Är blusen blå eller grå?

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar, självporträtt
 
 
 
Hej mina fina! 
Har så svårt att veta vad jag ska blogga om just nu, kom gärna med förslag! Jag kikade igenom min blogg och hittade en gammal Tag som jag har helt andra svar på idag än vad jag hade för något år när jag svarade på den. Så här kommer mina nya svar av tumlr questions tag: 
 
 1: Finns det en kille eller tjej i ditt liv?
Har många fina killar och tjejer i mitt liv, men en partner har jag inte.  
 
2: Tänk på den senaste personen som gjorde dig illa, förlät du den? 
Ja jag har förlåtit människan som senast sårade mig. Men jäääädrans vad tiden går segt när man vill att såren ska läka! 
 
3: Vad vill du verkligen göra just nu? 
Just nu vill jag bara krypa ner i sängen och sova! 
 
4. Är du rädd för att bli kär?  
Jag är snarare rädd för att inte kunna bli lika kär igen. 
 
5. Har du någonsin sovit på en soffa med någon? 
Japp, senast för någon vecka sedan! 
 
6. Vad har du för bakgrund på din mobil? 
 Haha en bild på mig och min bästa vän Nanna när vi var små. 
 
7. Nämn de senaste fyra sängarna du har suttit på? 
Hm måste verkligen tänka. Min säng här i Umeå, min säng hemma i Falun, Lillbus säng och hos en flirt. 
 
8.  Vem var den senaste personen vars nummer du lade till i dina kontaktlista? 
En kille på Tinder frågade om mitt nummer och efter att vi pratat i telefon så lade jag till hans nummer. 
 
9.Vad gör mest ont, fysisk eller känslomässig smärta? 
Det allra värsta jag vet är när man mår så dåligt inombords att det gör ont i hela kroppen. Usch och fy. 
 
10. När pratade du senast med personen du kysste sist? 
Två veckor sedan. Haha men har inte direkt några förhoppningar där. 
 
11.Om du visste att du hade hittat rätt person, skulle du då gifta dig idag? 
Nej, har på senaste tiden haft otroligt mycket ångest över giftemål, haha! 
 
12. Har du något citat som du lever efter? 
 " Låt inte livet gå vidare medan du står kvar". 
 
13. Om du tänker på den senaste personen du kysste, har du någonsin kysst honom på en soffa? 
Jaaaapp. 
 
14. Har du någonsin haft en känsla av att något hemskt skulle hända och sedan inträffade det? 
Wow, ja, det händer mig hela tiden. Jag tänker ofta att det här är för bra för att vara sant, sen visar det sig att det även var så. Det suger.. 
 
15.  Har du en vän av det motsatta könet du kan prata med? 
Ja faktiskt! Har några killkompisar här i Umeå jag kan prata med. 
 
16. Har du någonsin gråtit över ett sms? 
Ja, alltså SOM jag gråter, haha! När känslor är inblandade så gråter jag hur lätt som helst. Visar dock aldrig att jag gråter. 
 
17. Vart satt ditt senaste blåmärke? 
Men hörni, om ni känner mig så får jag ju ett nytt blåmärke var och varannan dag. Det är omöjligt för mig att veta, haha! 
 
18. Senaste gången du verkligen ville hålla avstånd från någon?  
Det var väldigt nyligen. Jag försöker dagligen hålla avstånd från en person som ligger mig väldigt varmt om hjärtat men som samtidigt är den människan som sårar mig som mest. Hatar sånt här, hur hanterar man ens något sådant?
  
19. Vad är det första du gör på morgonarna?
Vaknar alltid av att jag är kissnödig, haha! 
 
20. För exakt ett år sedan, minns du vem du var intresserad av? 
För ett år + någon månad sedan så vet jag precis vem jag blev intresserad av. Men för EXAKT ett år sedan så hade jag fortfarande pojkvän. 
 
21. Är du vän med de vänner du hade för två år sedan? 
Ja! 
 
22. Har du någonsin somnat i någons famn?
Ja, det är ju bästa sättet att somna på!  
 
23. Betyder sex kärlek?
Alltså både ja och nej. Dejtar man genom Tinder så kan jag inte direkt påstå att man har sex för att man är kär, utan för att man bara är sugen. Är man däremot kär så har man ju delvis sex för att det ger kärlek, närhet och trygghet. 
 
Nu ska jag sova mina fina! Godnatt! 
 
 

Urban Decay - Eyeshadow primer potion

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet
 
Ni anar inte hur länge jag har velat köpa en ögonskuggsprimer, men nu har jag äntligen gjort det! Jag använder mest mina ögonskuggor från Urban Decay och tänkte därför att deras ögonskuggsprimer säkerligen passar bäst till skuggorna. Men oj vad svårt det var att välja vilket färg man skulle ha? Fanns i typ 6 olika nyanser?! Jag ville bara ha en genomskinlig eftersom jag vill att skuggorna ska ge all färg, men såklart var den genomskinliga slut.. Jag köpte den som heter "original", tänker att den förmodligen är bäst ändå. 
 
Jag gick på fest i fredags och testade produkten då, tycker faktiskt att ögonskuggan höll så mycket längre! Jag brukar alltid störa mig på att min ögonskugga försvinner i globlinjen efter en lång dag men ögonskuggan försvann inte helt med denna primern vilket jag tycker är bra! 
 
Har ni testat ögonskuggsprimern? 
 

Bästa hudvårdsprodukten - Kokosolja

Skrivet:    ·  Alla inlägg, skönhet, tips
 
Godmorgon mina fina!
 
Idag tänker jag tipsa er om en produkt som jag verkligen älskar, nämligen kokosolja. Nu menar jag inte att jag gillar kokosoljan för att den passar bra till matlagning utan för att den har förbättrat min hud så otroligt mycket. 
 
Så länge jag kan minnas så har jag alltid haft en torr och känslig hy. Jag tål inte parfymerade produkter och vanliga sminkborttagningsprodukter torkade ofta ut min hy, vilket gjorde att jag var tvungen att köpa både dagkräm och nattkräm, vilket kostar en del pengar.. Dessutom tog dessa produkter slut efter 1-2 månader vilket var väldigt frustrerande och dyrt. 
 
Min bästa kompis tipsade mig om att testa kokosolja, mest för att vattenfast mascara försvinner superlätt med den (tips tips tips!!). Och när jag väl hade köpt kokosoljan så började jag tvätta bort all mitt smink med den, och wow vad bra den är. Min hy har aldrig känts så återfuktad att jag inte ens behöver kompletera med en ansiktskräm efteråt, hur bra? Dessutom sjunker oljan in i mina händer när jag tvättar bort sminket så mina fula torra händer har äntligen blivit fina och mjuka, sååå skönt! 
 
Kokosoljan kanske känns dyr när man köper den i affären. Den på bilden kostar runt 60 Kronor, men samtidigt så kostar en vanlig sminkborttagningsprodukt ungefär 199kr + krämer. Jag har precis öppnat en ny bruk av denna kokosolja, men den jag hade tidigare hade jag i nästan ett halvår, förstår ni hur mycket pengar jag sparar på det? Samtidigt får jag en bättre hud än vad jag någonsin har haft. Wow kokosolja i mitt hjärta <3
 
Kan tillägga att jag inte är ett fan av kokosdoft, men denna olja tycker jag inte luktar speciellt mycket. 
 
Har ni testat kokosolja?
 
 

Levde i förnekelse - läser ur boken om mamma

Skrivet:    ·  Alla inlägg, min mamma och mormor gick bort i cancer
Hej finaste ni! 
Ni har efterfrågat att jag ska återberätta det som står i boken om min mamma. Dock så har jag valt att bara ta med citat denna gång då det var en väldigt tung läsning för mig. 
 
Jag har inte läst i den här boken på superlänge och det allra jobbigaste är att det gör så jädrans ont i min mage när jag läser. Jag var bara fjorton år, sjukdomen (mamma hade cancer) är komplicerad och jag förstår inte allt. Jag gick runt varje dag och var så frustrerad, jag hatade på allt och alla. Jag ville inte lyssna på sanningen och det minsta lilla kunde göra mig svinarg. Det är ändå förståeligt, jag var ju helt trasig och förfallen inombords. Min mamma var min bästa vän och hon togs sakta ifrån mig. 
 
Jag fastnar bara med blicken och tänker tillbaka..Jävlar vilken sorg jag har gått igenom. Man tänker ju att en fjortonåring ändå är full med massa energi och skvallrar med vännerna hela dagarna. Men när jag öppnar boken ramlar ett brev ut. På brevet står det " Till min käraste och älskade mamma". En stackars flicka hade suttit hemma en kväll, gråtit och skrivit ett avskedsbrev till sin mamma som skulle få följa med henne ner i graven. Det gör så ont i mitt stackars hjärta när jag ser dethär. Man förstår inte hur trasig man varit fören man kan kolla tillbaka på all skit man lagt bakom sig. Jag tänkte som förr återberätta för er om det som står i boken, men de sidor jag ännu inte berättat om är bara fyllda med sorg..så mycket sorg och förnekelse. 
 
Förnekelsen är jobbigast. När man gång på gång får höra att min mamma ska dö, men man själv vägrar tro på det. När jag läser i boken ser jag bara en massa utropstecken och jag ser verkligen min frustration och ilska. Jag var så arg, så så arg. Jag var arg på min familj, på vänner, på hemtjänsten och på mamma. Min stackars mamma fick stå ut med en fjortonåring som var fylld med förvirring och ilska. Jag kunde inte hantera mina känslor, för hur tusan hanterar man en sorg i så ung ålder? 
 
Jag tänker skriva några meningar som jag citerar från boken, att skriva allt i en löpande text är bara för jobbigt för mig. Men jag tror ni förstår hur tufft allt var genom bara dessa meningar. 
 
 "Första Januari 2012! Nya chanser och nya möjligheter". 30 Dagar senare så dog min mamma. Här kan vi verkligen prata om att jag höll hoppet uppe och levde i förnekelse. 
 
"Pappa säger att mamma är dement, det betyder tydligen att man glömmer bort vad man gjort/sagt". (Jag fick dagligen stå ut med att mamma ropade på folk som varit döda i flera år). 
 
"En gång trodde hon att vi lurade henne om att vi hade flyttat över henne till grannhuset och möblerat det precis likadant som vårt egna hus". 
 
"Det allra jobbigaste är att mamma ropar hela tiden, larmar på oss på nätterna och när vi väl går in till henne så är det ingenting". 
 
"Det jobbigaste just nu är att det inte ens går att föra ett samtalsämne med mamma". 
 
"Det stod en ambulans på vår gård och jag trodde mamma var i himlen". 
 
"Jag grät med mamma ett tag och var med henne i 4 timmar på sjukhuset, sedan åkte jag hem". 
 
"Mamma har för mycket sår som inte kommer kunna läka". 
 
"Läkarna sade att hon inte har lång tid kvar, att hon skulle ha gått bort redan i somras". 
 
"Jag satt med mina ben ihopkurad och hade en kudde jag grät i". 
 
"Jag hör min pappa i rummet brevid säga "Emilia är helt sönder". 
 
"Idag vid matbordet så sa jag till pappa att jag inte hade pratat med mamma på två hela veckor". (Mamma bodde alltså hemma. Det här var 6 dagar innan hon gick bort). 
 
" Igår var det så kämpigt för mig att ta mig in till mammas rum för att försöka prata med henne. Men jag sade ingenting, jag kunde inte..Jag gick ut från mammas rum gråtandes, gömde mig i tvättstugan och grät för att jag inte ville att någon skulle se mig". 
 
Alltså nej fy vilken hemsk tid. Trodde inte jag skulle må så dåligt av att läsa i denhär boken men jo,usch. 
Det här är det sista jag tänker dela med mig av från boken. Det här är ändå det mest privata jag har och jag tycker ändå att jag har delat med mig rätt mycket tidigare också. Vill ni läsa mer så kan ni kika i kategorin "Min mamma och mormor gick bort i cancer". 
 
Ta hand om er! 
KRAMAR! 
 
 
 
 

En randig byxdress

Skrivet:    ·  Alla inlägg, outfits, självporträtt
 
byxdress från Bikbok.   Skärp från GinaTricot. 
 
Hej mina hjärtan! 
Jag cyklade nyss hem från mitt sommarjobb. Jag har nu lämnat tillbaka nycklarna och är redo för någon veckas ledighet innan skolan drar igång igen. Jag kommer förmodligen åka upp till Umeå den här veckan. Jag ska försöka spendera så mycket tid jag bara kan med min familj här hemma innan det är dags för att åka. 
 
Ska ni plugga i höst?

Jag satt fast i skogen!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, kreativt skapande
 
Igårkväll under den såkallade golden hour ville jag gå ut i skogen och fotografera, eftersom solen skiner så fantastiskt fint mellan träden den tiden. DOCK så gick jag runt i mina ballerinaskor och det var rätt högt gräs precis vid en liten bro. Jag tog sats och tänkte springa över (superrädd för fästingar), MEN HAHA bron gick sönder och jag fastnade med hela mitt ben i bron. Ser ni hålet på sista bilden? Jag började skratta samtidigt som jag fick panik, jag hade ingen mobil med mig heller.. Men tillslut kom jag loss men min sko försvann och fastnade under bron. Så typsikt, där stod jag med bara en sko kvar och var tvungen att gå hem igen i högt gräs.. Jag gick hem, hämtade ett par stövlar och sedan gick jag ut och letade reda på min sko, jag hittade den som tur var. 
 
Tips från lilla mig, spring inte på gamla broar i skogen. 

Jag illustrerar & lillbus väljer färger

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Photoshop, kreativt skapande
 
 
Godkväll mina fina! 
Nu på kvällskvisten har jag suttit i min säng och försökt mig på att göra en illustration. Lillbus smög sedan upp till mig i sängen och ville hjälpa till. Hon ville måla med färg så jag valde att lägga in min illustation i Photoshop och sedan fick hon fria händer med penseln. Det blev stora vattenfläckar med många olika färger. Visst blev det rätt fint ändå? Det blev flera olika verisioner eftersom hon hela tiden tiden sade "igen!", efter att hon fyllt hela bilden med färg, haha! 
 
Vad tycker ni? Gjorde hon ett bra jobb? Vilken är er favorit?
 
Hoppas ni får en fin helg! KRAMAR! 
 

Är jag och mitt ex påväg att bli tillsammans igen? Q/A

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
 
Vad var det jobbigaste med att flytta till en egen lägenhet?
Jag ändrar om frågan till "Vad är det jobbigaste med att bo själv?", eftersom jag flyttat till massa olika lägenheter. Första gången jag flyttade och skulle bo själv så var ensamheten så otroligt påtaglig. Man saknade småsakerna från familjen. Att kunna dricka kaffe på morgonen tillsammans med någon, att någon frågar hur dagen har varit osv. Redan andra dagen efter jag flyttat till Umeå så bröt jag ihop. Jag minns att jag satt mig på golvet och storgrät, men det gick över rätt snabbt. Jag var rädd för att inte klara mig själv, men allt har gått superbra! Man klarar av så mycket mer än vad man tror, man måste alltid lita på sig själv. Bästa uttrycket jag vet är " Det löser sig", för vet ni vad, det gör alltid det.
 
Idag älskar jag att bo själv, att kunna bestämma själv, ha mina saker för sig själv och att kunna bjuda över vänner och bara sitta i köket och prata, istället för att låsa in sig på sitt rum och sitta på en säng en hel dag. 
 
Du är sjukt duktig på att fotografera, men skulle uppskatta några fler personliga inlägg, möjligen inlägg om kärlek, fester, din mamma osv. Det vore kul att läsa om. 
Tack vad glad jag blir! Absolut kan jag fixa mer personliga inlägg men vet inte riktigt vad jag ska skriva om? Vad är intressant? På senaste tiden har jag skrivit jättemycket om mina kärleksproblem men jag försöker lägga dem på hyllan nu ett tag. Det tar för mycket energi av mig. Hmm, fester? Jag har festat en hel del i både ung och vuxen ålder, men jag vet inte riktigt vad jag skulle dela med mig av? Känns som att alkohol är ett känsligt ämne? Men jag kanske har några roliga historier på lager jag kan dela med mig av. Inlägg om min mamma vill jag verkligen göra fler av, men det är svårt eftersom vi inte kan skapa nya saker tillsammans, det är bara mina minnen jag kan gå på. 
 
 
 
Vem fotograferar dig? 
9/10 gånger är det jag själv som ställer upp min kamera på ett stativ och fotar mig själv. Några enstaka gånger har min bror Mattias fotograferat mig, eller min kompis Nanna eller Moa- Stina. Min header har bland annat Moa-Stina fotat! 
Nanna har fotat denna bild, men jag har redigerat den. 
 
Vem är din största inspirationskälla? 
Jag har fått några nya inspirationskällor på senaste tiden. Här har ni några: 
Sorelle Amore, Jessica Kobeissi och Julia Trotti.  
 
Är du kär? 
njaaae nej. Jag skulle inte säga att jag är kär. 
 
 
Är du och ditt ex påväg att bli tillsammans igen? Varför gjorde ni slut från första början? 
Hm, nej vi är inte påväg att bli tillsammans igen. Jag undrar verkligen varför du frågar det, haha? Jag har träffat honom två gånger den här sommaren, men som vänner och inget mer. Varför vi gjorde slut är en väldigt känslig fråga. Det jag kan säga är att min magkänsla inte kändes bra. Jag har aldrig tyckt illa om honom på något vis, tvärtom. Det var heller aldrig något som hände mellan oss som gjorde att vi var tvugna att göra slut. Känslor tar bara slut, och jag skulle säga att vi är vänner idag. 
 
Har du barn? Hon är supersöt! 
Nej, Linnea är min lillasyster. 
 
 
Finns du på Tinder? 
Ja, kan däremot inte säga att jag är speciellt aktiv där. 
 
Förut hade du väldigt stora bilder på bloggen, hur fick du dem större än 1000px? Varför slutade du med stora bilder? 
Blogg.se tillåter bilder att max vara 1000px i bredd. Mina bilder jag hade för ett tag sedan var 1200px i bredd och det fixade jag genom att först i Photoshop bestämma bildens storlek och sedan laddade jag upp bilderna på tinypic.com. Jag klistrade sedan in Html-koden från bilden i mitt inlägg istället för att ladda upp en bild. Dock blev jag osäker om jag fortfarande hade ensamrätt på mina bilder eftersom jag laddade upp dem på en annan sida än på bloggen. Därför valde jag att sluta med det. Plus att bilderna inte blir sparade i arkiven här på bloggen. Här under ser ni en bild i 1200px. (Klicka på bilden för att ladda upp stora bilder). 
Image and video hosting by TinyPic
 
Vill veta mer om din mamma, kan du inte visa mer ifrån vad du skrev i din bok? 
Oj det var längesedan jag gjorde inlägg om den boken, men absolut, jag kan kika igenom den och se om det finns något mer jag kan dela med mig av. Det var väldigt lägesedan jag läste i den. 
 
Har du någon gång gjort något som du ångrat fruktansvärt mycket i efterhand? 
SÅ SÅ många gånger jag har ångrat mina handlingar. När det gäller kärlek så ångrar jag ingenting, däremot finns det saker man kan ha gjort annorlunda för att vara snäll mot sig själv. Förutom kärlek så ångrar jag att jag raderat mina tidigare bloggar. Att jag slängt gamla mobiler. Tänk att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om min vardag då mamma fanns med, eller hur jag bloggade när jag var som mest trasig. Eller att kunna läsa sms-konversationer med min mamma. 
 
Vill se mer inlägg om smink! 
Jag älskar att blogga om smink, men nu under sommaren använder jag knappt smink. Har inte köpt en enda sminkprodukt, vilket är rätt imponerande för att vara mig, haha! Vi får hoppas på att hösten bjuder på mer smink. 
 
 (En animerad bild som jag har gjort). 

Trolla bort föremål - Photoshop.

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, Photoshop, kreativt skapande, tips
 
Har inte jag världens sötaste syster? Hon är däremot inte så samarbetsvillig när det gäller att ställa upp som modell, vilket är förståeligt, det är väl roligare att leka? Självklart är det roligare att leka med min mobil och en tvättsvamp som verkligen förstör mina bilder, haha. Jag försökte faktiskt redigera bort dem i Photoshop med hjälp av Clone stamp tool, visst blev det relativt bra ändå? 
 
Gör såhär: 
1. Välj Clone Stamp tool till vänster i menyn i Photoshop. 
2. Håll in alt eller option + klicka på det området du vill kopiera. 
3. Börja måla över föremålen du vill ha bort. 
 
Blir det en färgskillnad som gör att det ser väldigt fake ut så kan du välja att skapa ett nytt lager (command + shift + n) och välj läget  färg (color). Det dyker automatiskt upp en pipett så det enda du behöver göra är att hålla in alt/option för att ta upp den färgen du vill ha från ett annat ställe i bilden. Välj sedan penseln och måla på det området där du är missnöjd med färgskillnaden. Enkelt va? 
 
 
Om ni undrar vart vi är någonstans på bilderna (både dessa men även förra inlägget) så är vi faktiskt i ett stall. Det var verkligen ett superfint ljus inne i stallet. 
 
Nu ska jag sätta mig i solen och dricka min åttonde kopp kaffe för dagen, haha! Ta hand om er, KRAMAR! 

Mina 10 bästa poseringstips!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, självporträtt, tips
 
Godkväll mina fina! 
I det här inlägget tänker jag dela med mig av mina bästa poseringstips. Nu säger jag inte att jag är jätteduktig på att posera framför kameran, jag är oftast bara glad och ler som en tok. Däremot vet jag vad man ska tänka på under fotograferingen för att göra bilderna snyggare och mer behagligare att titta på, det underlättar även senare i redigeringen. Kom ihåg, man poserar inte bara med ansiktet utan med heeeela kroppen. 
 
Här kommer mina bästa poseringstips!
 
  • Den typiska skolfotoposen. Minns ni när man i skolan skulle fota individuella bilder och man alltid satt så jädrans stelt på en stol då man skulle sträcka på ryggen, men axlarna skulle vara nedåt och näsan lite vinklad åt ett håll? Jag kommer ihåg att man kände sig så dumt eftersom hela situationen kändes så ful och stel. Men sanningen är den att man ser som mest avslapnad ut när axlarna är tryckta nedåt och samtidigt framhäver man även sin hals. En lång hals är nästan något jag alltid försöker få fram på mina bilder. Att näsan ska vara riktad åt ett håll tror jag mer handlar om att ansiktet inte ska bli platt om man fotar direkt framifrån. Snyggast är alltid att placera modellen i 45 graders vinkel. 
 
  • Spetsa alltid tårna. Okej hörni, fötter är väl nästan alltid fula? Eller är det bara jag som tycker det? Oavsett vad så ser fötter alltid bäst ut på bild när dem är spända/spetsiga. En spetsig fot gör även att modellen ser längre ut. 
 
  • Håll huvudet högt! Jag får känslan av att ansiktsdragen blir tydligare och stramare om man håller huvudet högt. Att man framhäver käkbenen och hakan, halsen och möjligtvis nyckelbenen också. 
 
  • Vilket ben/arm gör du en pose med? Sitter du exempelvis på marken och får för dig att böja ett av benen, välj då att böja benet NÄRMAST kameran. Böjer du ett ben eller arm som är långt ifrån kameran så är risken att det ser ut som att kroppsdelen försvinner, som exempelvis min arm på bilden ovan där jag står upp. Vart tog min arm vägen? 
 
  • Markera midjan! Det är såå sååå fint att visa kurvor, och särskilt på bild. Har man exempelvis pösiga kläder på sig så se till att markera midjan med ett skärp eller varför inte posera med händerna på höfterna?
 
  • TÄNK PÅ HANDEN! Här kommer nog mitt allra viktigaste fototips, HANDEN! Vart ska handen vara och hur får man en hand att se fin ut? Ofta när jag redigerar bilder så kan jag välja att inte publicera en bild för att just handen ser väldigt ful ut. Blodådror kanske syns väldigt väl eller knogarna kanske sticker ut för mycket, eller så ser handen bara allmänt spänd och hård ut. Oftast när jag fotar någon annan så ber jag modellen att byta pose med handen flera gånger bara för att se när handen ser som mest avslappnad ut. En ful hand mot ansiktet kan förstöra en hel bild. ANVÄND MJUKA RÖRELSER MED HANDEN! 
 
  • Håret bakom axeln! Låt axeln närmast kameran synas. Lägg håret bakom axeln så att din hals framhävs. Att ha håret framåt kan vara superfint men låt inte håret täcka axlarna för då ser halsen kort ut samt att ansiktsdragen kan bli mindre synliga och döljas med skugga från håret. 
 
  • Rör inte omgivningen. Tro mig, man ser omgivningen ändå. Bara för att det står en stolpe någonstans så behöver man inte röra vid den. Tänk er bilden ovan där jag står upp om jag helt plötsligt skulle posera mot dörren, det skulle ju förstöra hela bilden, haha! 
 
  • (Kanske ett tips för fotografen). Fotar du någon så se till att modellen kollar in i bild och inte ur bild. Låt modellen vara riktad mot det tomma utrymmet. Placerar du en modell i mitten av bilden så spelar inte blicken så stor roll. Men fotar du enligt tredjedelsregeln så är det smartast att modellen kollar mot de andra två tredjedelarna. För att förenkla, ställer du en modell på höger sida i bilden, be modellen kolla åt vänster (ditt vänster). Återigen kan vi kolla på bilden där jag står upp. Tänk om jag var vriden åt andra hållet, det hade ju sett så konstigt ut, som att jag är påväg någonstans och inte vill vara med på bild. 
 
  • Lyft på ögonbrynen och le mer. Att lyfta pyttelite på ögonbrynen gör att du ser mer vaken ut. Överdriv även ditt leende. Har ni någon gång bett en kompis fota en gruppbild och sedan när man får se på bilden så ser man inte alls glad ut fastän man log? Överdriv ditt leende så ska du se att du kommer se naturligt glad ut. 
 
Det här var mina poseringstips för ikväll, hoppas ni har lärt er något nytt och att ni tyckte detta var intressant. Har ni några poseringstips så skulle jag bli superglad om ni ville lämna en kommentar. Hoppas ni mår toppen så syns vi snart igen. 
 
KRAMAR! 

1, 2, 3, klick!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, självporträtt
Canon Lens EF 35mm 1:1.4.      F/ 2.2        Exponeringstid 1/125  
 
Hej från Dalarna! 
Fick ett mail från blogg.se idag om att det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, jag tänkte att det måste ha varit ungefär en vecka sedan.. Så jag slängde mig över kameran och gick ut i skogen bredvid mitt hus för att fota. SJÄLVKLART ligger mitt stativ i Umeå, vilket var lite jobbigt. Därav ställde jag kameran på marken och jag tycker faktiskt att effekten av löven framför kameran gav bilderna mer liv, vad tycker ni? 
 
Jag redigerade bilderna i lightroom och jag måste säga att det är sjukt smidigt då man kan spara sina förinställningar och applicera på fler bilder. 
 
Hur mår ni? Jag mår superbra! Jag har äntligen flyttat in saker i min lägenhet, träffat mina fina Umeå-vänner och sedan har jag även hunnit med en dejt, hur kul? Vi ses snart mina fina! 
 

Jag har inrett min lägenhet!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
(null)

Gardinerna är köpta på Ikea, visst är dem fina? Det tråkiga med lägenheten var att jag inte fick några persienner, så jag var tvungen att köpa mörkläggningsgardiner. Men visst blev det mysigt och bra ändå? 
Bord och stolar är från PKmöbler. 
(null)

Ääääntligen får jag användning för mina finglas! Vitrinskåpet är från Ikea! 
Väggklockan är från PKmöbler. 
(null)

(null)

(null)
Soffan är från Mio och kuddarna och filten är från Hemtex. 
Tavlorna är från Desenio! 
(null)

(null)

Hej finaste ni!
 Nu har jag varit borta från bloggen ett tag och det beror på att jag är i Umeå! Jag, pappa och Karin åkte till Umeå i torsdags och enda sedan dess har vi inrett min lägenhet med möbler. Jag kan inte säga att min lägenhet är klar riktigt än, det saknas fortfarande mattor, någon byrå och en kökslampa. Jag funderar dessutom på att byta alla handtag på köksluckorna från svarta till silvriga, då jag tror att det smälter in bättre i lägenheten då jag har mycket silverdetaljer. Vad tycker ni? Och vad tycker ni främst om lägenheten i helhet? 

Hur länge blir jag i Umeå? Jag tar tåget hem på onsdag, jobbar någon vecka och sedan åker jag tillbaka till Umeå runt den 20:de Augusti. 

Riktigt bra statistik! Har de senaste dagarna som sagt inte uppdaterat så jättebra med WOW vad bra min statistik har varit, ni är bäst! Jag funderade ett tag på om någon har länkat till min blogg eller om blogg.se har haft mig på startsidan igen, men jag kanske missade det? Aja, det är kul att så många kikar in här! 

Hoppas ni mår superbra så syns vi! KRAMAR