det för det verkade faktiskt kul. 

 Beskriv din "stil"? 
Min stil i vad? Klädstil? inredning? personligheter? Jag antar att du menar klädstil och då kan jag tala om att jag alltid försöker kö på simpla plagg men sedan kunna bära upp en outfit med något stort smycket. Eller en topp som sticker ut och sedan inget smycke. Jag har inte direkt någon stil utan jag köper det jag tycker är snyggt och sedan försöker jag matcha det med något. Mina stilar ändras med tiden, från dag till dag typ. 
 
 
Vad vill du bli i framtiden? 
Vad jag vill bli i framtiden? Det kan ju vara huuuur mycket som helst. Jag vill bli psykolog som arbete och jag vill självklart bli en mamma och det finns så sjukt mycket saker jag vill bli. Drömyrke är ju fotograf men ingenting som jag kommer satsa på, förstår ni hur kul det skulle vara och fota i olika länder osv? Jag vill bli en människa som får andra att må bättre, jag vill bli mer framåt och jag vill kunna våga mer. 
 
 Vad lyssnar du på för musik? (Typ vilka artiser/band eller vilken genre!)
Det ror väldigt mycket på vilken årstid och humör jag är på. När det blir vår lyssnar jag på sommarmusik och olika slags festmusik oftast väldigt gamla låtar. På vintern är det mer de senaste låtarna som kommer ut, de modernaste. Sedan ror musiken väldigt mycket på mitt humör. Är jag ledsen lyssnar jag nästan bara på musik som får mig att gråta, är jag glad lyssnar jag på dunkmusik. Haha. Glada låtar - Jubel, klingande. Summer, Calvin Harris.Typ alla gamla låtar är med creedence. Vardaglig musik typ buss och pluggmusik är alla låtar med Beyonce. Sedan när jag är på dåligt humör lyssnar jag på - Last love song, Boys of summer, stairways to heaven, you are not alone. 
 
- Alice
 
Har du några husdjur? :) 
Yes, Molly är min katt. 
 
Hur ofta tränar du? 
Det är en fråga jag ofta föredrar att inte svara på. Med tanke på att jag är väldigt smal så tycker inte jag om att prata om hur ofta jag tränar. Jag vet att många kan bli påverkade av det man säger. Jag tycker istället att man ska träna för att man själv känner för det och mår bra av det. Jag brukar ofta säga att jag inte tränar något huvudtaget men jag tränar då jag känner för det. Sedan är det ju så att jag tränar i skolan vilket man är tvungen att göra. 
 
Hur mycket tränar du? :)
Är det nästan samma fråga som ovan? Om det är olika övningar eller vad du menar så kan jag säga att det är väldigt olika det också. Det ror på vad jag känner för. 
 
- http://maddeeeslife.blogg.se/
 
vem är din bästa vän?
Jag har så sjukt många bra kompisar men mina allra bästa kompisar är Filippa och Nanna. De vet precis allt om mig, ingen vet så mycket om mig som de gör. Ibland vet de mer om mig än vad jag vet om mig själv. Men sedan har jag lärt känna så himla bra kompisar som jag ser varje dag som kan räknas som mina närmaste kompisar. 
 
- Sandra 
 
Varför började du blogga? :D
Jag har gjort ett inlägg om det HÄR! Där du kan läsa om varför jag började blogga. 
http://hannabieberandersson.blogg.se/
 
Hur ser dina matvanor ut :)? (mat tokig)..
Matvanor, hmm. Jag äter det som serveras heter det. Jag är väldigt onyttig av mig och äter sötsaker oftare än bara på helgerna. Jag äter ingen frukost på morgonen av någon konstig anledning, jag gjorde det förut men nu måste jag lära om mig. Jag äter alltså lunch i skolan, något på eftermiddagen när jag kommer hem och sedan kvällsmiddag. 
http://jsjolin.blogg.se/
 
Hur många victoria´s secreet bodymists har du? 
Fyra. 
 
 
Vad är ditt favoritbestyr en ledig dag? kram
Att göra något kul helt klart. Vara med kompisar och skapa minnen. Göra galenskaper. 
 
 Hur många följare har du? 
60 prenumeranter på bloglovin och tre på bloggkeen. Ni är bäst! 
 
Hur längesen var det din mormor och mamma dog?
Min mamma dog den 31 Januari 2012. Min mormor dog 28 Mars, gud vad tiden går fort. 
 
Hur reagerar du när folk pratar om sjukdomar?
Det ror helt på vad det är för slags sjukdomar. Pratar man om Cancer så är de det enda jag reagerar på. Pratar jag med en kompis om cancer så går det bra och jag blir glad av att få prata om det, för jag tycker det är viktigt. Men när jag hör någon prata om cancer som absolut inte förstår vad det innebär så blir jag bara irriterad. Samma sak när man pratar om cancer i klassen, då blir jag väldigt lätt ledsen för att jag inte tycker om att visa mina känslor inför en grupp människor. Men cancer är ett viktigt ämne så man ska självklart prata om det, men man kanske ska tänka på med vilka man pratar om det med. 
 
Haha, hur många sminkborstar har du egentligen? 
Jag var nästan helt 100% säker på att den här frågan skulle komma. Får höra det nästan hela tiden. Men nu ska jag räkna dem och det kan ta ett tag haha. .....  .....  .....51 borstar. OJ! Det är ju helt sjukt många. Jag borde sluta köpa fler sminkborstar, jag borde skämmas haha. Klarar mig lätt med en sminkborste till varje sminkprodukt. Så gå inte i mina fotspår. 
 
Hur många glossybox har du fått? 
Jag kommer inte riktigt ihåg men man brukar få en glossymag i varje box och när jag nu räknar dem hittar jag ......tretton styckna. Åh det är ju mer än ett år. Men den här månaden har jag dock inte beställt något box för att jag vill spara lite pengar. Dessutom så skulle det vara en rolig box den här gången...typsikt. 
 
Skulle inte du kunna publicera någon text i din bok där du skriver om dina känslor och din mamma i? Om jag har tolkat det hela rätt? :-) 
Hm, det vet jag inte rikigt. Det är väldigt personligt och väldigt starka åsikter. Men jag skulle kunna ta en titt och kolla på om det finns något jag skulle kunna publicera, men jag lovar inget. 

Vad är det bästa med att blogga? 
Att få response helt klart. Min blogg har hjälp mig så sjukt mycket i min sorgeprocess. Genom att ni som har gått genom samma saker har stöttar mig, även ni som inte har gått genom något hemskt men ändå valt att stötta mig. Ni är guldvärda allihop. 
 
 

DIY : Kamerarem i läder.

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej! Hittade ett tips på Elin Keros blogg om hur man gör en en egen kamerarem i läder. Riktigt smart faktiskt. Något jag borde testa. 

Mors dag

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
 
Idag har jag varit uppe till mammas grav och lagt dit några handplockade blommor. Saknar henne otroligt mycket. Blir så avundsjuk på alla som lägger upp bilder på deras mammor och grattar dem, fikar och har det mysigt. Jag får nöja mig med att lägga blommor på graven och skicka några tankar till henne... 
Men jag hoppas att ni som fortfarande har kvar era mammor tar hand om dem ordentligt! 

Glöm inte bort frågestunden!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 Alla får en länk till sin blogg om ni stället en fråga :) 

Torsdag

Skrivet:    ·  Alla inlägg


En ungefärlig beskrivning på dagens 
skoldag. Varmt som bara den, kubbspelning och glass i solen ☀️

Just nu är jag väldigt nervös inför det stora nationella matteprovet imorgon. 

Skrivkramp?

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Hallå där! Dagen idag har i princip bestått av skrivkramp. På min första lektion idag skulle vi göra ett psykologiprov, men jag han inte klart med det så vi fick en halvtimme extra, men jag blev fortfarande inte klar då heller så jag skulle få fortsätta med provet efter min mattelektion. Jag fick en kvarts lunch och sedan skulle jag gå på mattelektionen, där man skrev en hel del också. Direkt efter matten skulle jag fortsätta med provet så en rejäl skrivkramp fick jag kan jag då säga. 

Efter skolan gick jag och Emma och köpte kulglass och sedan gick vi till stadsbiblioteket för att plugga inför det stora nationella provet i matte på fredag. Det gick sådär, och tillslut gav vi upp och gick hem till Emma och åt mat. Riktigt trevligt faktiskt. Nu sitter jag hemma och är helt slut, värmen har tagit  all min energi. Hoppas eran dag har varit bra ! 

Ett år sedan jag var i Polen

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Händelserika dagar
 
Idag är det precis ett år sedan jag och min gamla årskurs åkte ner till Polen. Saknar det verkligen. Vi var då och kollade på Auschwitz-Birkenau  som då var ett kombinerat koncentrations- och förintelseläger. Det var riktigt hemskt att se men ändå väldigt nyttigt. Vi var nere på torgen och jag fick en ros av någon random nere på gatan. Vi åkte häst och vagn som såg ut som värsta cinderella vagnen, vi hejade på alla människorna nere på vägarna. Vi lurade folket på krakows torg att en kille från våran årskurs friade till en Lina och alla människor började att jubla, magiskt.  Jag är faktiskt lite avundsjuk på de nior som idag är nere i polen. Det var så himla roligt! 

Två nya sminkborstar till samlingen.

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
Okej, nu kommer gamla Emilia fram här igen. Det här problemet med att jag köper sminkborstar utan att jag behöver det. Men om jag får tillägga något så var de faktiskt billiga borstar för att vara mig, 79 och 89 kr kostade de. Den lilla borsten är en blending brush vilket man använder för att blanda ut ögonskuggorna i till exempel globlinjen, eller om man vill lägga en ögonskugga över hela ögonlocket. Man brukar använda den mest för att "sota" ut ögonskuggorna för att dem inte ska bli allt för skarpa kanter. Den andra borsten är en blush brush alltså en borste man använder till rouge, eller om man vill till bronser och för att lägga konturer ( framhäva kindben tex). 
 
Det står även att borstarna är miljömärkta vilket jag tycker är väldigt bra, särskillt för mig som köper borstar bara för att ha dem typ. Håret är av taklonfiber som är skonsamt mot känslig hy och har en lång livslängd. 
 
De är väldigt mjuka och jag hoppas det kommer gå bra att applicera sminket med dem senare. 

Världens bästa dröm - mamma i mina drömmar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer

Idag kommer jag vara glad hela dagen, jag hade en sån jävla bra dröm som jag kan leva på i evigheter. Den betyder så mycket att jag tänker berätta den för er. 

Mim dröm - det hela började med att jag och min släkt satt i mitt kök och festade, jag har en känsla av att det var en släktträff av något slag. Alla var glada och sen helt plötsligt klev min mamma in i huset, bara känslan av att alla stannade upp och verkligen inte kunde tro sina ögon! Hon var så fin, det fräschare upp mitt minne, hennes otroligt fina hår, mycket finare än vad jag kommer ihåg. Hon kunde gå, det var något jag blev sjukt glad över, hon var helt frisk, kunde gå normalt och hon var gladare än aldrig förr. Kunde min mamma verkligen komma tillbaka från himlen? Det var så verkligt, alla bjöd in henne och det var som om ingenting hade hänt, det var helt otroligt. Min moster började prata med mamma och de började skratta som för, ni vet så där högt att man kan höra dem på mils avstånd, nästan så man skäms ibland. Men den lyckan i den stunden var det bästa som kunde hända. Sedan gick jag fram till mamma, inte som om jag var förvånad över att hon var där, bara gå fram och fråga hur det var med henne. Jag tog upp mobilen och jag skulle få en bild på mig och mamma tillsammans då jag ser henne i kameran börja gråta, vilket får mig att också börja gråta, det var så magiskt. Så många ord i att bara fälla tårar. Verkligen en massa kärlek. Sedan vaknade jag av att väckarklockan ringde, i ett sånt där tillfälle önskar jag att man kunde sova vidare och fortsätta på samma dröm. 

Den här drömmen fick mig att må bättre, ett hopp om att mamma lever på ett bra ställe och att hennes sjukdom är borta helt, det gör mig så jävla glad. 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - kan jag inte besöka min mamma får hon besöka mig i mina drömmar. 

Åh vad det här inlägget var svårt att skriva, massa lyckotårar som kommer fram. 

dags för frågestund

Skrivet:    ·  Alla inlägg
Hej! Nu tänkte jag dra igång en frågestund, det var ett tag sedan jag hade det. Frågestunden kommer jag att avsluta när jag känner att jag har fått tillräckligt med frågor.
 
Ställ massvis med frågor mellan himmel och jord. Inga frågor är dumma! Jag svarar sedan på dem jag tycker passar.
 
 
 

Varför började jag blogga?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
 
Ja, varför började jag att blogga? Jag har haft en blogg så länge jag kan minnas. Jag tror det hela började år 2009-2010, ja så kort minne har jag. Jag har haft upp mot tio olika bloggar, fotobloggar, sminkbloggar, vardagsblogg och blogg med kompisar. Jag har nog alltid bloggat för att dela med mig av tips, ni vet när man kommer på något riktigt bra och man vill säga det till folk, då är det smart att ha en blogg att skriva på. Eller när man vill påverka och säga sina åsikter, och för att få respons och förstå hur andra resonerar. Eller en väldigt stor anledning till att jag skaffade mig en blogg - det var väldigt modernt och "inne" att ha en blogg. Sedan är det ju så att mitt minne inte alltid är med mig. Då är det väldigt enkelt att gå bak i arkrivet och leta reda på vad man har gjort om man väl har en blogg. 
 
Något jag är besviken på är att jag inte stannade kvar på min första blogg. Tänk om jag kunde gå tillbaka i arkviven från 2010, det hade varit rätt kul att se, framför allt genom att se att man verkligen har utveklats när det gäller bättre inlägg. Eller för att kolla på sina fula fjortisbilder haha. Eller när jag hade en tät familj som var ute och gjorde massa roligt tillsammans, bilder på mamma eller bara ett litet inlägg om min mamma, just för att se hur bra jag mådde då. Det saknar jag verkligen. 

Fem saker du inte visste om mig

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
 1. Jag är en dålig förlorare. Jag gillar inte sport men när jag väl ska spela klarar jag inte av att förlora. Om jag skulle förlora kommer jag alltid med bortförklaringar - jag var inte seriös, vi spelade för att ha kul osv. Jag tror ni förstår. Jag blir väldigt lätt grinig, haha. '
 2. Jag har höga krav på mig själv. Jag vill ha höga betyg, jämför mig alldeles för mycket med andra människor. Jag är väldigt organiserad, allt ska vara perfekt. Rätt jobbigt faktiskt, det är något jag försöker sätta stop för. 
 3. Jag stör mig på när folk pratar med mat i munnen, eller bara sitter och småäter på samma bit hur länge som helst. Smaskar osv. Jag stör mig även på när folk rapar, hickar osv. 
 4. Jag har världens sämsta humor. Jag skrattar åt allt ingen annan skrattar åt, och när väl någon annan skrattar tycker inte jag det är roligt. 
 5. jag har alltid en dag i veckan då jag städar mitt rum vilket är på söndagen, det betyder att jag skulle ha städat mitt rum igår, men jag hade så mycket att plugga att jag inte hann med det. Plugget före städning. 

Dagen bästa/sämsta

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Bästa :
• det är svinvarmt ute. 
• jag har ätit glass.
• jag har solat så förhoppningsvis har jag blivit lite brunare och väldigt mycket fräknigare. 

Sämsta : 
• ja är väldigt ful och ofräsch, då jag snart ska duscha. 
• jag är insmetad i sololja så jag luktar inte speciellt gott. 
• jag borde plugga då jag har prov imorgon. 

victoria secret body mist

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
Hej! Jag fick en fråga angående mina bodymist. Vilka jag har samt vilken jag tycker om mest och vilka jag skulle tipsa om. 
 
Dem jag har är : 
 • Hello Darling 
 • Pure Seduction 
 • Secret Charm 
 • Love Spell 
Den body mist jag tycker mest om just nu är Hello darling. Förut gillade jag love spell mest då den var söt och drog till sig väldigt mycket uppmärksamhet. Men nu är det hello darling, den är på gränsen till att lukta vanilj, och då ska ni veta att jag inte är ett fan av vaniljdofter. Men den luktar rätt sött och den ska lukta  Pion och Mandarin. 
 
Pure decuction är mångas favorit, men den har aldrig varit någon av mina favoriter. De flesta säger att den luktar sött men jag tycker den luktar stakt, just för att den kanske är för söt? Jag kan säga att det är den body misten som jag tycker minst om. Men den luktar inte äckligt, det gör ingen. 
 
Secret Charm gillar jag väldigt mycket. Den lukar fräscht. Ingen lukt som doftar otroligt mycket, den är ganska diskret. 
 
Love Spell - En stor favorit. Luktar en blandning av godis och blommor. I början älskade jag verkligen den men senare tröttnade jag på lukten. 
 
Favoriter i ordning : Hello darling, Love spell, Secret charm och sist Pure seduction. 
 
Jag tipsar faktiskt om alla. Alla luktar otroligt gott. 
 

The flower does not think of competing to the flowers next to it. It just blooms

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi
 
 

Plugg

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hela den här dagen kommer gå åt till att plugga, men nu är det inte så långt kvar tills sommarlovet så man får väl offra sig lite. Men ikväll ryktas det om att några kompisar kommer hit och grillar, sedan ska jag träffa ett par andra kompisar och antingen ska vi gå på någon festival av något slag inne i stan eller bara hitta på något roligt ändå. Vi får se vart kvällen tar mig. Hoppas ni har en bra lördag och att ni är ute i solen och njuter än att sitta och plugga som mig. Kram

Filmtips

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
1. Boktjuven - En film som utspelar sig under andra världskriget. En liten tjej blev bortadopterad av sin mamma till en familj i tyskland precis innan kriget började. Sedan får man se hur hon lever under kriget då man får se att alla inte är på hitlers sida. Familjen hon bor hos gömmer en man som är jude i deras källare och man får en inblick om hur andra världskriget såg ut. Jag grät till filmen så den är väldigt känslig, men otroligt bra. 
 
2. Safe heaven - En väldigt bra film, min absoluta favoritfilm. Det handlar om en tjej som flyr från sitt hem och hamnar på en plats långt borta där hon gömmer sig i ett gammalt hus, nära till en affär som ligger på stranden. Hon träffar en kille hon blir förtjust i och han har förlorat sin flickvän i cancer, så hans barn som han har är väldigt irritead på henne eftersom hon tar deras plats. Sedan finns det en hel del saker som händer som jag inte kan säga, för då avslöjar jag filmen. Men den är väldigt bra och även en film man gråter till. Särskillt jag som ser kopplingar med mitt liv då min mamma dog i cancer. 
 
3. EGO - En typisk måbra film. Det handlar om en kille som ofta går på fest och umgås med de "blåsta" tjejerna och sedan går han in i en skylt och blir blind då hans liv förändras. Han är tvugnen att ha en assistent med sig som han senare blir förtjust i. Men den där tjejen är inte som han tror att hon är, hon är inte tjejen med långt blont hår som liknar Cameron Diaz vilket får sina konsekvenser i slutet av filmen. 
 
4. Dear John - En dramatisk film. Channing tatum ( bara det förklarar att filmen är bra) är en amerikansk soldat som är hemma hos sin pappa som är lite speciell över sommaren. Han hittar en tjej som han får tillbringa sin tid med i två veckor, de blir fort förälskade. Men sedan var de tvugna att gå skilda vägar då han skulle tillbaka till armén och hon skulle plugga. Men de höll ändå kontakten då de skickade brev till varandra. Men sedan hände en hel del hemska saker och han blir tvugnen att stanna kvar några år till. Han får sedan ett brev om att tjejen han var förälskad i hade hittat någon ny som hon hade förlovat sig med. Han blir en dag hemskickad då hans pappa blivit sjuk och då får han kontakten med tjejen igen och gamla sår rivs upp. Det är också en film jag gråter till. 
 
5. Cyberbully - Den här filmen tror jag inte att många har sett. Men den är riktigt bra. Det handlar om en tjej som får en dator när hon fyllde år, hon registrerade sig på det sociala nätverket och då blir hon mobbad på internet vilket får henne att må dåligt då hon vill ta livet av sig. Hennes bror hade hackat sig in på hennes dator och sedan spreds massa rykten om henne vilket gjorde att hon fick svårt att bevara sin kontakt med sina kompisar. Man får se hur hennes vänner och familj reagerar och det finnns en hel del saker i filmen man lär sig av. Man får även se då hon får hjälp att gå vidare. Även här faller det tårar. 
 
6. LOL - Även en av mina favoritfilmer, en måbra film. En typisk film om en tonårings liv. När 15-åriga Lola dumpas av sin pojkvän så sätter hon siktet på hans bästa vän. Hon påbörjar sitt sexuella uppvaknande och experimenterar med droger. Under tiden så kämpar hennes omedvetna 40-åriga mor med att gå vidare från sin skilsmässa. En film jag minst har sett 20 gånger, jag skojar inte. 
 
 
 
Alla dem här filmerna är sjukt bra! Ni kanske märker att jag är mest för filmer som jag gråter till. Men det får mig att känna mig bättre på något vis. Har ni inte sett några av filmerna så tycker jag ni borde kika på dem. 
 
Vilka är era favoritfilmer?

OTROLIGT BRA! CANCERGÅTAN KNÄCKT!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
 
LÄS OCH BLI GLAD! 

Fråga med svar

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
Fråga : Vilken photoshop använder du dig av?
 
Svar: Hej! Vilken bra fråga, jag har faktiskt en kategori som heter photoshop men den har jag inte uppdaterat i på jättelänge. Det är nämnligen så att jag inte använder mig av photoshop längre, jag tyckte det var alldels för svårt och desutom har jag inte det på min nya dator, endast på pappas dator som går otroligt segt, eller om det var min gamla dator som jag gav till morfar? Strunt samma, men i alla fall så när jag väl testade att redigera bilder i photoshop så var det photoshop sc3. Nu använder jag för det mesta bara picmonkey.com. Kram! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solen gör mig glad

Skrivet:    ·  Alla inlägg


Lånade sista bilden av Emma. 

Hej! Idag är det äntligen fredag och solen skiner så otroligt fint. Dagen i skolan bestod av två lektioner sedan gick jag och mina kompisar ner till stan och åt lunch, ceasarsallad som vanligt det absoult godaste. Drog tillbaka till skolan för att plugga lite självständigt och sedan åkte jag hem. Hällde upp läsk i ett glas och nu sitter jag ute och njuter av det fina vädret. Nu hoppas jag på att det blir grillning ikväll och sedan ska jag vara med mina vänner. Ha en bra fredag alla! 
 
 
 
 

Fredag

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Nu är det snart helg! Det verkar som om familjen ska grilla ikväll, det blir väl mysigt, tror ni inte? Vad har ni för planer inför kvällen? 
 

Favoritredigerings appar

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
1. Whitagram - En app där man får en enfärgad bakgrund till bilderna. Passar väldigt bra till instagram då man inte vill beskära bilden. 
 
2. Photocollage - En app där du gör ett kollage av dina bilder, finns hjärtformade kollage, olika storlekar och du kan bestämma hur många bilder du vill ha med. 
 
3. PE-photolr - En app där jag redigerar mina bilder. Lägger på effekt, kontrast, färg osv. Du kan även lägga till text, ögonfransar, ögonbryn, peruker m.m. 
 
4. Photo Collage (den sista). Väldigt bra då man vill göra kollage, inget komplicerat, du väljer hur många bilder du vill ha med och sedan formar appen själv vilka storlekar bilderna blir i. Du kan även lägga till en mönstrad bakgrund på kollaget. 
 
 

you are beautiful in every single way

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självkänsla/självförtroende
 
 • Du är vacker! 
 • Du är smart! 
 • Du står upp för dig själv! 
 • Du vågar säga hur du känner! 
 • Du mår bra! 
 • Du är lycklig! 
 • Du är där du vill vara! 
..... Mål i livet.

EAT.SLEEP.BLOG

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 Bilder från de senaste dagarna. 
 
 Hallå där! Jag har faktiskt tänkt mig att börja blogga bra, flera inlägg per dag faktiskt. Jag vet att inlägg ofta kan bli tråkiga då man inte har så mycket att skriva om man uppdaterar flera gånger per dag. Men jag har faktiskt tänkt att göra några tidinställa inlägg som inte har med min dag att göra, om ni förstår? Alltså lite roligare inlägg. Hoppas det uppskattas. 

BABY LIPS

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
Köpte två babylips idag när jag var nere på stan. Den rosa är i färgen pink punch och den orangea i färgen cherry me. Det är alltså två läppbalsamer med färg i, riktigt smart. Kostade 39kr st. Har hört att de ska vara väldigt bra så jag hoppas på det. 
 

TRE TRÖJOR

Skrivet:    ·  Alla inlägg, shopping
Allt är från ginatricot. 

Middag

Skrivet:    ·  Alla inlägg

Hej! Idag blev det jag och broder som lagade mat hemma. Det blev kyckling, salad, pasta, bacon och vitlöksbröd. Mums. 

Må bättre

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende, självporträtt
 
 • Är du stressad över skolan då du känner att du måste prestera som bäst? Tänk då som jag brukar göra, när stressen kommer när du sitter framför skolbänken. Ett prov hamnar framför dig och du får ångest. Tänk att du egentligen inte behöver sitta där, vi människor har skapat det här själva. Vi behöver egentligen inte kunna allt som vi gör. Ta det lugnt och var glad för det du har. Tänk att...jag behöver inte känna någon press på mig själv för jag är egentligen bara en människa, en varelse. Vi är inte gjorda för att sitta i en skola och förvänta oss kunna allt som vi gör. Det brukar få mig att dämpa ångesten. 
 • Ta en promenad, gå ut i friska luften och bara njut. Lyssna på din favoritmusik och bemöt alla människor med ett leende. 
 • Tänk på allt som har varit bra under dagen, när du till exempel sitter på bussen påväg hem från skolan, eller om du cyklar eller går. Eller varför inte när du går och lägger dig?
 • Sov bra, vila ut. Du kommer vara på mycket bättre humör om du är utvilad på morgonen. 
 

Har ni några tips om hur man mår bättre och blir gladare? Jag vill att ni kommenterar så mycket positiva tankar och saker man kan göra för att bli glad! Lycka till, kram på er! 

Om man bara kunde ringa till himlen…

Skrivet:    ·  min mamma och mormor gick bort i cancer
 
 

Everyone dies, and not everyone lives. Everyone takes, but not everyone gives.

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende
 
Alla tar men inte alla ger. Har ni någon gång stött på någon som aldrig ger dig komplimanger, en person som blir jätteglad för allt du ger men ger inget tillbaka? Eller att du alltid bjuder en kompis på fika, mat eller egentligen vad som helst, men sedan får du aldrig något tillbaka? Det är så frustrerande. Det är minst lika viktigt att ge som att ta. Visst man kanske inte ger tillbaka om man har blivit bjuden på fika, en gång gör inte mycket precis. Men när det blir flera gånger kan det enkelt bli frustrerande. Å ena sidan kanske inte personen har råd att bjuda tillbaka, men då är det en helt annan sak. Men som komplimanger till exempel, det är inte speciellt svårt att ge någon en komplimang. Självklart behöver man inte ge andra komplimanger men jag tycker det är väldigt viktig för andra människors skull för att Förstärka självkänslan. 
        När man stärker någon annans självförtroende och självkänsla blir man väldigt glad själv över att man har lyckats fått någon annan att må bättre. Men där kan man själv drabbas istället och se ner på sig själv för att man inte får något tillbaka. Får man inte en komplimang av den personen du ger massor av komplimanger kan man börja tvivla på sig själv och då påverkas sin egna självkänsla negativt. Ofta överreagerar man väldigt mycket för bara småsaker. Du ger någon uppskattning men du får aldrig uppsakttning tillbaka, men sen kanske du ser hon/han ge någon annan uppskattning. Det är då ens självkänsla sjunker. 
       Men har man då en bra grund att stå på med tillräckligt bra självkänsla kommer man inte se ner på sig själv. Därför är det så viktigt att lyssna på sig själv istället för andra. Man ska ta åt sig men du ska inte ta åt dig det du inte får. Du duger ändå, och du är mycket bättre eftersom du får andra att må bättre! 
 
Kram på er! 
 

Sälvis

Skrivet:    ·  outfits
 
Jacka/linne - Vermoda         Jeans -GinaTricot   Skor - Dinsko   

Can you remember who you were, before the world told you who you should be ?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, självkänsla/självförtroende

Den här texten tycker jag är väldigt intressant. Jag vet att genom alla mina år så har jag förändrats. Folk som har sagt att man ska se ut sådär, göra såhär och man har bara tagit åt sig det och följt med strömmen. Tänker man tillbaka då man var väldigt liten kommer jag inte ens ihåg hur jag var som person. Redan i första klass började man ändra på sig för att man ville vara som alla andra. Jag minns inte hur jag var, vem jag var. Tänk om man inte hade ändrats eller blivit påverkad av någon, jag undrar hur jag hade varit som person idag. Det är nästan lite läskigt när man tänker efter, tänk om fem år då kanske jag är en helt annan person än vad jag är nu. Jag kanske ändrar på mig som alla andra för att passa in då. 
Frågan är vem är jag? 

Fredag

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Hej! Äntligen fredag, den här veckan har jag haft fullt upp med nationella prov i skolan därav har jag inte uppdaterat så mycket som jag hoppats på. 
Idag i skolan hade jag inte mycket lektioner, jag gick till kuratorn och pratade av mig och för första gången kände jag mig rikigt stolt och nöjd med mig själv, riktigt kul faktiskt. Sedan hade vi bara en riktig lektion, och efter de fick man jobba självständigt så jag och några kompisar satt oss ner och spelade kort istället, bäst att ta vara på tiden på bästa sätt, haha. Jag slappade även i soffan i skolan och en lärare tyckte tydligen att det var roligt så hon knäppte kort på mig och lade ut det på min skolas facebook sida... kul? Bilden har ni nedan. Hoppas ni har haft en bra vecka, ikväll ska jag försöka umgås med mina kompisar. Vad ska ni göra?
 
 

Vågar du fråga?

Skrivet:    ·  
Hej nu har jag lagt in blogresponse på bloggen igen. Hade det förut men sedan tog jag bort den. Där får ni svar på era frågor betydligt snabbare än om ni kommenterar eftersom jag får ett mail varje gång någon frågar något. Så hoppas ni vågar fråga något för det vore roligt. Ha en bra kväll. 

Look up

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 

Näthat

Skrivet:    ·  självkänsla/självförtroende
 
Hej där! Idag hade jag tänkt att skriva om näthat eftersom jag tidigare har varit inne på det där med självkänslan. Det är inte ofta man sänker sin självkänsla på grund av sig själv, utan oftast påverkas man av andra. Har man en blogg som till exempel jag har så är det väldigt lätt för en läsare att vara anonym och skicka iväg en taskig kommentar utan att behöva ta konflikterna på det. Det här är något som självklart sänker människors självkänsla. Har ni kollat på trolljägarna på teven ? Det brukar jag göra och jag tycker det är så sjukt frustrerande att se att många korkade människor sitter hemma framför datorn och tror att de får ut något av att trycka ner andra. Det är fegt, och ett väldigt stort tecken på att dem själva är avundsjuka och har en dålig självkänsla. Det är en väldigt stor skillnad att diskutera olika ämnen istället för att trycka ner någon person på grund av deras åsikter, förstår ni? 
Det sista man ska göra är att kommentera någon annans utseende negativt. Det gör man helt enkelt bara inte. Visst, du kanske stör dig på att den där tjejen använder alldeles för mycket foundation eller att du tycker hon är ful i piercingar. Men dina åsikter ska du hålla helt för dig själv. Hur skulle det se ut om alla ändrade på sig för att någon annan har åsikter om hur du ska se ut. Den där personen har valt att se ut så och du har inte den rätten till att ändra på det. Den personen vill se ut så och mår bra av det, du har inte rätten till att sänka hennes/hans självkänsla. Det har du aldrig. 
 
En annan sak jag stör mig otroligt mycket på är hur vissa människor tror att dem får kommentera kroppsdelar, varför gör man ens så? Du kan inte säga att en person har fula ben, är för smal eller för stor. Den där personen kan inte rå för hur den ser ut. Det spelar ingen roll hur man ser ut i alla fall för man är fortfarande vacker, ibland förstår jag mig inte på hur man kan tycka något annat. Trycker du ner någon människa så tycker jag synd om dig för att du inte tror på dig själv. Man ska inte ta åt sig av negativa kommentarer för det är bara ett tecken på att den där personen som sitter bakom skärmen har en dålig självkänsla och den personen tror att det kommer bli bättre om den kommenterar någon annans utseende. 
 
Det jag vill säga med den här texten är att du är du och du duger precis som du är. Du är vacker, får du en elak kommentar ska inte bry dig för den där personen som sitter bakom skärmen är dum nog som inte ser hur jävla fantastik bra och underbar du är. 
 
 

Fredag

Skrivet:    ·  Alla inlägg
 
Snattade sista bilden av Emma. 

Hallå där! Vad gjorde ni på valborg, och hade ni kul? Själv hade jag det jättemysigt med mina kompisar då vi grillade och efter det gick vi på en fest. Riktigt roligt faktiskt. Jag sov dock inte så mycket så hela gårdagen gick åt för att sova, jag firade alltså valborg sista april och inte första maj. På första maj åkte jag och mina syskon hem till ett par kompisar där vi hade beställt två familjepizzor vilket var sjukt gott, och efter det vaknade jag, för jag hade tydligen somnat och alla som var där sirrade på mig och började garva. När jag reste mig upp fall det en gaffel ur mitt hår. Sedan drog en kompis bort en kniv från mitt hår också. Haha snälla kompisar jag har alltså.