Är jag och mitt ex påväg att bli tillsammans igen? Q/A

Skrivet:    ·  Alla inlägg, frågor och svar
 
Vad var det jobbigaste med att flytta till en egen lägenhet?
Jag ändrar om frågan till "Vad är det jobbigaste med att bo själv?", eftersom jag flyttat till massa olika lägenheter. Första gången jag flyttade och skulle bo själv så var ensamheten så otroligt påtaglig. Man saknade småsakerna från familjen. Att kunna dricka kaffe på morgonen tillsammans med någon, att någon frågar hur dagen har varit osv. Redan andra dagen efter jag flyttat till Umeå så bröt jag ihop. Jag minns att jag satt mig på golvet och storgrät, men det gick över rätt snabbt. Jag var rädd för att inte klara mig själv, men allt har gått superbra! Man klarar av så mycket mer än vad man tror, man måste alltid lita på sig själv. Bästa uttrycket jag vet är " Det löser sig", för vet ni vad, det gör alltid det.
 
Idag älskar jag att bo själv, att kunna bestämma själv, ha mina saker för sig själv och att kunna bjuda över vänner och bara sitta i köket och prata, istället för att låsa in sig på sitt rum och sitta på en säng en hel dag. 
 
Du är sjukt duktig på att fotografera, men skulle uppskatta några fler personliga inlägg, möjligen inlägg om kärlek, fester, din mamma osv. Det vore kul att läsa om. 
Tack vad glad jag blir! Absolut kan jag fixa mer personliga inlägg men vet inte riktigt vad jag ska skriva om? Vad är intressant? På senaste tiden har jag skrivit jättemycket om mina kärleksproblem men jag försöker lägga dem på hyllan nu ett tag. Det tar för mycket energi av mig. Hmm, fester? Jag har festat en hel del i både ung och vuxen ålder, men jag vet inte riktigt vad jag skulle dela med mig av? Känns som att alkohol är ett känsligt ämne? Men jag kanske har några roliga historier på lager jag kan dela med mig av. Inlägg om min mamma vill jag verkligen göra fler av, men det är svårt eftersom vi inte kan skapa nya saker tillsammans, det är bara mina minnen jag kan gå på. 
 
 
 
Vem fotograferar dig? 
9/10 gånger är det jag själv som ställer upp min kamera på ett stativ och fotar mig själv. Några enstaka gånger har min bror Mattias fotograferat mig, eller min kompis Nanna eller Moa- Stina. Min header har bland annat Moa-Stina fotat! 
Nanna har fotat denna bild, men jag har redigerat den. 
 
Vem är din största inspirationskälla? 
Jag har fått några nya inspirationskällor på senaste tiden. Här har ni några: 
Sorelle Amore, Jessica Kobeissi och Julia Trotti.  
 
Är du kär? 
njaaae nej. Jag skulle inte säga att jag är kär. 
 
 
Är du och ditt ex påväg att bli tillsammans igen? Varför gjorde ni slut från första början? 
Hm, nej vi är inte påväg att bli tillsammans igen. Jag undrar verkligen varför du frågar det, haha? Jag har träffat honom två gånger den här sommaren, men som vänner och inget mer. Varför vi gjorde slut är en väldigt känslig fråga. Det jag kan säga är att min magkänsla inte kändes bra. Jag har aldrig tyckt illa om honom på något vis, tvärtom. Det var heller aldrig något som hände mellan oss som gjorde att vi var tvugna att göra slut. Känslor tar bara slut, och jag skulle säga att vi är vänner idag. 
 
Har du barn? Hon är supersöt! 
Nej, Linnea är min lillasyster. 
 
 
Finns du på Tinder? 
Ja, kan däremot inte säga att jag är speciellt aktiv där. 
 
Förut hade du väldigt stora bilder på bloggen, hur fick du dem större än 1000px? Varför slutade du med stora bilder? 
Blogg.se tillåter bilder att max vara 1000px i bredd. Mina bilder jag hade för ett tag sedan var 1200px i bredd och det fixade jag genom att först i Photoshop bestämma bildens storlek och sedan laddade jag upp bilderna på tinypic.com. Jag klistrade sedan in Html-koden från bilden i mitt inlägg istället för att ladda upp en bild. Dock blev jag osäker om jag fortfarande hade ensamrätt på mina bilder eftersom jag laddade upp dem på en annan sida än på bloggen. Därför valde jag att sluta med det. Plus att bilderna inte blir sparade i arkiven här på bloggen. Här under ser ni en bild i 1200px. (Klicka på bilden för att ladda upp stora bilder). 
Image and video hosting by TinyPic
 
Vill veta mer om din mamma, kan du inte visa mer ifrån vad du skrev i din bok? 
Oj det var längesedan jag gjorde inlägg om den boken, men absolut, jag kan kika igenom den och se om det finns något mer jag kan dela med mig av. Det var väldigt lägesedan jag läste i den. 
 
Har du någon gång gjort något som du ångrat fruktansvärt mycket i efterhand? 
SÅ SÅ många gånger jag har ångrat mina handlingar. När det gäller kärlek så ångrar jag ingenting, däremot finns det saker man kan ha gjort annorlunda för att vara snäll mot sig själv. Förutom kärlek så ångrar jag att jag raderat mina tidigare bloggar. Att jag slängt gamla mobiler. Tänk att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om min vardag då mamma fanns med, eller hur jag bloggade när jag var som mest trasig. Eller att kunna läsa sms-konversationer med min mamma. 
 
Vill se mer inlägg om smink! 
Jag älskar att blogga om smink, men nu under sommaren använder jag knappt smink. Har inte köpt en enda sminkprodukt, vilket är rätt imponerande för att vara mig, haha! Vi får hoppas på att hösten bjuder på mer smink. 
 
 (En animerad bild som jag har gjort). 

Trolla bort föremål - Photoshop.

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, Photoshop, kreativt skapande, tips
 
Har inte jag världens sötaste syster? Hon är däremot inte så samarbetsvillig när det gäller att ställa upp som modell, vilket är förståeligt, det är väl roligare att leka? Självklart är det roligare att leka med min mobil och en tvättsvamp som verkligen förstör mina bilder, haha. Jag försökte faktiskt redigera bort dem i Photoshop med hjälp av Clone stamp tool, visst blev det relativt bra ändå? 
 
Gör såhär: 
1. Välj Clone Stamp tool till vänster i menyn i Photoshop. 
2. Håll in alt eller option + klicka på det området du vill kopiera. 
3. Börja måla över föremålen du vill ha bort. 
 
Blir det en färgskillnad som gör att det ser väldigt fake ut så kan du välja att skapa ett nytt lager (command + shift + n) och välj läget  färg (color). Det dyker automatiskt upp en pipett så det enda du behöver göra är att hålla in alt/option för att ta upp den färgen du vill ha från ett annat ställe i bilden. Välj sedan penseln och måla på det området där du är missnöjd med färgskillnaden. Enkelt va? 
 
 
Om ni undrar vart vi är någonstans på bilderna (både dessa men även förra inlägget) så är vi faktiskt i ett stall. Det var verkligen ett superfint ljus inne i stallet. 
 
Nu ska jag sätta mig i solen och dricka min åttonde kopp kaffe för dagen, haha! Ta hand om er, KRAMAR! 

Mina 10 bästa poseringstips!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, självporträtt, tips
 
Godkväll mina fina! 
I det här inlägget tänker jag dela med mig av mina bästa poseringstips. Nu säger jag inte att jag är jätteduktig på att posera framför kameran, jag är oftast bara glad och ler som en tok. Däremot vet jag vad man ska tänka på under fotograferingen för att göra bilderna snyggare och mer behagligare att titta på, det underlättar även senare i redigeringen. Kom ihåg, man poserar inte bara med ansiktet utan med heeeela kroppen. 
 
Här kommer mina bästa poseringstips!
 
  • Den typiska skolfotoposen. Minns ni när man i skolan skulle fota individuella bilder och man alltid satt så jädrans stelt på en stol då man skulle sträcka på ryggen, men axlarna skulle vara nedåt och näsan lite vinklad åt ett håll? Jag kommer ihåg att man kände sig så dumt eftersom hela situationen kändes så ful och stel. Men sanningen är den att man ser som mest avslapnad ut när axlarna är tryckta nedåt och samtidigt framhäver man även sin hals. En lång hals är nästan något jag alltid försöker få fram på mina bilder. Att näsan ska vara riktad åt ett håll tror jag mer handlar om att ansiktet inte ska bli platt om man fotar direkt framifrån. Snyggast är alltid att placera modellen i 45 graders vinkel. 
 
  • Spetsa alltid tårna. Okej hörni, fötter är väl nästan alltid fula? Eller är det bara jag som tycker det? Oavsett vad så ser fötter alltid bäst ut på bild när dem är spända/spetsiga. En spetsig fot gör även att modellen ser längre ut. 
 
  • Håll huvudet högt! Jag får känslan av att ansiktsdragen blir tydligare och stramare om man håller huvudet högt. Att man framhäver käkbenen och hakan, halsen och möjligtvis nyckelbenen också. 
 
  • Vilket ben/arm gör du en pose med? Sitter du exempelvis på marken och får för dig att böja ett av benen, välj då att böja benet NÄRMAST kameran. Böjer du ett ben eller arm som är långt ifrån kameran så är risken att det ser ut som att kroppsdelen försvinner, som exempelvis min arm på bilden ovan där jag står upp. Vart tog min arm vägen? 
 
  • Markera midjan! Det är såå sååå fint att visa kurvor, och särskilt på bild. Har man exempelvis pösiga kläder på sig så se till att markera midjan med ett skärp eller varför inte posera med händerna på höfterna?
 
  • TÄNK PÅ HANDEN! Här kommer nog mitt allra viktigaste fototips, HANDEN! Vart ska handen vara och hur får man en hand att se fin ut? Ofta när jag redigerar bilder så kan jag välja att inte publicera en bild för att just handen ser väldigt ful ut. Blodådror kanske syns väldigt väl eller knogarna kanske sticker ut för mycket, eller så ser handen bara allmänt spänd och hård ut. Oftast när jag fotar någon annan så ber jag modellen att byta pose med handen flera gånger bara för att se när handen ser som mest avslappnad ut. En ful hand mot ansiktet kan förstöra en hel bild. ANVÄND MJUKA RÖRELSER MED HANDEN! 
 
  • Håret bakom axeln! Låt axeln närmast kameran synas. Lägg håret bakom axeln så att din hals framhävs. Att ha håret framåt kan vara superfint men låt inte håret täcka axlarna för då ser halsen kort ut samt att ansiktsdragen kan bli mindre synliga och döljas med skugga från håret. 
 
  • Rör inte omgivningen. Tro mig, man ser omgivningen ändå. Bara för att det står en stolpe någonstans så behöver man inte röra vid den. Tänk er bilden ovan där jag står upp om jag helt plötsligt skulle posera mot dörren, det skulle ju förstöra hela bilden, haha! 
 
  • (Kanske ett tips för fotografen). Fotar du någon så se till att modellen kollar in i bild och inte ur bild. Låt modellen vara riktad mot det tomma utrymmet. Placerar du en modell i mitten av bilden så spelar inte blicken så stor roll. Men fotar du enligt tredjedelsregeln så är det smartast att modellen kollar mot de andra två tredjedelarna. För att förenkla, ställer du en modell på höger sida i bilden, be modellen kolla åt vänster (ditt vänster). Återigen kan vi kolla på bilden där jag står upp. Tänk om jag var vriden åt andra hållet, det hade ju sett så konstigt ut, som att jag är påväg någonstans och inte vill vara med på bild. 
 
  • Lyft på ögonbrynen och le mer. Att lyfta pyttelite på ögonbrynen gör att du ser mer vaken ut. Överdriv även ditt leende. Har ni någon gång bett en kompis fota en gruppbild och sedan när man får se på bilden så ser man inte alls glad ut fastän man log? Överdriv ditt leende så ska du se att du kommer se naturligt glad ut. 
 
Det här var mina poseringstips för ikväll, hoppas ni har lärt er något nytt och att ni tyckte detta var intressant. Har ni några poseringstips så skulle jag bli superglad om ni ville lämna en kommentar. Hoppas ni mår toppen så syns vi snart igen. 
 
KRAMAR! 

1, 2, 3, klick!

Skrivet:    ·  Alla inlägg, Fotografi, självporträtt
Canon Lens EF 35mm 1:1.4.      F/ 2.2        Exponeringstid 1/125  
 
Hej från Dalarna! 
Fick ett mail från blogg.se idag om att det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, jag tänkte att det måste ha varit ungefär en vecka sedan.. Så jag slängde mig över kameran och gick ut i skogen bredvid mitt hus för att fota. SJÄLVKLART ligger mitt stativ i Umeå, vilket var lite jobbigt. Därav ställde jag kameran på marken och jag tycker faktiskt att effekten av löven framför kameran gav bilderna mer liv, vad tycker ni? 
 
Jag redigerade bilderna i lightroom och jag måste säga att det är sjukt smidigt då man kan spara sina förinställningar och applicera på fler bilder. 
 
Hur mår ni? Jag mår superbra! Jag har äntligen flyttat in saker i min lägenhet, träffat mina fina Umeå-vänner och sedan har jag även hunnit med en dejt, hur kul? Vi ses snart mina fina! 
 

Jag har inrett min lägenhet!

Skrivet:    ·  Alla inlägg
(null)

Gardinerna är köpta på Ikea, visst är dem fina? Det tråkiga med lägenheten var att jag inte fick några persienner, så jag var tvungen att köpa mörkläggningsgardiner. Men visst blev det mysigt och bra ändå? 
Bord och stolar är från PKmöbler. 
(null)

Ääääntligen får jag användning för mina finglas! Vitrinskåpet är från Ikea! 
Väggklockan är från PKmöbler. 
(null)

(null)

(null)
Soffan är från Mio och kuddarna och filten är från Hemtex. 
Tavlorna är från Desenio! 
(null)

(null)

Hej finaste ni!
 Nu har jag varit borta från bloggen ett tag och det beror på att jag är i Umeå! Jag, pappa och Karin åkte till Umeå i torsdags och enda sedan dess har vi inrett min lägenhet med möbler. Jag kan inte säga att min lägenhet är klar riktigt än, det saknas fortfarande mattor, någon byrå och en kökslampa. Jag funderar dessutom på att byta alla handtag på köksluckorna från svarta till silvriga, då jag tror att det smälter in bättre i lägenheten då jag har mycket silverdetaljer. Vad tycker ni? Och vad tycker ni främst om lägenheten i helhet? 

Hur länge blir jag i Umeå? Jag tar tåget hem på onsdag, jobbar någon vecka och sedan åker jag tillbaka till Umeå runt den 20:de Augusti. 

Riktigt bra statistik! Har de senaste dagarna som sagt inte uppdaterat så jättebra med WOW vad bra min statistik har varit, ni är bäst! Jag funderade ett tag på om någon har länkat till min blogg eller om blogg.se har haft mig på startsidan igen, men jag kanske missade det? Aja, det är kul att så många kikar in här! 

Hoppas ni mår superbra så syns vi! KRAMAR